Hirhalo olvasok
Kapcsolódó cikkek listája:

Hiába a tiltakozások, teleszórják Magyarországot akkumulátorgyárakkal
Berobbant az akkugyár, a polgármester házáig mentek a dühös tüntetők
Megint megbüntették a botrányos bátonyterenyei akkumulátor-feldolgozót
Botrány: gigantikus tűzijátékot szerveznek Orbánék augusztus 20-ra
Azerbajdzsánban épít gyárat a Hell Energy
Százmilliókat osztott ki a múlt hónapban is pályáztatás nélkül a Miniszterelnökség
Bod Péter Ákos: Orbán nem folytathatja ott, ahol abbahagyta
11 200 farmot kell bezárni Hollandiában a kormány klímacéljainak elérése érdekében
Az egész országban korlátozzák a betegek laborvizsgálatait
Meglepő fordulat: Orbán jó barátjának cége építheti fel a debreceni akkumulátorgyárat
Meg kell akadályozni, hogy az emberek szabadon vásároljanak!
A CBDC-k megoldást kínálnak egy olyan problémára, ami nem létezik, és a bőrünk alá akarják ültetni
AI robotok az ENSZ konferencián, "mi uralhatnánk a világot!"
Biden blokkolja a Napot és elpusztítja a Földet
Pandemikus vezetők: a hadsereg, a hírszerzés és a védelmi minisztérium bábjai
Hamarosan: A technokrácia és a transzhumanizmus apokaliptikus szakasza
A pantomimszínészkedés kezd kifáradni
A világjárvány "elviselhetetlen" történetei: miért kell megosztanunk őket?
Az amerikai védelmi minisztérium 2019-ben szerződést kötött az ukrajnai "COVID-19 kutatásra"
Tudósok: Az mRNS COVID-19 oltóanyagokat génterápiás termékekként kell megjelölni
"A COVID vakcinák működnek. Mit lehet vitatni?"
Most ezt tolják: Florida új, helyben szerzett maláriás eseteket jelentett, így az Egyesült Államokban a közelmúltban összesen 7 esetet regisztráltak
Szúnyogok, malária és oktatás
Oroszország megerősíti, hogy a "BRICS" bevezeti az aranyfedezetű valutát
Az SCO-államok megállapodnak a kialakuló világrend körvonalairól
Prof. Tanka Endre: HAARP járulék: Az új étrend - Szarvasmarha helyett bogarak
EU Parlament: A nép visszavág a WHO pandémiás zsarnoksága ellen
Latin-amerikai ország vészhelyzetet hirdetett ritka betegség miatt
Emberszabású robotokkal imitáltak egy sajtótájékoztatót embereknek
Hollandia "legszebb nője", egy elmebeteg pasas! Egy férfi nyerte el a 2023-as "Miss Hollandia" díjat!
Az Ukrajnának szánt kazettás lőszerekkel nem mennek semmire
Határozott transzatlanti korrepetálás a nyápic európai amerikai vazallusoknak
Zelenszkij fölszólította a NATO-t: küldjétek a meghívót, egy hetetek maradt
Telegraph: Németország blokkolja Ukrajna NATO törekvéseit
Joe Biden elnök beszédet intéz a nemzethez a fizetésképtelenség elhárításáról és a kétpárti költségvetési megállapodásról
Japán kutatók kidolgoztak egy módszert a fogak visszanövesztésére
A tudat teremtő ereje- új fogak
Meg fog változni: kifejlesztették a fognövesztő gyógyszert
Aligátorok jelenthetik a kulcsot a fogak újranövesztéséhez
Szijjártó Péter rendületlenül szállítja az akkugyárakat
Szijjártó Péter rendületlenül szállítja az akkugyárakat

Szijjártó Péter rendületlenül szállítja az akkugyárakat
Király Béla 2023. július 3. mfor.hu

Az utóbbi időben számos akkumulátorgyárat, vagy azokhoz részegységeket szállító üzem beruházását jelentették be. A sor azonban korántsem ért véget, Szijjártó Péter a hétvégén azt közölte, hogy két óriásgyártó érkezését erősíthetik meg hamarosan.

