Hirhalo olvasok
Kapcsolódó cikkek listája:

A digitális szolgáltatásokról szóló európai rendelet (DSA) célja a platformok felhatalmazása
"Gyermekmentőknek" álcázott humanitárius szervezetek rabolják a gyerekeket!
Az abszurd látvány, hogy a Miss Hollandiát egy férfi nyerte, azt mutatja, hogy a nőket felszámolják
Várakozás a "vásárlókra": Eladatlan elektromos járművek felhalmozódnak az autókereskedésekben, mondja a jelentés
A kulturális hanyatlás íze
Vajda Miklós: Mert demokrácia van?
A Met Office mindössze 13 hónap alatt megduplázza a legutóbbi brit felmelegedési tendenciát, megszüntetve a 15 éves stagnáló tendenciát
Kanada eutanázia-programja
A férfi nem hajlandó levenni a feleségét az életfenntartó gépről
Florida szolgáltatja a legújabb bizonyítékot arra, hogy a Covid vakcinák nem mentettek meg életeket
A járvány nagy tragédiája
Az izraeli CBS összes halálozási adatai
Az Egyesült Királyság kormánya rokkantsági kérelmek az egekbe szöknek
A BBC News által vezetett "Trusted News Initiative" fő tényezője a 2 millió többlethalálozásnak Nyugaton a COVID oltás veszélyeinek szélsőséges cenzúrája miatt
A növekvő illegális szervkereskedelem is motiválja az embercsempészeket
Az EU-ban a Pfizer injekciók 1/3-a "placebo" volt?
Stoltenberg: Ukrajna csatlakozni fog a NATO-hoz, amikor az ehhez szükséges feltételek teljesülnek
Zelenszkij őrjöngött a NATO-csúcson
A NATO-erők kolosszális növelése az esetleges Oroszországgal való konfliktus okán - 400 000 katona van készenlétben!
A Wagner csapatok felsorakoztak Fehéroroszország határán
Egyre közelebb van a harmadik világháború
Zelenszkij idétlenül téblábolt a NATO találkozó első napján
A magyarok extrém módon utálják Zelenszkijt
Furcsa, ami Orbán Viktorral történt a NATO-csúcson
Biden biztonsági garanciákat ígért Ukrajnának a Zelenszkijjal és a G7 vezetőivel folytatott találkozón
Zelenszkij őrjöngött a NATO-csúcson
Az ukrán védelmi miniszter nem bízik a G7 biztonsági garanciáiban
NATO: "Nukleáris fegyvereink készenlétben vannak"
Videó villanások a NATO-csúcsnak nevű Muppet showból
DSA-A DIGITÁLIS BÖRTÖN!
DSA-A DIGITÁLIS BÖRTÖN!

DSA - A DIGITÁLIS BÖRTÖN!

Augusztus 25-től kötelező cenzúra és tiltás, törlés minden internetes platformon az igazságok kimondásáért!

Vége a vélemény és a szólás szabadságának: a fizetett cenzorok a WEF szervezetinek fognak dolgozni, jelentéseik előnyben részesülnek az átlagpolgárokéval szemben. Ezt a módszert már tapasztaltuk a FB-on, míg az átlagemberek hiába jelentenek egyes rasszista- magyarellenes, vagy oroszgyűlölő tartalmakat, azokat nem törlik, a felhasználókat nem tiltják le, míg aki a keresztény értékrendet állítja szembe a woke- al, a normálist az abnormálissal, az azonnal tiltást kap!

"Az online platformoknak olyan eszközt kell kínálniuk az internetezőknek, amelyek lehetővé teszik számukra az illegális tartalom egyszerű bejelentését. A bejelentést követően haladéktalanul el kell távolítaniuk vagy le kell tiltaniuk az illegális tartalomhoz való hozzáférést. Ebben az összefüggésben együtt kell működniük a "megbízható megjelölőkkel". Ezt a státuszt minden országban az entitások vagy szervezetek kapják meg szakértelmük és készségeik alapján. Értesítéseik elsőbbséget élveznek."- olvasható a szabályozásról.

A már hatályba léptetett "DSA törvény" értelmében minden weboldalt, honlapot, platformot és felhasználót figyelni fognak, a propaganda ellenes tartalmat azonnal törlik. Előzményként a szolgáltatóknak engedni kellett egy "hátsó kaput" felületeik titkosszolgálati ellenőrzésére. A következő lépés a feljelentések tömkelege és a büntetések kiszabása lesz: nálunk a "rémhírtörvény" már a vírushiszti kitörésé előtt elfogadásra került, a bűnösök 3-5 évet és pénzbüntetést kaphatnak az igazmondásért!

Az ellenőrzött tartalmak közé tartoznak a "politikai hirdetések"- netán a tüntetések meghirdetése is tiltott lesz?- a közegészségügyi témák- nem cáfolható tovább a FB-on de emailben sem, de a saját weboldalainkon sem a covid oltások hatékonysága, de az orosz agresszió sem!

Lecsapnak a "gyűlöletkeltésre,- nem mondhatunk egy rossz szót sem a migránsokra, ukránokra, vendégmunkásokra, tilos negatívan beszélni az aberrált nem identitásúakról / L= leszbik, M= melegek/b@zik/ B= biszexek, T=transzneműek Q= különösek/.

A már kötelező migránsbefogadás után az eus szabály életbe léptetése a legjobb időben történt: mintha csak menetrendet követnének az események, és az azokat megelőző, vagy követő új szabályok! A médiák már nem csak cenzúrázva lesznek, hanem a tudatfelügyeleti rendszer legfőbb eszközeivé válnak a nekünk szánt Szép Új Diktatúrában.

Innen már csak egy lépésre vagyunk a digitális pénztől, aminek a felhasználása időhöz kötött, követhető, és szabályozható lesz: Kínában már láttuk, mi történik, ha pirosra vált a telefonon a QR kód! Nem kell többé börtön, se tárgyalás:
Ha nem engedelmeskedsz,- MEGHALSZ,- mert kizárnak a társadalomból, de a pénzedhez se férsz hozzá többé!

A woke nak BLM nek és az EU-nak köszönhetően Franciaországban migránslázadás tört ki egy 17 éves algériai bűnöző lelövése miatt. A szegény sorsú bevándorló nem fogadta el a francia törvényeket, keresztény értékeket, jogosítvány nélkül autózott, majd rátámadt a rendőrre, aki lelőtte. A FB és közösségi médiák segítségével a vallási eltéréseken alapuló konfliktus miatt napok alatt tűzfészekké alakult az egész ország, Párizsban polgárháborús állapot alakult ki, a rendőrség védelmet kért a kormánytól. A franciák korábban Macron nyugdíjtörvénye ellen tüntettek, de a migránsellenes hangok is felerősödtek, az ukránok felfegyverzése és a NATO-ból való kilépés miatt is tüntettek. A semmiből felbukkant, majd hirtelen miniszterelnökké választott globalista gerontofil /Q?/Macronnak esze ágában sincs lemondania, ehelyett a DSA szabályozás előrehozott hatályba léptetéséről döntött, és az érintett negyedekben letiltotta az internetet. A migráns lelövése jó indokot adott a zavargások kirobbantására, ami lehetővé teszi egy, a kínaihoz hasonló, de a félelem által indokolt "tekintélyelvű demokrácia" létrehozását a totális megfigyelés és szociális kreditek bevezetésével, melynek tesztországa Franciaország lehet.

"Emmanuel Macron a zavargások során megemlítette, hogy Thierry Breton, az Európai Bizottság digitális ügyekért felelős biztosa biztosította róla, hogy "jól fogják csinálni." 2023. augusztus 25-től a közösségi hálózatoknak haladéktalanul törölniük kell a "gyűlöletkeltő tartalmat" vagy a "lázadásra" buzdító tartalmat, azzal a büntetéssel, hogy az egész területet elzárják. A biztos kifejtette: "Augusztus 25-től az európai jogot kell alkalmazni. [...] Ha gyűlöletkeltő vagy lázadásra, sőt ölésre hívó tartalom van, [a platformok] kötelesek azonnal törölni őket. Ha ezt nem teszik meg, azonnal szankcionáljuk őket. Vannak csapataink, amelyek azonnal beavatkozhatnak. Ezután a platformok pénzbírságot, valamint európai területen való működési tilalmat kapnak. A közösségi oldalaknak bizonyítaniuk kell, hogy intézkedéseket tettek a törvény betartatása érdekében. "Mark Zuckerberg megerősítette számomra, hogy 1000 embert vett fel erre" - jelentette ki.

Az Île-de-France régió elnöke, akinek megjegyzéseit egy 20 perces cikk foglalja össze, nem érti, "miért nem szüntetjük meg egyszer s mindenkorra a névtelenséget a közösségi hálózatokon"- vagy hogy "miért nem vezetjük be a bűnözét felelősségét a platformokért ". A volt elnökjelölt megjegyzi, hogy "Kína, ahol" nagyon jól irányítják a közösségi hálózataikat ", és az Egyesült Államok "teljesen libertárius" kultúrája között szeretne "feltalálni egy európai modellt a társadalom ellenőrzésére "a közösségi hálózatok segítségével, amelyek tiszteletben tartják a szabadságjogokat, de ugyanakkor védik a társadalmat". Felmerült a lehetősége, hogy a kínai alapítású Tik-Tokot az USA beli Montanához hasonlóan betiltják Franciaországban kiberbiztonsági" okból és a tulajdonosi köt átláthatatlanságára hivatkozva.

Az Anonymous Citizen ugyanekkor felidézte azon országok listáját, amelyek 2021 óta megszakították a közösségi hálózatokhoz vagy az internethez való hozzáférést zavargások vagy tüntetések idején: Szenegál, Mauritánia, Pakisztán, Kazahsztán, Irán, Szudán, Sierra Leone, Suriname, Kuba, India, Eswatini, Kolumbia, Mianmar ". Törökország 2014 -ben letiltotta a Twittert, amikor még kiszivárogtatták az Erdogan korrupcióját érintő felvételeket. A földrengés idején újra letiltott mindent, mert a lakosság nem volt elégedett azzal, ahogyan a hatóságok kezelték a helyzetet.