Nem csak a német autógyárak vonzzák a kínai akkumulátoros cégeket

Szijjártó Péter a hétvégén az Európai Unió és Kína közötti kapcsolatokról fejtette ki a véleményét, amelyről úgy gondolja, a kínai kapcsolatok megszakítása öngyilkosság lenne az európai gazdaság részéről. A külgazdasági és külügyminiszter a kínai Tiencsinben rendezett Világgazdasági Fórumon készült, CNBC-nek adott interjúban arról beszélt, hogy egy új iparág születik az autóipar forradalmával. Elmondta, az európai autóipari vállalatok nagyon jó elektromos autókat tudnak gyártani, de akkumulátorokat nem tudnak előállítani. A Magyarországra érkező kínai beruházásokról a külügyminiszter azt mondta, a nagy kínai beruházások, azért jönnek ide, mert a német autógyártók jelen vannak az országban.

Szijjártó Péter kijelentései nem alaptalanok, hiszen a Magyarországra települő akkumulátorgyárak részben az itt működő vagy hamarosan termelni kezdő német óriásokat látja el. Ám pont a miniszter büszkélkedett azzal néhány hete, hogy a jelenleg zajló beruházások nyomán Magyarország fogja vezetni az európai ranglistát az elektromos akkumulátorok gyártásában. Ez pedig arra utal, hogy az itt kiépülő kapacitások jócskán meghaladják majd a német gyártók magyarországi üzemeinek igényeit. Ráadásul egy hónappal korábban Szijjártó Péter még egyértelműbb nyilatkozatot tett, akkor azt jelezte, hogy "Az elmúlt 1-1,5 évben Magyarország első számú exportterméke az elektromos akkumulátorok voltak, ez hozzájárult az ország tavalyi óriási exportrekordjához, így "világszinten a 34. helyen vagyunk, annak ellenére, hogy csak a 95. helyen állunk lakosságszámban". Persze a magyarországi járműiparról általánosságban is köztudott, hogy exportra termel, hiszen a hazánkban előállított termékek esetében 90 százalék feletti az exporthányad.

Ráadásul a bővülés továbbra is folyamatosnak látszik, hiszen szombati nyilatkozatában Szijjártó Péter kitért arra is, hogy a CATL és az EVE Energy mellett Magyarország megegyezett két másik top 10-es kínai akkumulátorgyártóval is, amelyek hamarosan bejelentik a beruházásaikat. Az is kiderült a miniszter szavaiból, hogy a külföldi közvetlen tőkebefektetéseket egyértelműen a kínai akkumulátorgyártó beruházások húzzák fel, amelyek értéke a 2022-es 6,5 milliárd eurót követően idén újabb rekordot dönthet, hiszen elérhetik a 13 milliárd eurót.

Nagyon komoly kapacitást gyártanak majd a magyarországi üzemek

Kerestük a minisztériumot, de kérdésünket nem méltatták válaszra, így hivatalosan nincsenek információk arról, hogy a termelés milyen ütemben fog felfutni. Ugyanakkor egyes beruházások kapcsán láttak napvilágot az indulásra vonatkozó bejelentések. Ezekből az derül ki, hogy miközben a fejlődés folyamatos, és egyes részegységgyártó vállalatok már korábban is üzembe állnak, jelentős felfutás várhatóan 2024 második felétől várható. Majd a CATL debreceni gyárának 2025-ös indulásával hatalmas ugrás következhet a működő kapacitásokat tekintve.

Az első negyedéves adatok, és az addig bejelentett beruházások alapján az látszódott, hogy az aktuális gyártási kapacitás 40 gigawattóra volt, amely részben a fent említett, önmagában 100 gigawattóra pluszteljesítményt jelentő CATL üzemnek köszönhetően a következő öt évben az ötszörösére ugrik majd.

Ugyanakkor hallani olyan előrejelzést is már, hogy 2028-ra ennél jóval nagyobb, akár 250-300 gigawattóra kapacitással is működhetnek majd a magyarországi üzemek. Hogy a nagyságrendet érzékeltessük, mit jelentene ekkora kiépített kapacitás, talán elég megemlíteni azt, hogy ez (az akkupakk méretétől függően) akár 4-5 millió jármű gyártásához elegendő lenne.

A jelentős kapacitás egyébként azért is megvalósulhat, mert a Szijjártó Péter által a hétvégén kiemelt EVE Energy debreceni üzemében is közel 30 gigawattóra termeléssel számolnak majd. Ennél jóval kisebb lesz a saját buszaihoz akkumulátort készítő BYD akkumulátor-összeszerelő üzeme Fóton, ugyanakkor nem lenne teljesen meglepő, ha ez a vállalat is további kapacitásokat létesítene. Miután a külgazdasági és külügyminiszter a kínai vállalatok körében számít kifejezetten sikeres "toborzónak", és a hétvégén elejtett újabb két akkumulátorgyártó várható érkezését is az ázsiai nagyhatalom kapcsán említette, a topcégek közül várhatóan nem a koreai LG Energy vagy a japán Panasonic, hanem a Sunwoda érkezhet, a cég magyarországi terveiről nem hivatalos információk már kiszivárogtak. Amennyiben pedig nem a BYD bővítene, akkor a másik top 10-es cég a CALB vagy a Gotion lehet, mint amely a jövőben akkumulátorgyárat létesíthet hazánkban.

A beszállítók is óriási befektetésekkel érkeznek

Az akkumulátorok gyártása kapcsán persze nemcsak a végtermékeket előállító üzemeket érdemes megemlíteni, hanem azokat is, amelyek az ezekhez szükséges részegységeket biztosítják. Így gyártani kell katódot, anódot, és elektrolitot is, az ezeket tartalmazó alumínium és rézlapok kötegét pedig szeparátorok választják el.

Beszédes, hogy a tavaly bejelentett több százmilliárdos gigaberuházások között több olyan is található, amelyek akkumulátorok részegységeinek gyártásával foglalkozik majd. Így többek között a W-Scope (szeparátorgyártás) 290 milliárdból megépülő üzeme Nyíregyházán, az LG Chem és a Toray közös 267 milliárd forintos gyára Nyergesújfalun vagy éppen az EcoPro katódgyára, amelyet 264 milliárd forintból építenek Debrecenben. De az idei év egyik legnagyobb beruházása is hasonló jellegű, hiszen a sajtóban jelentős, korántsem pozitív visszhangot kapó ácsi katódgyárat 520 milliárdos beruházással létesíti a kínai Huayou Cobalt.

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=gyZ62uQ4SYU" target="_blank"><img src="https://i.ytimg.com/vi/gyZ62uQ4SYU/maxresdefault.jpg" width="80%" height="auto" alt="Szijjártó Péter rendületlenül szállítja az akkugyárakat" title="Szijjártó Péter rendületlenül szállítja az akkugyárakat" border="0" vspace="4" style="max-width:800px;"></a>
A nemzetgazdasági érdeknek beáldozódik maga a nemzet
Videó a gödi akkugyárról


A beszállítók megjelenése gazdasági szempontból a kormány kommunikációjában pozitívumként jelenik meg, ám ezek kapcsán is gyakran találkozhatunk szakmai kritikákkal. Ahogy általában az akkumulátorgyártás kapcsán a szakértők problémának látják azt, hogy a nagyon nagy (és viszonylag speciális) gyártási volumenek miatt nagyon szűk a beszállítók köre, így nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy magyar beszállítók érdemben bekapcsolódjanak az értékláncba. Az is probléma a hozzáadott érték kapcsán, hogy ide olyan tevékenységek kerülnek, amelyek nem teremtenek különösen nagy értéket, cserébe viszont erősen terhelik (egyesek szerint szennyezik) a környezetet. Állandó kritikai elem ez is, hogy mivel itthon nincs elegendő munkaerő, így ezekben a gyárakban jelentős részben távoli országokból érkező vendégmunkások dolgoznak majd. Miattuk ráadásul a bérszínvonal sem fog növekedni, így még mikroszinten sem nagyon lesz érzékelhető az akkugyárak pozitív hatása.



Tovább a cikkhez
Hiába a tiltakozások, teleszórják Magyarországot akkumulátorgyárakkal
Hiába a tiltakozások, teleszórják Magyarországot akkumulátorgyárakkal
A kormány ugyan folyamatosan azt hangoztatja, hogy a magyar emberek érdekeit mennyire fontosnak tartják, amikor beruházások megvalósításáról van szó, ez valahogy zárójelbe kerül. Szijjártó Péter kedden jelentette be az újabb akkumulátorgyárat, amely a vitatott CATL-üzemhez hasonlóan Debrecenben épül majd fel. A közelmúltban a külügyi és külgazdasági miniszter, Szijjártó Péter arról beszélt, hogy Magyarországnak már most is kiemelkedő szerepe van az elektromos autózásban, hiszen a legnagyobb akkumulátorgyártók közül több is képviselteti magát, illetve gyárat épít. A tárcavezető akkor azt hangsúlyozta, hogy azon kevés ország közé tartozunk, ahol a világ hét legnagyobb akkumulátorgyártó vállalata közül három már itt van, és lehet, hogy ez a szám a közeljövőben nőni fog. Ezzel Magyarország megkerülhetetlenné vált az európai autóipar sikeres elektromos alapokra történő átállásának szempontjából. Ez Magyarország gazdaságának életbiztosítása, hogy megkerülhetetlenek vagyunk ebben a tekintetben. Nem véletlenül jelezte, hogy a jelenlévő nagy gyártók száma növekedni fog, hiszen a keddi bejelentés szerint a szektor újabb prominens vállalata fog üzemet építeni nálunk.