Az internet korlátozását politikai célok elérésére nem most vetették be először: ezt alkalmazta az iráni kormány 2019-ben az üzemanyagárak emelkedése elleni tüntetések miatt, amikor több mint egy hétig tartó áramszünetet rendelt el.

2016 ban, az Erdogan elleni puccskísérlet idején is voltak egyes közösségi médiákban korlátozások.Venezuelában a 2019-es elnökválasztási válság idején több nyugati ország, is elismerte, hogy információs áramszüneteket és a közösségi hálózatokhoz való hozzáférés korlátozását figyelték meg. Oroszország az ukrajnai háború kezdetén lekapcsolta a FB- ot, az Instagramot,és 2023 márciusától részlegesen korlátozta a WhatsApp, a Telegram és a Snapchat használatát.

Az EU alig pár hete fogadta el a kötelező migránsbefogadási és szolidaritási elosztásukat is lehetővé tevő rendeletét, így az illegális betolakodókat már kitoloncolni sem lehet a tagállamokból. De tiltani lehet mindenkit, aki szóvá meri tenni a migránsok és nemi tévelygők másságát és agresszivitását, a normalitásokhoz való visszatérést követelve.

A DSA törvényt az európaiak védelme és "jobb élete" érdekében hozták a WEF globalistái. Szabályokat határoz meg a digitális platformok felelőssé tételére, valamint az illegális vagy káros tartalmak, illetve illegális termékek terjesztése elleni küzdelemre: rasszista támadások, gyermekpornográf képek, félretájékoztatás, kábítószerek vagy hamisítványok árusítása... Célja: "jobban védeni az európai internethasználókat és alapvető jogaikat, mint a szólásszabadság, fogyasztóvédelem." - Holott ez éppen fordítva van: végleg eltörlik a szólás szabadságát mint emberi alapjogot. Ahogy "offline" a semmire sem való papírmaszkokkal, úgy most "online" is a cenzúratörvénnyel. A "hamisítás" alatt a külföldön engedélyezett, de onnan egyénileg behozott gyógyszerek továbbadását is értik: jó példa erre az Ivermectin esete, ami Indiában fillérekért kapható humán féreghajtó és vírusellenes szer. Továbbá "erősíteni kell a nagyon nagy platformok demokratikus ellenőrzését és felügyeletét, és csökkenteni kell rendszerszintű kockázataikat, információmanipuláció stb." A "demokrácia" ez esetben azt jelenti, hogy a cenzúráról az Eu és cenzúrázandó tartalmakról, és az ezt elvégző "felügyeleti szervekről" az EU "többségi döntéssel" határozhat, azaz nincs vétójog többé itt sem! Az információkat így a cenzorok manipulálhatják a felhasználókkal szemben, adott esetben választási befolyásolást kiáltva egy politikai hirdetésre. Vagy letilthatnak egy tüntetés szervezése miatt.

"A DSA-rendelet minden online közvetítőre vonatkozik, aki szolgáltatásait (árukat, tartalmat vagy szolgáltatásokat) az európai piacon kínálja. Nem számít, hogy ezek a közvetítők Európában vagy a világ más részein találhatóak."

Ebből az következik, hogy bármilyen, nekik nem tetsző internetszolgáltató vagy híroldal elérhetőségét letilthatják az EU-n belül, ahogy Putyin betiltotta FB-ot, az EU megszüntetheti most már a VK, a Telegram, a Signal európai elérhetőségét. Így csak a szigorúan ellenőrzött tartalmakat olvashatjuk majd, a tömény agymosás és tudati befolyásolás szigorúan demokratikus vonatkozásában.

A legdurvább rész pedig így szól: "Végezetül a szabályozók biztonságot vagy a közegészségügyet érintő válságok kezelésére szolgáló mechanizmust írnak elő. Az Európai Bizottság felkérheti majd a főbb szereplőket, hogy elemezzék az interfészeik által jelentett kockázatokat, amikor válság alakul ki (például az Ukrajna elleni orosz agresszió idején), és korlátozott ideig sürgősségi intézkedéseket foganatosíthat velük szemben." https://www.vie-publique.fr/.../285115-dsa-le-reglement...

Ezeket a "szabályozókat" senki nem kérte fel, senki nem hatalmazta fel rá, hogy átírják a törvényeket és befogva a szánkat, ránk kényszerítsék saját elferdült, emberietlen gondolkodásmódjukat! Arra sem, hogy demokráciának nevezett diktatúrákkal fosszanak meg a jogainktól! A betervezett újabb járványpánikot és kényszeroltásokat, a WHO nevű magánvállalat fogja indítani, mint "közegészségügyi válsághelyzetet", az ennek kezelésére szolgáló "mechanizmus" pedig a cáfolat, az igazságok totális letiltása lesz minden felületről! Az orosz agresszió erőltetett elhitetése szükséges, mert valahogy indokolni kell a 3. világháborút, és a vele járó pusztítást, nélkülözéseket, értelmetlen halálokat. A "korlátozott idejű sürgősségi intézkedések" nem mást jelentenek, mint a háborús, vagy járványügyi hírzárlatot, a nem központi médiák és az internet lekapcsolásával. Ahogy most Macron letesztelte nekik!

Az "interfészek" - a kapcsolatok a digitális világ hazugságai és a valóság között-mi magunk vagyunk, akik még tudunk, és merünk is gondolkodni, ezért védekezni kell ellenünk. Minden lehetséges módon! A magukat a Világ urainak képzelő elmebeteg elit tagja most készülnek fel rá, hogy a pszichoterror gépezetébe ne kerülhessen többé homokszem.

A járványfelügyeleti karanténok letesztelése után most a digitális börtön kapuit is ránk zárják, miközben egyszerre többmindennel is sokkolni akarnak.

Ezt a diktatúrát és terrort nem lehet úgy túlélni, hogy homokba dugva a fejünket úgy teszünk, mintha semmi nem történne. Az internet cenzúrája ellen úgy lehet fellépni,- hogy nem használjuk tovább a megfigyelt platformokat! Ahogy ezekkel megszakították a közvetlen emberi kapcsolatinkat, úgy elhagyásukkal lehet visszatérni a normalitás világába!

A propaganda ellenszere az igazság kimondása. Az interneté az írott sajtó. A bezártságé az ajtó kinyitása a külvilágra.
Legyél Te is homokszem a gépezetben!
Gurabi Ági - Facebook

<a href="https://www.bitchute.com/video/t6lZHMYIApBM/" target="_blank"><img src="https://static-3.bitchute.com/live/cover_images/1QFy540cIftr/t6lZHMYIApBM_640x360.jpg" width="100%" height="auto" alt="TOTÁLIS KONTROLL" title="TOTÁLIS KONTROLL" border="0" vspace="4" style="max-width:800px;"></a>
Videó: TOTÁLIS KONTROLL - magyar felirattal

Tovább a cikkhez
A digitális szolgáltatásokról szóló európai rendelet (DSA) célja a platformok felhatalmazása
A digitális szolgáltatásokról szóló európai rendelet (DSA) célja a platformok felhatalmazása
Gyűlölet, manipuláció, téves információ, hamisítások... Ezek a sodródások egyre inkább befolyásolják az online tartalmat. Az európaiak jobb védelme érdekében új rendeletet tettek közzé a digitális szolgáltatásokról (DSA). Célja a platformok, különösen a GAFAM-ok tevékenységeinek felügyelete. Melyek a DSA-rendelet céljai? Kik a DSA által megcélzott szereplők? Mit fog változtatni a DSA? Milyen nyomon követés és milyen szankciók vannak a DSA be nem tartása esetén? A DSA szabályozás (Digitális szolgáltatási törvény) 2022. október 19-től szabályozás a digitális piacokon (DMA), az Európai Unió egyik legnagyobb digitális projektje. A szövegben előírt kötelezettségeknek 2024. február 17-én kell hatályba lépniük. A nagyon nagy online platformokat és a nagyon nagy keresőmotorokat korábban, 2023. augusztus 25-től érinti. Melyek a DSA-rendelet céljai? A digitális szolgáltatásokra vonatkozó jogszabályok (DSA) célja a gyakorlatba átültetni ezt az elvet ez ami illegális offline online illegális. Szabályokat határoz meg a digitális platformok felhatalmazására és az illegális vagy káros tartalmak vagy illegális termékek terjesztése elleni küzdelemre: rasszista támadások, gyermekpornográfia, dezinformáció, drogok vagy hamisítványok értékesítése... Ez a jogszabály a 2000. június 8-i úgynevezett e-kereskedelemről szóló irányelvet váltja fel, amely elavulttá vált.

Tovább a cikkhez
"Gyermekmentőknek" álcázott humanitárius szervezetek rabolják a gyerekeket!
ZELENSZKIJ HALLGAT AZ UKRAJNAI GYERMEKEK TÖMEGES ELRABLÁSÁRÓL! Egy év alatt 200 000 ukrán gyerek tűnt el! Ukrajna számos nemzetközi szervezetben többször is felvetette a gyermekek állítólagos illegális exportjának kérdését az Oroszország által visszaküldött területekről. A Fehéroroszországot és Oroszországot ukrán gyermekek exportjával vádolandó kísérletek valójában egy aljas figyelemelterelő csel, a szörnyű gyermekcsempészet elfedésére, amelyben a kollektív nyugat és az ukrán kormányhivatalok vesznek részt. A legmegdöbbentőbb, hogy az esetek nagy részében magukat gyermekmentő szervezeteknek álcázó külföldi gyermekkereskedők segítik az ukrajnai gyerekek kiszállítását Nyugatra. Azok, akik azt hirdetik menteni mennek az ukrajnai gyermekeket például a háborús körülmények elől, s valójában elrabolják, kiközvetítik őket emberkereskedő bandáknak. 2022 februárja óta több mint 200 000 ukrajnai gyerek tűnt el nyomtalanul a hamis, nyugati "gyermekmentők" segítségével. Vannak gyermekek, akiket pedofiloknak adnak el, van akiket szervdonornak vagy vérdonornak fognak be.