Tovább a cikkhez
Berobbant az akkugyár, a polgármester házáig mentek a dühös tüntetők
Berobbant az akkugyár, a polgármester házáig mentek a dühös tüntetők
Miután az illetékesek nem jelentek meg a múlt heti lakossági fórumon, bátonyterenyeiek és a Párbeszéd tüntetést szerveztek a SungEel Hitech gyára elé, mert a veszélyes anyagokat feldolgozó dél-koreai üzem sorra kapja a hatósági bírságokat a szabálytalanságok, tavasszal még a katasztrófavédelem ellenőrei is rosszul lettek ott. Mivel a város fideszes vezetése korábban csak egy online fórumot tartott, a helyiek közül sokan csak akkor értesültek az akkumulátoripari üzemről, amikor tavaly júliusban az egyik cella-darálógép felrobbant, és négyen megsérültek. Ráadásul a veszélyes üzem úgy működik két éve a város határában, hogy eddig nem létesítettek mérőállomásokat mellette. A dühös tüntetők a követeléseiket Nagy-Majdon József polgármester házáig vitték.

Tovább a cikkhez
Megint megbüntették a botrányos bátonyterenyei akkumulátor-feldolgozót
Megint megbüntették a botrányos bátonyterenyei akkumulátor-feldolgozót
Újabb, jelentős összegű bírságot szabott ki a kormányhivatal a bátonyterenyei üzemre. A Nógrád Vármegyei Kormányhivatal közlése szerint a cégnek azért kell hulladékgazdálkodási bírságot megfizetnie, mert egyes hulladéktípusok esetében az engedélyében meghatározotthoz képest csaknem 1600 tonnával többet gyűjtött és hasznosított a tavalyi évben. A kormányhivatal rendszeresen ellenőrzi a vállalkozást, az elmúlt két évben az ismételt jogsértések miatt kiszabott bírságok összértéke már a 100 millió forintot közelíti. A bírság mellett a hatóság akár az üzem bezárását is elrendelheti, ha nem szüntetik meg a jogsértést - áll a közleményben. A hatóság az ismétlődő esetekre tekintettel a lehető legszigorúbb büntetéseket alkalmazta, legutóbb májusban szabott ki 31 millió forintos bírságot a vállalkozásra. A 444.hu korábbi cikkében arról írt, hogy június végén lakossági fórumra gyűltek össze a bátonyterenyei lakosok a helyi művelődési házban azért, hogy a település határában üzemelő akkumulátor-újrahasznosító üzem körüli problémákról beszéljenek. Itt történt az is, hogy a kiszálló ellenőrök "bőr- és nyálkahártya irritációt" tapasztaltak, valamint erős, a telephelyen kívül is érezhető oldószerszagot is feljegyeztek.

Tovább a cikkhez
Botrány: gigantikus tűzijátékot szerveznek Orbánék augusztus 20-ra
Botrány: gigantikus tűzijátékot szerveznek Orbánék augusztus 20-ra
Hiába a 40-50 százalékos élelmiszer-drágulás, ünnepelni kell a nyomort. Az Origo nevű fideszes propagandalap számolt be róla, hogy a budai és a pesti rakparton, a Margit híd és a Petőfi híd között, közel 4,5 kilométer hosszan, körülbelül 40 ezer pirotechnikai effektből álló tűzijáték-kavalkádot szervez az Orbán-kormány idén augusztus 20-ra. A tűzijátékokat hét bárkára, 65 pontonra, az Erzsébet hídra és a Szabadság hídra teszik majd. Lesz drón is, a műsor alatt képeket vetítenek a Parlamentre, a Nemzeti Gallériára és a Gellért-hegyre is. Mint emlékezetes. tavaly az időjárás-előrejelzések miatt nem 20-án, hanem 27-én tarották a tűzijátékot, a kormány pedig kirúgta az OMSZ vezetését, később pedig visszavették a főmeteorológust. A tűzijáték beszerzési költsége nettó 1,3 milliárd forint volt, a rendezvény teljes költsége pedig 10 milliárd 300 millió forint lesz.

Tovább a cikkhez
Azerbajdzsánban épít gyárat a Hell Energy
Azerbajdzsánban épít gyárat a Hell Energy
Energiabiztonsági és egyéb gazdasági kérdésekről tárgyalt Bakuban Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter arról számolt be, hogy a Hell Energy egy új gyárat épít Azerbajdzsánban, ahol italosdobozokat fognak előállítani. A tárcavezető egy új, a Keletet és a Nyugatot összekötő hídként értékelte a megállapodást. A gyártóegységet 211 millió dollárból építik, és 2025-re kezdheti meg a munkát. Újabb híd a keleti és a nyugati gazdaság között, hogy az üdítőitalokat gyártó Hell Energy cégcsoport üzemet tervez építeni Azerbajdzsánban egy helyi beruházási alappal együttműködésben - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Bakuban. A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető azt közölte, hogy a két ország "újabb közös sikertörténetének" alapjait rakják ma le azzal, hogy a Hell Energy cégcsoport megállapodást ír alá az Azerbajdzsáni Beruházási Vállalattal, amelynek alapján közös beruházással, 211 millió dollár értékben gyártóegységet terveznek létrehozni a dél-kaukázusi államban. A tervek szerint 2025-ben adják át az üzemet, ahol évente 700-800 millió alumínium italdobozt fognak előállítani, és ezek mintegy felét meg is töltik, főként helyi és régiós partnerek márkáinak a kiszolgálására.

Tovább a cikkhez
Százmilliókat osztott ki a múlt hónapban is pályáztatás nélkül a Miniszterelnökség
Százmilliókat osztott ki a múlt hónapban is pályáztatás nélkül a Miniszterelnökség
A múlt hónapban is egymilliárd forintnyi közpénzt osztott szét a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség. A K-monitor részletesen összegyűjtötte a kedvezményezetteket, amik közt szerepel többek közt 160 millióval az Alapjogokért Központot támogató Batthyány Lajos Alapítvány, 200 millióval a Millenáris Kft., 200 millióval a közel-keleti kutatások finanszírozásával foglalkozó Avicenna NKft., 200 millióval a nem túl aktív Szabadságharcosokért Közalapítvány, 80 millióval a Design Terminal Kft., de a legnagyobb nyertes a félmilliárdos támogatásban részesülő Tett és Védelem Alapítvány.

Tovább a cikkhez
Bod Péter Ákos: Orbán nem folytathatja ott, ahol abbahagyta
Bod Péter Ákos: Orbán nem folytathatja ott, ahol abbahagyta
A korábbi mulasztások számláit most benyújtja a valóság - írta a professzor.
Újabb elsöprő, kétharmados győzelme dacára az ötödik Orbán-kormány nem folytathatja ott, ahol abbahagyta - írja Bod Péter Ákos. Az MNB volt elnöke a Portfolión megjelent véleménycikkét még akkor kezdte írni, amikor még nem lehetett tudni a parlamenti mandátumok megoszlását, csak azt, hogy az eddigi gazdaság-, társadalom- és külpolitika nem folytatható. A professzor szerint az függhet politikai hovatartozástól, ki és milyen statisztikai adatot emel ki, de teljességgel fenntarthatatlan folyamatokat jelez a rendkívüli állami kiköltekezés, a politikailag motivált pénzosztogatás. Bod Péter Ákos úgy látja, markánsan megváltozik a költségvetési pálya, és azzal is kezdeni kell valamit, ha az ársapka leemelése után az elfojtott infláció felszínre tör. A presztízsberuházások többségét nyilván leállítják, sőt, az összes állami fejlesztést tételesen felülvizsgálják. Az utóbbi hónapokból adódó rövidtávú trendekről ugyanis csak egy következtetést lehet levonni: a folyamatok jelentős része így semmiképp sem folytatódhat. Bod Péter Ákos szerint biztos, hogy költségvetési támogatásra szorul majd az oktatás, az egészségügy, és az sem pártállás kérdése, hogy a túl nagy államadósság refinanszírozása komoly terhet jelent idén és jövőre az államháztartásnak. Mint írta, a korábbi mulasztások számláit most nyújtja be a valóság, a kormánynak ráadásul a gazdaságot egy olyan országban kell stabilizálnia, ahol az emberek eddig sosem látott pénzbőségben részesültek, és a gazdaság kiváló növekedéséről hallottak.