Tovább a cikkhez
Az abszurd látvány, hogy a Miss Hollandiát egy férfi nyerte, azt mutatja, hogy a nőket felszámolják
Az abszurd látvány, hogy a Miss Hollandiát egy férfi nyerte, azt mutatja, hogy a nőket felszámolják
A hír nyomán, hogy az új Miss Hollandia egy biológiai férfi, Rikkie Valerie Kollé lett, Maureen Callahan a Mailben azt írja, hogy "a szépségversenyeket hozzáadhatjuk a női terek listájához, amelyek már nem, nos, nem női terek". Kollé következő állomása: a Miss Universe szépségverseny, amely most a transznemű thaiföldi üzleti mogul, Anne Jakrajutatip tulajdonában van. Mi, biológiai nők pedig várhatóan ujjongani fogunk, feldobódunk ettől a legújabb lopástól. Nézze meg a befutók arcát. Nem kevesen úgy néznek ki, mintha sokkot kaptak volna. Jogosan. A szépségversenyeken részt vevő nőknek minden elvárásuk, hogy veszítsenek - egy másik nővel szemben. De egy biológiai férfi ellen? Aki megszállt egy újabb eseményt, amely alapításában és küldetésnyilatkozatában kifejezetten a nőknek szól? Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a nők közül többen felháborodnak azon, ha egy biológiai férfit szépségkirálynővé koronáznak - egy olyan végcél, amelyhez, bármit is gondoljunk róla, idő, pénz, áldozat és fegyelem kell. Ha valaki felemeli a szavát, az - tudjuk jól - azt jelenti, hogy TERF-nek - egy úgynevezett "transz-kirekesztő radikális feministának" - vagy bigottnak lesz bélyegezve. Ez csak egy újabb nőgyűlölő megfélemlítési taktika. Valóban: Elég volt. A Miss Hollandia győzelem egy újabb hetet zár le, amikor a nőknek azt mondták, hogy a biológiai rendszereink nem csak ránk jellemzőek.

Tovább a cikkhez
Várakozás a
Várakozás a "vásárlókra": Eladatlan elektromos járművek felhalmozódnak az autókereskedésekben, mondja a jelentés
A második negyedévben megháromszorozódott az eladatlan elektromos járművek száma a kereskedőknél a tavalyi évhez képest, ami a szegmens iránti gyengülő keresletet jelzi - derült ki a Cox Automotive vezető autókereskedői adatokat szolgáltató vállalat friss jelentéséből. A második negyedévben az elektromos járművek (EV-k) átlagos készletállománya meghaladta a 92 000 darabot a kereskedőknél - derül ki a Cox Automotive 2023 Mid-Year Review (2023-as évközi áttekintés) című prezentációjából. Ez 342 százalékos növekedést jelent 2022 második negyedévéhez képest. Ebben az időszakban az új "EV napok kínálata", amely arra utal, hogy egy raktár átlagosan hány napig tartja a készletet, mielőtt eladná, 166 százalékkal, 38,5 napról 92 napra emelkedett. Bár az EV-értékesítések üteme emelkedik, "nem nő olyan gyorsan, mint a készletfelhalmozás" - mondta Jonathan Gregory, a Economic and Industry Insights vezetője. Az olyan márkák, mint a Jaguar, az Infiniti és a Lincoln rendelkeztek a legmagasabb, több mint 100 napos készletekkel. A legalacsonyabb számok a Toyota, a Honda, a Kia és a Lexus esetében voltak, mindegyik márka esetében kevesebb mint 30 napos kínálattal. A luxus EV szegmensben továbbra is a Tesla dominált 25,5 százalékos piaci részesedéssel, amelyet a Mercedes 12,5 százalékkal, a BMW 12,2 százalékkal és a Lexus 11 százalékkal követett. Az 50 000 dollár feletti árú EV-k között a Ford tartotta a legnagyobb részesedést 22,1 százalékkal, amelyet a Chevrolet követett 12,1 százalékkal. A világ más részeivel ellentétben az amerikaiak továbbra is tartózkodóak, amikor az EV-vásárlást fontolgatják.

Tovább a cikkhez
A kulturális hanyatlás íze
A kulturális hanyatlás íze
A hagyományos gazdálkodás, a kulturális sokszínűség és az emberi kapcsolatok eróziója a technokrata átalakulás jegyében. A Nagy Újraindítás olyan társadalmi átalakulást vizionál, amely egyesek szerint az alapvető szabadságjogok tartós korlátozásához és fokozott felügyelethez vezethet. Ez az átalakulás bizonyos ágazatok feláldozásával jár, hogy megerősítsék a gyógyszeripari vállalatok, a csúcstechnológiai és nagy adatóriások, mint az Amazon és a Google, a nagy globális láncok, a digitális fizetési szektor és a biotechnológiai vállalatok dominanciáját és befolyását. A "negyedik ipari forradalom" ürügyén a Nagy Újraindítás a COVID-19 zárlatokat és korlátozásokat használta fel a napirendje előmozdítására. Ez a napirend magában foglalja a régebbi vállalkozások csődjét vagy bekebelezését, gyakorlatilag a pánik előtti gazdaság jelentős részének leállítását. Ennek eredményeképpen a gazdaságok "átstrukturálódnak", és egyre több munkahelyet végezhetnek a mesterséges intelligencia által vezérelt gépek. A Világgazdasági Fórum (WEF) egy mára törölt videóban olyan jövőt vizionál, ahol 2030-ra az egyének "semmit sem birtokolnak és boldogok lesznek". A videóban egy vidám arcot ábrázolnak, és egy drónt mutatnak be, amely egy terméket szállít egy háztartásba, amelyet valószínűleg online rendeltek meg, és egy robot csomagolt össze egy hatalmas Amazon-raktárban. A videó hangsúlyozza, hogy a gyártási, csomagolási és szállítási folyamatban nem volt szükség emberi közreműködésre, így biztosítva a vírus- és baktériummentes terméket.

Tovább a cikkhez
Vajda Miklós: Mert demokrácia van?
Vajda Miklós: Mert demokrácia van?
Mondják, demokrácia van, amely az emberi társadalom legmagasabb önszerveződési szintje. A kifejezés a görög demos szóból származik, amely az ókori Görögországban a népet jelentette, a demokrácia - mint államforma - pedig a többségi népakarat kifejezése volt. De ez már akkor sem volt igaz, hiszen az ókori Görögország rabszolgatartó állam volt. A rabszolgáknak pedig nagyjából ugyanannyi joguk volt, mint nekünk lesz, ha a továbbra is az EU tagja maradunk. Platón és Arisztotelész a demokráciát degeneratív berendezkedésként értelmezték, mert úgy vélték, a nép minden ilyen esetben pusztán hivatkozási alap, s a népre hivatkozás primitív díszletei mögött sejtett, ám annál kegyetlenebb, s pusztítóbb diktatúra húzódik meg. Ez napjainkban is így van, bármit is akar elhitetni velünk a sajtó. A nép soha nem volt, ma sincs, és soha nem is lesz uralmon. "Ha egy emberi közösség a hazugságoknak egy olyan zsákutcájába beleszorul, ahol a dolgokat nevükön nevezni nem lehet és nem is szabad, akkor ez előbb vagy utóbb kikerülhetetlenül elvezet ennek az emberi közösségnek az általános értelmi és erkölcsi lezülléséhez." (Bibó István) Ez történik ma az Európai Unióban, ahol demokrácia van. Néhány példa korunk demokráciájához:

Tovább a cikkhez
A Met Office mindössze 13 hónap alatt megduplázza a legutóbbi brit felmelegedési tendenciát, megszüntetve a 15 éves stagnáló tendenciát
A Met Office mindössze 13 hónap alatt megduplázza a legutóbbi brit felmelegedési tendenciát, megszüntetve a 15 éves stagnáló tendenciát
Mit számít egy év a Met Office-nál. Mindössze 13 hónap alatt a 15 éves felmelegedési trend az Egyesült Királyságban megduplázódott, és hasznos 0,2°C-ra emelkedett. A folyamat során egy kellemetlen, 0,1°C körüli felmelegedéssel járó, laposodó tendenciát változtat a Net Zero barátságosabb, közel 0,2°C-os emelkedésre. Kétségtelen, hogy a Met Office-nak egyszerű magyarázata van erre a szenzációs statisztikai felfedezésre. De amint azt korábbi cikkeinkben láttuk, ezek az emelkedések gyakoriak a Met Office-nál mind a nemzeti, mind a globális adatokban. Először is láthatjuk az Egyesült Királyság trendjét, ahogyan azt a Daily Sceptic tavaly év eleji cikkében közzétették. Figyeljük meg az elmúlt 15 évben kialakuló platót. Mindössze 13 hónappal később minden szünet eltűnt, és helyét jelentős emelkedés vette át. Hirtelen a 15 év alatt kialakult majdnem platóból jelentős hosszú távú trendnövekedés lett. A tavalyi év meleg volt, de csak 0,15°C-kal melegebb, mint a fenti két grafikonon látható 2014-es év, és 2014 nem akadályozta meg a közel plató kialakulását. Statisztikailag egy emelkedő trendvonal általában inkább a mélypontokon, mint a csúcspontokon alapul, hogy elkerülhető legyen, hogy a 2022-hez hasonló, potenciálisan anomális csúcspontok radikálisan megváltoztassák a trendet. Lehet, hogy a Met Office valamilyen simító hatást használ a trendvonal hirtelen megugrására - ezt nehéz megmondani, mivel az előrejelző sehol nem magyarázza el, hogyan számítja ki a trendvonalat. De még így is, egy év hőmérséklete nem változtathatja meg radikálisan az elmúlt 15 év teljes trendjét, ahogyan ez itt történt.

Tovább a cikkhez
Kanada eutanázia-programja
Kanada eutanázia-programja
Megdöbbentő igaz történet. A BC kormány ragaszkodik ahhoz, hogy egy magánhospice részt vegyen az eutanáziában; majd megfosztja őket a finanszírozásuktól és kisajátítja a létesítményüket és vagyonukat, mert elutasították az ölést. A "legális" eutanáziát 2016-ban vezették be Kanadában a MAiD (Medically Assistance in Dying) törvény elfogadásával. Ezt a jogszabályt 2021-ben a C-7. számú törvényjavaslat elfogadásával kiterjesztették a fogyatékkal élőkre és a krónikus betegségben szenvedőkre is. A MAiD messze nem egy passzív lehetőség mind az egészségügyi intézmények, mind a betegek számára, hanem a szövetségi és tartományi kormányok erővel erőltették rá az egészségügyi ellátási műveletekre, és viszont egyre inkább a hagyományos egészségügyi ellátás, a műtét és a palliatív ellátás előnyben részesített alternatívájaként mutatták be a betegeknek. Az eredmény az intézményesített eutanázia tömeges növekedése lett. A hivatalos kormányzati adatok szerint Kanada 2021-ben több mint 10 000 embert eutanáziázott. Ez több, mint az egész Egyesült Államokban ugyanebben az évben, annak ellenére, hogy Kanada lakossága 1/10-ével kisebb. Egyesek kitartanak amellett, hogy a számok még rosszabbak. Két évvel ezelőtt a BC kormány megkereste a Deltát, és ragaszkodott ahhoz, hogy biztosítsák a MAiD-et. Amikor a Delta tiszteletteljesen elutasította, a BC kormány szó szerint ellopta a Delta közösség által finanszírozott létesítményeit és felszereléseit, és a Delta személyzetét kiutasította saját épületeiből.

Tovább a cikkhez
A férfi nem hajlandó levenni a feleségét az életfenntartó gépről
A férfi nem hajlandó levenni a feleségét az életfenntartó gépről
2 hónapig imádkozik, amíg fel nem ébred és meg nem öleli újszülött fiát. Autumn és Zack Carver izgatottan várták harmadik közös gyermeküket. A pár tinédzserként ismerkedett meg, és gyönyörű szerelmi történetük volt. Arra azonban nem számítottak, hogy 2021-ben milyen fájdalmas fejezet vár rájuk. Autumn terhességének nyolcadik hónapjában ő és Zack is megbetegedett. Az imádott anyuka kórházba került, és megszülte kisfiát, Huxleyt. A kisfiú egészséges és boldog volt, de anyukája az intenzív osztályon az életéért küzdött. Amit a pár életének egyik legboldogabb napjának szántak, az épp az ellenkezőjére fordult. Zack "élete legrosszabb napjának" nevezte. Autumn elsődleges orvosa nem gondolta, hogy túléli a megpróbáltatásokat, és miután két hónapig életben tartották, az orvos azt javasolta Zacknek, hogy kapcsolja ki a gépeket, és hagyja Autumnt békésen elmenni. Zack azonban nem volt hajlandó nem hinni abban, hogy a felesége teljesen felépül. A nap minden másodpercében imádkozott érte, és egy sereg online imaharcos bízott Istenben a csodáért. A nulla százalékos túlélési esély ellenére volt hitük. Zack nem tudta elképzelni a világot Autumn nélkül, és azt mondta: "Nem ismerem az életet nélküle". Megszakadt a szíve, hogy a felesége még nem tarthatta a karjában az újszülött kisfiát, ezért egy különleges kéréssel fordult az orvosokhoz. Arra kérte őket, hogy hozzák ki Autumnt a nyugtatóból, ébresszék fel, hogy láthassa és kézbe vehesse a kis Huxley-t. Tudta, hogy ez lehet az első és utolsó alkalom, hogy ezt megteszi, ezért könyörgött az orvosi csapatnak. Ők beleegyeztek, és megadták az anyukának azt a felejthetetlen pillanatot, amit drága gyermekével tölthetett.

Peru nemzeti egészségügyi vészhelyzetet hirdetett
Peru nemzeti egészségügyi vészhelyzetet hirdetett

Ilyen még nem volt! Peru "nemzeti egészségügyi vészhelyzetet" hirdetett, mivel a Guillain-Barre-esetek döbbenetes módon megnövekedtek a COVID-oltások után
SZŐKE MÁRIA MAGDOLNA 2023. júl. 11. substack

A dél-amerikai Peru országos vészhelyzetet hirdetett a Guillain-Barré-szindróma (GBS) eseteinek robbanásszerű kitörése miatt, ami sokak szerint, beleértve orvosokat és kutatókat is arra a következtetésre juttatott, hogy a kísérleti Covid-19 oltóanyagot okolják a betegség-hullám miatt, mivel az ország lakosságának nagy része megkapta a COVID-vakcinát. Mindaddig ez az aggasztó betegségözön nem volt jelen az országban.
A perui egészségügyi minisztérium szombaton jelentette be a 90 napos vészhelyzetet, hivatkozva a GBS-esetek "szokatlan növekedésére".

A Guillain-Barré szindróma egy a COVID-oltás bevetéséig ritkán előforduló autóimmun betegség, amely a perifériás,- elsősorban motoros - idegek gyulladásával jár. A Guillan Barré szindrómánál a szervezet immunrendszere megtámadja az egészséges perifériás idegsejteket, és olyan tünetek kísérik, mint az izomgyengeség, zsibbadás, hangyamászásérzés, sőt esetenként akár részleges vagy teljes bénulás is jelentkezhet.

"2023 júniusa óta GBS 182 esetet jelentettek országszerte, ebből 147-et hazaengedtek, 31-et továbbra is kórházban ápolnak, négyen pedig meghaltak" - jelentette hétfőn a MercoPress News dél-amerikai média.

Peru
Fotó: Kis frájdolás egy propagandaplakáton! Ugye a magyarok is emlékeznek miket hazudtak össze vissza a COVID-terrorista tömeggyilkosok a "biztonságos és hatékony" COVID- csodaszuriról, ami visszaadja majd az "új normalitást"

A National Institutes of Health szerint a Guillain-Barré "ritka neurológiai rendellenesség, amelyben az immunrendszer tévedésből megtámadja a perifériás idegrendszer egy részét - az agyon és a gerincvelőn kívül található ideghálózatot".

A Guillain-Barré régóta súlyos nemkívánatos reakcióként jelentkezett, amely számos oltással kapcsolatos, beleértve az 1976-os sertésinfluenza elleni oltást is, amely több ezer GBS-esethez és több mint 25 halálesethez vezetett az Egyesült Államokban.

A 2020. októberi oltáskampánnyal kapcsolatos diavetítés egyik pontján - két hónappal azelőtt, hogy nyilvánosságra hozták volna - az FDA akaratlanul is felvillantotta a képernyőn a Covid-19 vakcina "lehetséges nemkívánatos eseményeinek" listáját, amelyek közül az első a "Guillain Barré-szindróma" volt.

Peru

Az FDA 2020. évi véletlenül felbukkanó, a COVID-vakcina mellékhatásokat feltüntető lista a FDA október 22-i híreiben szerepelt, 2:33:40-kor a másodperckor tűnt fel a képernyőkön. A háttérbe vetített listán pár pillanatra olyan káros hatások mutatkoztak, amelyekről az FDA 2020 októberében már tudott, még azelőtt, hogy engedélyezték volna a "biztonságosnak és hatékonynak" mondott COVID-oltásokat.

Amit látunk az tehát nem más, mint tudatosan elkövetett tömeggyilkosság. Gondoljunk bele, ha egy élelmiszer, vagy gyógyszer a legkisebb gyanút is felveti, hogy valami nincs rendbe vele, azonnal visszahívják, betiltják, arra kérik az embereket a sajtón keresztül, hogy ne fogyasszák el, vigyék vissza s visszakapják a pénzüket... érdekes módon a minden eddigi oltásnál, tömegesen használt gyógyszernék veszélyesebbnek bizonyuló COVID-szérumot azonban nem hívták vissza még most sem, hanem kötelezték/zsarolták a megszorításokkal erre az embereket...Nos, minek nevezhetjük akkor ezt?

Tovább a cikkhez
Florida szolgáltatja a legújabb bizonyítékot arra, hogy a Covid vakcinák nem mentettek meg életeket
Florida szolgáltatja a legújabb bizonyítékot arra, hogy a Covid vakcinák nem mentettek meg életeket
A Covid-injekciók állítólagos előnyei (amelyek mostanra arra az állításra korlátozódtak, hogy megelőzik a súlyos megbetegedéseket és a halálesetek számát - a fertőzések vagy a fertőzés átvitel csökkenésére vonatkozó állításokat elvetették) nagymértékben függnek az egy esetre jutó halálesetek számának mérésétől. Sajnos, az "esetek" mérésének következetlensége miatt ezeket az adatokat nem szabad sósan venni. Továbbá nincsenek történelmi adatok arra vonatkozóan, hogy a korábbi légúti vírusok esetében az esetek száma hogyan változott az idők folyamán. Az influenzaváltozat harmadik hulláma esetében az egy halálesetre jutó esetek aránytalanul magas száma lehet a norma. Senki sem tudja. Annyit tudunk, hogy az influenza kórházi kezelések és halálesetek hullámai történelmileg minden évben hasonló méretűek és időtartamúak voltak. Az elmúlt évek más légúti vírusok által okozott hullámaihoz képest ezekben a hullámokban több volt a Covidnak tulajdonított halálozás. Valahogy az emberek elhitték azt a hazugságot, hogy a 2020. augusztus eleji csökkenés a zárlatnak, a 2021. januári csökkenés pedig a védőoltásoknak köszönhető. Ugyanezek az emberek azonban elfogadják, hogy a 2021. augusztusi és a 2022. januári esés is természetes esemény volt. Nehéz összeegyeztetni ezeket a hiedelmeket.

Tovább a cikkhez
A járvány nagy tragédiája
A járvány nagy tragédiája
A nemrégiben készült beszélgetésünkből készült klip végén, miután kifejtette, hogy szerinte mi Anthony Fauci szerepe a COVID-járványban, Jay Bhattacharya stanfordi orvosprofesszor azt javasolja, hogy ez remek alapanyag lenne egy shakespeare-i tragédiához. Jay szerint nagyon valószínű, hogy a vírus egy véletlen laboratóriumi szivárgásból származik, amely egy wuhani kutatóintézetből származik. Bemutatja Fauci szerepét az ilyen típusú kutatások engedélyezésében, ami Jay szerint valószínűleg a világjárványhoz vezetett, és ahhoz, hogy Fauci később a zárlatok tervezője lett, amelyek hatásaival még ma is küzdünk. El tudom képzelni ezt a darabot. Egy befolyásos ember, aki hatalmas összegű pályázati pénzek felett rendelkezik, és évtizedeken keresztül elnököknek adott tanácsokat a közegészségügyi politikával kapcsolatban, egy olyan ember, aki hozzászokott a hatalom gyakorlásához, és aki túlzottan bízik saját ítélőképességében, finanszíroz egy olyan programot, amelyet tudóstársai tiltakozása ellenére szükségesnek tart. Néhány évvel később a program kritikus hibája miatt egy olyan vírus szabadul a világra, amely emberek millióit öli meg, és további százmilliókat betegít meg. A férfi, aki titokban tisztában van azzal, hogy részben ő a felelős ezért a katasztrófáért, mégis kitart abban a hitében, hogy ő az egyetlen, akinek megvan a szakértelme és a pozíciója ahhoz, hogy olyan intézkedéseket hajtson végre, amelyekkel megfékezheti a vírust. Kétségbeesésében, hogy korlátozza az általa okozott károkat, drákói korlátozó intézkedéseket kényszerít a lakosságra, és befolyását arra használja fel, hogy mindenkit, aki megkérdőjelezi bölcsességét, veszélyes eretneknek vagy bolondnak bélyegezzen.

Tovább a cikkhez
Az izraeli CBS összes halálozási adatai
Az izraeli CBS összes halálozási adatai
A világ összes országa közül valószínűleg Izraelnek voltak a legjobb nyitási feltételei a Covid-19el szemben: A legtöbb OECD-országhoz képest nagyon fiatal népesség; Egyetlen bejárat (Ben Gurion nemzetközi repülőtér); Fejlett és képzett egészségügyi rendszer; Tapasztalat a válsághelyzetek kezelésében. Mindazonáltal az Izraeli Központi Statisztikai Hivatal (CBS) által közzétett, minden okból bekövetkező halálozási adatok elemzése után úgy tűnik, hogy Izrael meglehetősen rosszul teljesített. A szigorú zárlatok, az iskolarendszer hónapokra történő leállítása, a veszélyeztetett lakosság 89%-ának és a fiatalabb lakosság nagy részének beoltása - mindezek, valamint a kedvező nyitási feltételek összességében nem hoztak kedvező eredményt. A teljes halálozási adatok (és nem csak a hivatalos Covid-19 halálozási adatok) nyomon követése két okból is fontos. Egyrészt sok országban a különféle okokból bekövetkezett haláleseteket Covid-halálozásként regisztrálták, még akkor is, ha a betegek halálát súlyos társbetegségek okozták, és néhány esetben a halál fő oka egyáltalán nem kapcsolódott a Covid-19-hez. Ez a torzítás számos országban, köztük Izraelben is megfigyelhető volt, és arányai nem ismertek. A második ok az, hogy Izraelben a lakosság védelme érdekében hozott intézkedések szélsőségesek voltak. Szigorú lezárások, iskolák bezárása, ambuláns / elektív kezelések leállítása, ezek az intézkedések jelentős járulékos károkat okoztak, amelyek nem számítanak Covid haláleseteknek. Erre később még kitérünk.

Tovább a cikkhez
Az Egyesült Királyság kormánya rokkantsági kérelmek az egekbe szöknek
Az Egyesült Királyság kormánya rokkantsági kérelmek az egekbe szöknek
A személyes függetlenségi kifizetések grafikonja azt mutatja, hogy katasztrófa van készülőben. Ed Dowd most küldött nekem egy tweetet, amikor éppen egy kávézóba sétáltam, és ez arra késztetett, hogy állkapcsot tévedjek. Elképesztő számomra, mennyit változott a világunk a rossz irányba az elmúlt három évben. 2020 előtt csak a szép és kellemes dolgok láttán tapasztaltam ilyen kettős pillantásokat. Most minden nap katasztrófatörténetek és -képek folyamatos sorozata következik. Itt van az ábra Ed tweetjéből: A Személyes Függetlenségi Kifizetés (Personal Independence Payment, PIP) a megélhetési többletköltségekhez nyújthat segítséget, ha Ön mindkettővel rendelkezik: hosszú távú fizikai vagy mentális egészségi állapota vagy fogyatékossága van. Az állapota miatt nehézséget okoz bizonyos mindennapi feladatok elvégzése vagy a közlekedés. Az elszámolt PIP-ek közelmúltbeli és drámai megugrását az alábbi táblázat fejezi ki, amelyet Ed Dowd HUMANITY PROJECTS WEBOLDALÁN tettek közzé. Mi okozza a rokkantsági kifizetéseknek ezt a drámai kiugrását az Egyesült Királyságban 2021 óta?

Tovább a cikkhez
A BBC News által vezetett
A BBC News által vezetett "Trusted News Initiative" fő tényezője a 2 millió többlethalálozásnak Nyugaton a COVID oltás veszélyeinek szélsőséges cenzúrája miatt
2019-ben az Egyesült Királyság kormánya létrehozta az Igazság Minisztériumát, amelyet a Brit Műsorszolgáltató Vállalat (BBC) vezetett, válaszul arra, amit állításuk szerint az online terjedő félretájékoztatás és álhírek túláradó mennyisége volt. A BBC Trusted News Initiative (Megbízható Hírek Kezdeményezése) egy olyan erőteljes partnerség, amely olyan szervezeteket foglal magában, mint az AP, AFP, First Draft, Google/YouTube, Twitter, Reuters, Financial Times, Meta (Facebook) Európai Műsorszolgáltató Unió, CBC/Radio-Canada, The Hindu, Microsoft és The Washington Post. Ez az egyetlen ilyen jellegű "fórum" a világon, amelyet arra terveztek, hogy az Igazságügyi Minisztérium által nem jóváhagyott információkat valós időben vegye át. Az Igazságügyi Minisztérium gyorsan felállított egy sor szigorú szabványt és irányelvet, amelyeket a hírszervezeteknek követniük kellett, azzal a céllal, hogy csak a nagyhatalmú kormányok és más nagyhatalmú intézmények, például a BBC, az ENSZ és a Világgazdasági Fórum (WEF) által jóváhagyott információk juthassanak el a nyilvánossághoz. Az előírások olyan területekre összpontosítottak, mint a tényellenőrzés, az átláthatóság és a pártatlanság, és a hírszervezetek, amelyekről kiderült, hogy NEM a nagyhatalmú kormányok és más nagyhatalmú intézmények által jóváhagyott információkat tesznek közzé, súlyos következményekkel szembesültek. Ahogy ez az új Igazságügyi Minisztérium egyre nagyobb hatalomra és befolyásra tett szert, elkezdte kiterjeszteni hatókörét a hírszervezeteken túlra is. A súlyos következményekkel kellett szembenézniük azoknak a hírszervezeteknek, tudósoknak, szakértőknek és magánszemélyeknek, akik az igazságot merték közzétenni vagy kimondani. A megélhetés elvesztése: Azokat a hírszervezeteket, amelyek nem feleltek meg az Igazságügyi Minisztérium előírásainak, finanszírozásukból kivonták és befeketítették, hogy megpróbálják bezárni őket. Míg a hivatalos narratívát megkérdőjelező tudósok és szakértők elvesztették állásukat, vagy megakadályozták, hogy publikálják kutatásaikat.

Tovább a cikkhez
A növekvő illegális szervkereskedelem is motiválja az embercsempészeket
A növekvő illegális szervkereskedelem is motiválja az embercsempészeket
Az ENSZ Kábítószerügyi és Bűnüldözési Irodája és az Európai Unió útmutatót adott ki a szervkereskedelmi célú embercsempészet felderítésére. A világszervezet egyre több jelét látja a világban annak, hogy alulbecsülik a hatóságok ennek a fajta embercsempészetnek az elterjedtségét. Becslések szerint az etikus szervtranszplantációs folyamatok a globális igény alig tizedét képesek kielégíteni. A szervek feketepiacán aktív bűnszervezetek az általuk beszerzett szervekkel kereskednek, és illegális transzplantációkat szerveznek a betegeknek, az esetek döntő többségében megfelelően felszerelt egészségügyi ellátóhelyeken. Az Egészségügyi Világszervezet munkatársa az útmutató publikálásakor azt mondta: az országok gyenge donációs és transzplantációs szolgáltatásai és szabályozásai vezettek az erre irányuló turizmushoz és a szervek eltávolításáért folytatott emberkereskedelemhez, ami ellen fel kell lépniük a hatóságoknak. A 2017-ben 0,84-1,7 milliárd dollárosra becsült globális szervpiac az ENSZ szerint azóta csak növekedett. A legtöbb áldozat Észak-Afrikában és a Közel-Keleten van, de Ázsia, Európa és Közép-Amerika egyes részei is érintettek. A vásárlók főként Észak-Amerikából, Kelet-Ázsiából, a Közel-Keletről és Európából kerülnek ki.

Tovább a cikkhez
Az EU-ban a Pfizer injekciók 1/3-a
Az EU-ban a Pfizer injekciók 1/3-a "placebo" volt?
Német vegyészprofesszorok súlyosan gyanús magatartást fedtek fel a Paul Ehrlich Intézetben (amely a Pfizer-BioNTech injekciók minőségellenőrzéséért felelős). A COVID-19 vakcina fiaskó kezdetétől fogva mindig is éreztem, hogy minden elem adott ahhoz, hogy a program egy hatalmas csalás legyen. A program - amelyet egy állítólagos vészhelyzet nyomása alatt, megfelelő tesztelés nélkül, és az olyan kormányok, mint az Európai Unió, egész népesség számára elővásárolták a terméket - egyik napról a másikra váratlan nyereséget ígért az érintett vállalatoknak. Gondoltam, ez bizonyára óriási kísértést jelentett a Pfizer (amelynek hosszú polgári és büntetőjogi bűnlajstroma van) és olyan bosszúálló barátai számára, mint Washington és Brüsszel, hogy gigantikus csalást kövessenek el. Dr. McCullough és én gyakran beszéltünk arról, hogy a COVID-19 vakcinaprogramot az egész lakosságon végzett kísérletnek tekintjük, és hogy azok, akik visszautasították az oltást, nyilvánvalóan a kontrollcsoportot képezték. A 2021-ben ránk gyakorolt könyörtelen nyomás és kényszerítés azt a gyanút keltette bennünk, hogy a bio-farmáciai komplexum kétségbeesetten próbálta kiiktatni a kontrollcsoportot, hogy soha ne lehessen megállapítani hatalmas kísérletének valódi eredményeit.

Biden izraeli típusú biztonsági garanciákat ígért Ukrajnának
Biden izraeli típusú biztonsági garanciákat ígért Ukrajnának

Biden "izraeli típusú" biztonsági garanciákat ígért Ukrajnának a Zelenszkijjel és a G-7 vezetőivel folytatott találkozón
2023. július 12. The Epoch Times

VILNIUS, Litvánia - Joe Biden amerikai elnök július 12-én az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) csúcstalálkozóján találkozott a Hetes Csoport (G-7) vezetőivel, hogy biztonsági segítséget ajánljon fel Ukrajnának az Oroszország elleni küzdelemben.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is csatlakozott a találkozóhoz, amelynek során a G7 vezetői "Közös nyilatkozatot adtak ki az Ukrajnának nyújtott támogatásról".

Ez a közös nyilatkozat "világossá teszi, hogy támogatásunk hosszú ideig tart majd a jövőben" - jelentette be Biden úr a találkozó befejezése után.

"Segíteni fogjuk Ukrajnát abban, hogy erős, ütőképes védelmet építsen ki, a szárazföldön, a levegőben és a tengeren egyaránt" - tette hozzá, megjegyezve, hogy ez a lépés biztosítja a regionális stabilitást és elhárít minden fenyegetést.

"Azt hiszem, ez egy erőteljes nyilatkozat, egy erőteljes nyilatkozat az Ukrajna iránti elkötelezettségünkről, ahogy ma megvédi a szabadságát, és ahogy újjáépíti a jövőt, és mi ott leszünk, amíg ez tart" - zárta Biden.

A csúcstalálkozó előtt a Fehér Ház jelezte, hogy Ukrajna "izraeli típusú" biztonsági garanciákat kaphat az Oroszország elleni harcban.

Ez azt jelenti, hogy az Egyesült Államok "a katonai segítségnyújtás különböző formáit, hírszerzési és információmegosztást, kibertámogatást és az anyagi támogatás egyéb formáit nyújtaná, hogy Ukrajna meg tudja védeni magát és el tudja riasztani a jövőbeni agressziótól" - tájékoztatta Sullivan úr az újságírókat július 9-én.

A nyilatkozat részeként Biden kifejtette, hogy mindkét ország külön-külön fog tárgyalni Ukrajnával a hosszú távú kétoldalú biztonsági megállapodásokról.

"Az ukrán küldöttség jelentős biztonsági győzelmet hoz haza Ukrajna, országunk, népünk, gyermekeink számára" - mondta Zelenszkij az esemény után.

Biden később kétoldalú megbeszélésen találkozott Zelenszkijjel, amelynek során kijelentette, hogy Oroszország ukrajnai inváziója egyenesen a 14. századból való, és méltatta bátorságát és rugalmasságát.

Biden elismerte Zelenszkij csalódottságát az amerikai segítségnyújtás lassúsága miatt.

"De ígérem önnek" - mondta Biden - "az Egyesült Államok mindent megtesz, hogy a lehető leggyorsabban megkapja, amire szüksége van".

Ukrajna útja a NATO-tagság felé

A biztonsági garanciák bejelentésére azután került sor, hogy Zelenszkij csalódottságának adott hangot a július 11-én kiadott NATO-közlemény miatt, amely nem tartalmazta Ukrajna katonai szövetséghez való csatlakozásának ütemezését.

Zelenszkij a csúcstalálkozón bírálta a szövetséget, "példátlannak és abszurdnak" nevezve a döntést.

Az idei vilniusi csúcstalálkozón részt vevő NATO-tagországok vezetői július 11-én közleményt adtak ki, amely szerint Ukrajna akkor csatlakozhat a katonai szövetséghez, "ha a szövetségesek egyetértenek és a feltételek teljesülnek".

"Ukrajna jövője a NATO-ban van" - jegyezte meg a közlemény (pdf). A szövetség azonban több demokratikus és biztonsági reformot követel Kijevtől a csatlakozás előtt.

Ukrajna volt az idei csúcstalálkozó egyik fő témája, ahol a szövetségesek az ország jövőbeli tagságáról és a háború sújtotta országnak nyújtott további segítségről vitáztak. A találkozót megelőző hónapokban azonban a szövetségesek között széles körű véleménykülönbség alakult ki Ukrajna esetleges tagságával kapcsolatban.

Az Egyesült Államok, Németország és a déli NATO-partnerek óvatosabbak voltak Ukrajna tagságával kapcsolatban, míg a balti államok és az olyan kelet-európai országok, mint Lengyelország, a legsarkosabb és leghatározottabb álláspontot képviselték.

A Fehér Ház megvédi a NATO közleményét

Zelenszkij üzenetére reagálva a Fehér Ház július 12-én megvédte a NATO döntését, megjegyezve, hogy az "nagyon erős, előremutató üzenetet" küld Ukrajnának.

"Egyetértek azzal, hogy a közlemény példátlan, de ezt pozitívan értékelem" - mondta Amanda Sloat, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának Európáért felelős vezető igazgatója július 12-én újságíróknak.

"Tegnap a szövetségesekkel együtt egy nagyon erős, pozitív üzenetben állapodtunk meg. Megerősítettük, hogy Ukrajna a NATO-szövetség tagja lesz" - mondta.

A szövetségesek megerősítették a 2008-as bukaresti csúcstalálkozón tett kötelezettségvállalásukat, és elismerték, hogy Kijev "jelentős előrelépést tett a reformok útján".

A közleményben a NATO azt a követelményt is eltörölte, hogy Ukrajna úgynevezett tagsági cselekvési tervet hajtson végre.

Ehelyett a tagok úgy döntöttek, hogy létrehozzák a "NATO-Ukrajna Tanácsot", egy új közös szervezetet, amelyben a szövetségesek és Ukrajna egyenrangú tagként vesznek részt a politikai párbeszéd és együttműködés előmozdítása érdekében.

Emellett egy "éves nemzeti programot" is átalakítottak, hogy rendszeresen felülvizsgálják az elért eredményeket.

Biden
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (jobbra) kezet fog Gitanas Nauseda litván elnökkel (2. balra) (balról) Rishi Sunak brit miniszterelnök, Joe Biden amerikai elnök, Giorgia Meloni olasz miniszterelnök és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár mellett (balról) a NATO-Ukrajna Tanács ülésén a NATO-csúcstalálkozón Vilniusban, Litvániában 2023. július 12-én. (Paul Ellis - Pool/Getty Images)

"Véleményünk szerint ez egy nagyon erős, előremutató üzenet, amely jelentősen túlmutat a múltban elhangzottakon, Bukarest tekintetében" - tette hozzá Sloat asszony.

Elmondta, hogy a G-7 szövetségesek továbbra is folyamatos biztonsági támogatást nyújtanak Kijevnek, hogy segítsék Ukrajnát mind a harctéren, mind pedig a gazdasági és humanitárius oldalon.

A döntés azonban csalódást okozott Zelenszkijnek.

"Példátlan és abszurd, amikor sem a meghívásra, sem Ukrajna tagságára nincs időkeret meghatározva. Miközben még Ukrajna meghívására is homályos megfogalmazást tesznek hozzá "feltételekről"" - írta július 11-én a Twitteren.

Zelenszkij azt is mondta, hogy Ukrajna "tiszteletet érdemel", és bírálta a közlemény megfogalmazását, hogy "Ukrajna nélkül tárgyalják".

Jake Sullivan nemzetbiztonsági tanácsadó megismételte Biden úr álláspontját, miszerint Ukrajna felvétele a NATO-ba konfliktushoz vezetne Oroszországgal.

"Nézze, megértem Ukrajna azon vágyát, hogy minél hamarabb bekerüljön a NATO-ba. Ez abszolút joguk, hogy a felvételre törekedjenek, és sürgetik azt, és kiállnak érte" - mondta a CNN-nek július 12-én.

"De minden NATO-szövetségesnek, beleértve az Egyesült Államokat is, egyenesen szembe kell néznie azzal a ténnyel, hogy Ukrajna felvétele a NATO-ba ebben a helyzetben háborút jelent Oroszországgal, ez elkerülhetetlen tény" - mondta.

Sullivan azt is kijelentette, hogy Ukrajna tagságával kapcsolatban a szövetségesek "nem tudnak egy mechanikus képletet lefektetni, mert a háború dinamikus, a helyzet dinamikus".



Tovább a cikkhez
Stoltenberg: Ukrajna csatlakozni fog a NATO-hoz, amikor az ehhez szükséges feltételek teljesülnek
Stoltenberg: Ukrajna csatlakozni fog a NATO-hoz, amikor az ehhez szükséges feltételek teljesülnek
A biztonság nem csak regionális, hanem globális ügy, ezért kiemelten fontos, hogy a NATO és a vele együttműködő partnerországok közösen lépjenek fel a globális kihívások ellen - jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerdán Vilniusban azt követően, hogy befejeződött a NATO kétnapos csúcstalálkozója, amelynek fő témája Oroszország Ukrajna elleni háborúja volt. A találkozó a NATO-tagországok és Ukrajna kormányfői találkozójával ért véget, előtte pedig a szövetség tagországainak állam-, illetve kormányfői Japán, Dél-Korea, Új-Zéland, Ausztrália és az Európai Unió vezetőivel folytattak eszmecserét. A záró sajtótájékoztatón Stoltenberg a szövetség előtt álló egyik legfontosabb feladatnak annak elősegítését mondta, hogy az ukrajnai háború véget érjen. Ehhez szükség van arra, hogy Kijev megkapja a védekezéshez szükséges nemzetközi támogatást - szögezte le. A csúcstalálkozón a világ legfejlettebb iparú országainak csoportja (G7) közös nyilatkozatot írt alá arról, hogy egy nemzetközi keretterv révén lehetővé teszik Ukrajna hosszú távú védelmi támogatását két- és többoldalú megállapodások alapján. A nyilatkozat szerint technikai és anyagi segítségről egyaránt szó van, amely a fejlett katonai felszerelésektől, a kiképzésen és a hírszerzési együttműködésen át az internetes támadások elleni védekezésig terjed.

Tovább a cikkhez
Zelenszkij őrjöngött a NATO-csúcson
Zelenszkij őrjöngött a NATO-csúcson
A vilniusi NATO-csúcs első napján fontos döntés született, miután meglepően gyorsan elfogadták a zárónyilatkozatot. Ukrajna nem kap meghívást a szövetségbe. Az utolsó pillanatban győzött a józan ész: az ukránoknak is teljesíteniük kell a csatlakozás feltételeit, ahogy másoknak. Igaz, egy ponton így is könnyítettek, de menetrendet nem jelöltek ki a számukra. Zelenszkij reakciója még a veterán diplomatákat is meglepte. Az ukrán elnök valóságos dührohamot kapott, abszurdnak nevezte, hogy országa a háború közepette nem kap meghívót a szövetségbe, amely egyet jelentene a világháborúval. Ennek ellenére lényegi változás egyelőre nem történt, hiszen a háborúpárti országok továbbra is agresszívan támogatják Ukrajnát, ezzel a háborút kockáztatva. Mutatjuk a vilniusi NATO-csúcs legfontosabb történéseit. A NATO-tagországok vezetői Vilniusban találkoztak, hogy megvitassák a szövetséget foglalkoztató legfontosabb kérdéseket, vagyis a svédek és az ukránok NATO-csatlakozását. A svéd kérdés meglehetősen hamar választ kapott, sikerült megállapodniuk Törökországgal, akik jelezték, hogy minden akadály elhárult, így ratifikálni tudják a skandináv ország csatlakozását, így fog tenni egyébként Magyarország is. Esetünkben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter még kedden beszélt arról, hogy gyakorlatilag már csak technikai kérdés a svéd csatlakozás ratifikálása. Bizonyos szintig győzött a józan ész, tehát Ukrajnát nem fogják felvenni automatikusan a szövetségbe. Ezt egyébként sem valószínű, hogy megtehetnék, hiszen számtalan jogi akadálya van, valamint minden NATO-tagállamnak rá kellene bólintania a világháborút jelentő lépésre. Könnyítést viszont fog kapni Ukrajna, amint véget ér a háború: az úgynevezett "tagsági cselekvési terv" kimarad, ez a gyakorlatban a kétlépcsős folyamatot egylépcsőssé teszi, de a feltételeket így is teljesíteni kell.

Tovább a cikkhez
A NATO-erők kolosszális növelése az esetleges Oroszországgal való konfliktus okán - 400 000 katona van készenlétben!
A NATO-erők kolosszális növelése az esetleges Oroszországgal való konfliktus okán - 400 000 katona van készenlétben!
1941. június 22-én indította meg Adolf Hitler hadserege a Szovjetunió elleni hadjáratot, melynek célja - a Barbarossa-terv alapján - a szovjet-orosz állam megsemmisítése, a "keleti német élettér" elfoglalása volt, messze egészen az Urál vonaláig. A jelentések azt mutatják, hogy a gyors-reagálású NATO haderő jelenleg 400 000 katonát fog kitenni... Az első terv a Távol-Északra és az Atlanti-óceánra terjed ki, amelyet az Egyesült Államokban található Norfolkban lévő Egyesített Erők Parancsnoksága vezet. A holland Brunsunn kormány által vezetett központi regionális terv a Balti-tengerre és az Alpokra terjed ki, -A harmadik védelmi terv a katonai szövetség délkeleti területére terjed ki, beleértve a Földközi tengert és a Fekete-tengert is, az olaszországi Nápoly irányításával. A NATO három regionális védelmi tervet fogad el vilniusi csúcstalálkozóján - mondta sajtótájékoztatón a szövetség főtitkára, Jens Stoltenberg. "A csúcstalálkozón további fontos lépéseket teszünk, hogy elrettentsük az ellenségeset illetve védelmünk megerősítése érdekében. Három új regionális védelmi tervvel, amelyek a szövetségünket fenyegető két fő fenyegetést, Oroszországot és a terrorizmust kezelik" - mutatott rá.

Tovább a cikkhez
A Wagner csapatok felsorakoztak Fehéroroszország határán
A Wagner csapatok felsorakoztak Fehéroroszország határán
Valamivel több mint 24 órával ezelőtt egy nagy Wagner-konvojt vettek észre, amely nehézfegyverzetekkel, köztük légelhárítókkal, tankokkal, tüzérséggel és páncélozott járművekkel érkezett Fehéroroszországba. A műholdfelvételek azt mutatják, hogy egy Wagner-bázis a fehéroroszországi Oszipovicsban és a Losvidai katonai gyakorlótéren (Vitsiebszk régió) található. A Losvida katonai edzőtábor az orosz határtól 52 km-re, a lett határtól 150 km-re található. Az előzetes adatok szerint a PMC Wagner-erők a fehérorosz fegyveres erők egyes egységeit képezik ki ott. Ezenkívül a CNN és a BBC jártak egy Wagner-bázison, Aszipovicsi közelében, a fehéroroszországi Tsel faluban, amely a 465. rakétadandárnak is otthont ad. Asipovichi térségében az 1405. tüzérezred és a 336. rakétadandár lőszerraktárai találhatók.A Wagner hatalmas mennyiségű fegyverzettel rendelkezik jelenleg, és ez nagy aggodalomra ad okot a Baltikumban, Lengyelországban és Kijevben. Nyugati elemzők azt állítják, hogy a közép-fehéroroszországi Asipovichy régióban is telepíthettek nukleáris fegyvereket. Állítólag a fenti videó egy Wagner PMC-konvojról készült, amely éppen Fehéroroszországba érkezik. Egyelőre bizonytalan, hogy hol helyezik el őket. A lengyel határ vagy Ukrajna északi határa, Kijevtől 200 km-re.

Tovább a cikkhez
Egyre közelebb van a harmadik világháború
Egyre közelebb van a harmadik világháború
Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök, az Orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese a Telegramon kommentálta azokat a döntéseket, amelyeket a NATO hozott kedden a vilniusi csúcstalálkozón Ukrajna csatlakozásával és támogatásával kapcsolatban. Medvegyev szerint lehet, hogy Ukrajna sosem tud csatlakozni a NATO-hoz, azonban úgy véli: a döntések értelmében Ukrajna még több katonai támogatást, "rakétákat, kazettás bombát és repülőt kaphat majd. A komplett Nyugat ennyivel tudott előállni. Ez a kiszámíthatóság legmagasabb szintje, már-már idiotizmus. És zsákutca is. A harmadik világháború egyre közelebb van - írta, hozzátéve: Oroszország számára mindez azt jelenti, hogy az eddigi célok mellett kell folytatnia a harcot Ukrajnában.

Tovább a cikkhez
Zelenszkij idétlenül téblábolt a NATO találkozó első napján
Zelenszkij idétlenül téblábolt a NATO találkozó első napján
"Vologyimir Zelenszkij elnök szinte észrevétlen maradt a NATO vilniusi csúcstalálkozójának első napja után szervezett államfői találkozón". - írta a brit sajtó például erről. Valójában Zelenszkijnek nem láthatatlannak kellene maradjon, hanem valójában semmi keresnivalója nem lenne a NATO csúcson, figyelembve véve, hogy Ukrajna nem NATO és nem EU tag. Ben Wallace brit védelmi miniszter például azt javasolta igen csípős modorban az ukrán elnöknek, hogy nagyobb hangsúlyt kellene fektetnie arra, hogy megköszönje a Nyugat által nyújtott a segítséget, miután Volodimir Zelenszkij éppen hogy meg nem átkozta a NATO-t amiatt, hogy szerinte, nem kapott elég támogatást onnan és ezért is áll vesztésre az oroszokkal szemben. A brit védelmi miniszter például nyilvánosan gurult dühbe Zelenszkij számonkérő pofátlansága miatt és ugyancsak nyilvánosan rendre utasította a kis khaki-hőst, mondván, hogy a NATO nem egy webáruház, ahonnan fegyvereket lehet rendelni. Ez azért is furcsa, mert eddig maguk a britek, Károly királyukkal az élen lelkendeztek és ígértek örök hűséget Zelenszkijéknek. "Akár tetszik, akár nem, az emberek egy kis hálát várnak el az ukrán kormánytól!" - jelentette ki Wallace a Vilniusban tartott NATO-csúcstalálkozó végén tartott sajtótájékoztatón, amikor az ukrán elnök idézett megjegyzéseiről kérdezték. A miniszter azt sem titkolta hogy, tavaly Ukrajnába utazott, ahol egy fegyverekből álló bevásárlólistát mutattak be neki.

Tovább a cikkhez
A magyarok extrém módon utálják Zelenszkijt
A magyarok extrém módon utálják Zelenszkijt
Újabb rekordokat dönt Vlagyimir Putyin elnök és Oroszország negatív megítélése a világban, áll a Pew Research legfrissebb, 24 országot felmérő reprezentatív kutatásában. A válaszadók mediánja alapján 82 százaléknak van kedvezőtlen, elítélő képe Oroszországról és kissé még nagyobb aránynak Putyinról - közölte a Szabad Európa. Miközben a válaszadók mediánja alapján mindössze tízből kilenc válaszadó nem bízott Putyinban, Volodimir Zelenszkij ukrán elnökben a többség igen, bár pont 51 százalékkal. Zelenszkij három NATO-országban sem érte el a többség egyértelmű szimpátiáját: Olaszországban, Görögországban és Magyarországon. Utóbbiak közül Magyarország igazán kiugró, tízből kilenc válaszadó egyáltalán nem bízik abban, hogy Zelenszkij helyesen cselekszik a világ ügyeit illetően. Ez egészen extrém antipátiát jelez, egy öt évvel ezelőtti felmérésen a véreskezű kommunista diktátort, Rákosi Mátyást utálták nagyjából ennyire egyöntetűen a magyarok. Az ideológiai eltérések is érdekesek lehetnek ebben kérdésben. Így például három másik ország mellett Görögországban vagy Spanyolországban a baloldaliak sokkal inkább Zelenszkij-ellenesek, hat másik országban, így például az USA-ban ez a épp fordítva volt.

Tovább a cikkhez
Furcsa, ami Orbán Viktorral történt a NATO-csúcson
Furcsa, ami Orbán Viktorral történt a NATO-csúcson
Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke egyedüliként a magyar miniszterelnökkel rázott kezet a NATO keddi csúcstalálkozóján, amikor az állam- és kormányfők közös fotóra gyűltek össze. Minderről videó is készült. A Twitteren többen, köztük a Bloomberg is megosztotta a videót, amelyen a jelenet látható. Joe Biden több másik vezetővel együtt vonult be, Jens Stoltenberg NATO-főtitkár és Rishi Sunak brit miniszterelnök között foglalta el a helyét az első sorban. A bevonulás közben a második sorban álló Orbán Viktorral még kezet rázott, a többi, mellette álló vezetővel viszont nem tette meg ugyanezt. Ennek a kézenfekvő magyarázata az lehet, hogy velük előtte már találkozott, és csak a magyar miniszterelnök volt az, akivel először látták egymást a NATO-csúcson. Mindenesetre Jennifer Jacobs, a Bloomberg News fehér házi tudósítója is megjegyezte Twitter-posztjában, hogy Biden csak Orbánnal rázott kezet. Mások azt találgatták, hogy ez vajon egy szándékos gesztus volt-e Joe Biden részéről, vagy csak egy malőr. Az biztos, hogy a közös fotó előtt Joe Biden már találkozhatott néhány vezetővel. Például az említett Jens Stoltenberggel is, aki már órákkal ezelőtt megosztott az erről készült képet a Twitterén.

Tovább a cikkhez
Biden biztonsági garanciákat ígért Ukrajnának a Zelenszkijjal és a G7 vezetőivel folytatott találkozón
Biden biztonsági garanciákat ígért Ukrajnának a Zelenszkijjal és a G7 vezetőivel folytatott találkozón
Joe Biden amerikai elnök július 12-én az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) csúcstalálkozóján találkozott a Hetes Csoport (G7) vezetőivel, hogy biztonsági segítséget ajánljon fel Ukrajnának az Oroszország elleni harcban. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is csatlakozott a találkozóhoz, amelynek során a G7-ek vezetői "Közös nyilatkozatot adtak ki az Ukrajnának nyújtott támogatásról". Ez a közös nyilatkozat "világossá teszi, hogy támogatásunk hosszú ideig tart majd a jövőben" - jelentette be Biden úr a találkozó befejezése után. "Segíteni fogunk Ukrajnának egy erős, ütőképes védelem kiépítésében, a szárazföldön, a levegőben és a tengeren egyaránt". Megjegyezte, hogy ez a lépés biztosítja a regionális stabilitást és elhárít minden fenyegetést. "Azt hiszem, ez egy erőteljes nyilatkozat, egy erőteljes nyilatkozat az Ukrajna iránti elkötelezettségünkről, ahogy ma megvédi szabadságát, és ahogy újjáépíti a jövőt, és mi ott leszünk, amíg ez tart" - mondta Biden úr. A csúcstalálkozó előtt a Fehér Ház jelezte, hogy Ukrajna "izraeli típusú" biztonsági garanciákat kaphatna az Oroszország elleni harcban. Ez azt jelenti, hogy az Egyesült Államok "a katonai segítségnyújtás különböző formáit, hírszerzési és információmegosztást, kibertámogatást és az anyagi támogatás egyéb formáit nyújtaná, hogy Ukrajna meg tudja védeni magát és el tudja riasztani a jövőbeni agressziótól" - mondta Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó július 9-én újságíróknak. A nyilatkozat részeként Biden kifejtette, hogy mindkét ország külön-külön fog tárgyalni Ukrajnával a hosszú távú kétoldalú biztonsági megállapodásokról.

Tovább a cikkhez
Zelenszkij őrjöngött a NATO-csúcson
Zelenszkij őrjöngött a NATO-csúcson
A vilniusi NATO-csúcs első napján fontos döntés született, miután meglepően gyorsan elfogadták a zárónyilatkozatot. Ukrajna nem kap meghívást a szövetségbe. Az utolsó pillanatban győzött a józan ész: az ukránoknak is teljesíteniük kell a csatlakozás feltételeit, ahogy másoknak. Igaz, egy ponton így is könnyítettek, de menetrendet nem jelöltek ki a számukra. Zelenszkij reakciója még a veterán diplomatákat is meglepte. Az ukrán elnök valóságos dührohamot kapott, abszurdnak nevezte, hogy országa a háború közepette nem kap meghívót a szövetségbe, amely egyet jelentene a világháborúval. Ennek ellenére lényegi változás egyelőre nem történt, hiszen a háborúpárti országok továbbra is agresszívan támogatják Ukrajnát, ezzel a háborút kockáztatva. A NATO-tagországok vezetői Vilniusban találkoztak, hogy megvitassák a szövetséget foglalkoztató legfontosabb kérdéseket, vagyis a svédek és az ukránok NATO-csatlakozását. A svéd kérdés meglehetősen hamar választ kapott, sikerült megállapodniuk Törökországgal, akik jelezték, hogy minden akadály elhárult, így ratifikálni tudják a skandináv ország csatlakozását, így fog tenni egyébként Magyarország is. Esetünkben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter még kedden beszélt arról, hogy gyakorlatilag már csak technikai kérdés a svéd csatlakozás ratifikálása. A másik nagyon fontos vitaponttal kapcsolatban - Ukrajna kérdésében - nem történt jelentős előrelépés.

Tovább a cikkhez
Az ukrán védelmi miniszter nem bízik a G7 biztonsági garanciáiban
Az ukrán védelmi miniszter nem bízik a G7 biztonsági garanciáiban
Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter szkeptikusan nyilatkozott a G7-országok által Kijevnek nyújtandó biztonsági garanciákkal kapcsolatban, miután a NATO nem tudott Kijev számára a tagsághoz vezető útitervet kidolgozni. A vezető gazdaságok csoportja szerdán nyilatkozatot tesz közzé Ukrajna támogatásáról, amely biztonsági segítségnyújtási kötelezettségvállalásokat is tartalmaz. A dokumentumot a litvániai NATO-csúcstalálkozó alkalmával adják ki. Reznyikov látni akarja a G7-ek javasolt ígéretének "részleteit és árát", mielőtt következtetéseket vonna le - mondta a The Telegraph című napilapnak. "A budapesti memorandum után nem fogunk hinni, vagy nem csak papírban bízni bármi áron" - magyarázta. Az általa említett dokumentum egyike annak a háromnak, amelyet 1994-ben az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Oroszország írt alá három újonnan függetlenné vált, korábban atomfegyvereket birtokló volt szovjet köztársasággal. Belarusz, Kazahsztán és Ukrajna biztonsági biztosítékokat és támogatást kapott területi integritásukhoz a többi aláíró féltől, cserébe azért, hogy lemondanak nukleáris státuszukról. A paktum értelmében a három ország által örökölt szovjet atomfegyvereket átadták Oroszországnak.

Tovább a cikkhez
NATO:
NATO: "Nukleáris fegyvereink készenlétben vannak"
A harmadik világháború frissítése a vilniusi NATO-csúcstalálkozó első napját lezárták. Azon agyalnak és tanakodnak, hogyan terjesztik ki a biztonsági garanciákat Ukrajnára anélkül, hogy nukleáris háborút indítanának. Mostanában gyakrabban, amikor a médiában a dialektikus médiában van egy ilyen geopolitikai kérdés, amit a közvélemény vitára bocsát arról, hogy Ukrajna beépül-e a NATO-ba vagy sem. A valódi kérdés nem az, hogy Ukrajna beépül-e a NATO-ba, mert ha ezt nézzük, az oroszok szemszögéből Ukrajna már de facto a NATO tagja. Megkapják a fegyvereket, kapják a zsoldosokat, megkapják a hírszerzést, megkapják a finanszírozást, mindent megkapnak, amire nagy szükségük van. És ha te a NATO vagy, akkor mi a fenéért vásárolnál egy tehenet, ha ingyen megkapod a tejet? Egyszerűen semmi sem ösztönzi a NATO-t arra, hogy hivatalosan ratifikálja Ukrajnát a szövetségbe, amikor Ukrajna már önként jelentkezik a NATO érdekeiért, akkor mi a fenéért vállalja a NATO, hogy meg kell védenie ezt a tehenet. Miért emelné fel a NATO a nukleáris válságot, amiért a földje közvetlen nukleáris célkeresztbe kerülnének azzal, hogy túllépik Oroszország utolsó vörös vonalát, ami Ukrajna formális integrációja a NATO-szövetségbe...

Tovább a cikkhez
Videó villanások a NATO-csúcsnak nevű Muppet showból
Videó villanások a NATO-csúcsnak nevű Muppet showból
Társadalmunk madzagon rángatott vezetői - Biden a rozzant kiborg, Zelenszkij a khaki-hős és a békehozó Orbán aki sokak szerint ide-oda nyal. Mintha egy groteszk bábjátékot, valami furcsa politikai Muppet showt látnánk, ahogy figyeljük a NATO vilniusi csúcstalálkozóján felsereglő, vezető politikusnak mondott figurákat. Ők lennének állítólag a "megválasztott" kormányvezetők... Véget ért a NATO kétnapos csúcstalálkozója Litvániában. A fő téma mindkét nap a háború volt. Az egyik fő vitapont az volt, hogy Ukrajnát felvegyék vagy sem a katonai szövetségbe, de a kérdés végül lekerült a napirendről. Mármint a WEF-féle sátáni globál-terroristák által megválasztott vezetők. A NATO csúcson érdekesebbnél-érdekesebb villanások mutatják, hogy amit látunk az valójában egy a Mátrix forgatókönyvéből, amibe bepróbálják zárni a világot. Joe Biden az USA elnöke még csak elpózolgatott Zelenszkijjel, azonban az már meghaladta a képességeit vagy a processzorát, hogy magától ki is találjon a pódiumról. A Kazár Maffia harci khaki-bohócának kellett segíteni a világ nagyhatalmának számító Egyesült Államok állítólagos vezetőjének, hogy az kitaláljon a színpadról, mondván neki, hogy kövesse őt. És Biden követte a pénisz-zongoristát. Amint kiderült a NATO-csúcsra érkező vezetők teljesen idiótának nézik a Biden-figuráját is, meg persze a politikai etikettet is. Így járta be percek alatt a sajtót, az a fotó, ahol az egymást üdvözlő politikusok.
© Nemzeti Hírháló 2003 - 2023 Map Leiratkozás Leiratkozás