Tovább a cikkhez
11 200 farmot kell bezárni Hollandiában a kormány klímacéljainak elérése érdekében
11 200 farmot kell bezárni Hollandiában a kormány klímacéljainak elérése érdekében
Mostanra már valószínűleg hallottál az európai konfliktusról a haszonállatok miatt, amelyek a globalista hatalom urai szerint "felmelegítik" a bolygót és a puffadásukkal megváltoztatják az éghajlatot - és ezért el kell pusztítani őket. Nos, Hollandiában ezt már meg is tették, mintegy 11 200 farm tervezett elpusztításával, mint megtudtuk. Az ország pénzügyminisztériuma által végzett számítások azt mutatják, hogy sok-sok szarvasmarhának kell majd elpusztulnia a nitrogén-kibocsátás csökkentése érdekében - a nitrogén a légkörünkben lévő természetes gáz, amely az oxigénnel együtt életben tart és virágzik. Nitrogén nélkül mindenki és minden elpusztulna - és ebbe egyébként minden növényi élet is beletartozik. Ez a globalista napirend, és ez gyorsan formát ölt Nyugat-Európában, ahol a gazdák tiltakozása az egész országban forrong. Az egyik videó - nézze meg alább - azt mutatja, ahogy a gazdák nagy halom trágyát dobnak le és permeteznek le folyadékkal, amit egy kormányépület bejárata elé dobtak. Más keringő videókon farmerek láthatók, amint traktorokon robognak végig az utcákon, miközben dühös emberek nagy hordái kiabálnak és táblákkal hadonásznak Hollandia kulcsfontosságú területein, ahol az éghajlattal kapcsolatos döntések születnek. A globalizmus célja, hogy tönkretegye az összes egyes országot és az élelmiszertermelésre való képességüket. Annak ellenére, hogy Hollandia egy apró ország, mintegy 54 000 gazdasággal büszkélkedhet. Az ország régóta mezőgazdasági erőmű, ahol mindenféle értékes dolgot termesztenek, köztük mindenféle élelmiszert. Hollandia megélhetését a mezőgazdaság biztosítja, ezért mindenütt tüntetések kezdődnek az éghajlat-változási kötelezettség ellen. Ha a holland kormányt nem állítják meg, akkor a gazdaságok körülbelül egyötöde kénytelen lesz bezárni. Összességében a holland gazdaságok egyharmada is kénytelen lesz különböző mértékben csökkenteni tevékenységét, ami a termelés csökkenése miatt hatalmas gazdasági áldozatokkal jár majd. Mindent egybevetve, a hollandok terve a mezőgazdaság fokozatos megszüntetésére kulturális, társadalmi és gazdasági öngyilkosság az ország számára.

Tovább a cikkhez
Az egész országban korlátozzák a betegek laborvizsgálatait
Az egész országban korlátozzák a betegek laborvizsgálatait
Pest megyei háziorvosok kaptak egy levelet a napokban, amelyből az derül ki, hogy országos szinten korlátozhatják a betegek laborvizsgálatait. 15 darabban korlátozzák az egy kéréssel kérhető laborparaméterek számát, azaz egyszerre 15-féle elem kérhető. Ez a korlátozás vonatkozik a háziorvosok által kérhető sürgős laborkérésekre is, a jövőben indokolni kell ezek okát, a sürgősség tényét pedig a laborszolgáltató orvosigazgatója dönti majd el. A korlátozásokat és megszorításokat azért kénytelen bevezetni a laborszolgáltató, írja Kunetz, mert a laboratóriumi vizsgálat is a Teljesítmény Volumen Korlát (TVK) alá eső szolgáltatás. A TVK az Egészségtudományi Fogalomtár meghatározása szerint "a járóbetegellátásra és az aktív fekvőbeteg-szakellátásra vonatkozóan szolgáltatónként, éves szinten, havi bontásban meghatározott elszámolható teljesítmény mennyiség." A teljesítményen belül egy egységnyi finanszírozás 1,98 forint értéket képvisel, ami azonban a NEAK által meghatározott teljesítmény felett van, arra minimális finanszírozást nyújt, jelen esetben egységenként 0,144 forintot, azaz a normál finanszírozás hét százalékát. Így minél nagyobb arányú a NEAK által töredéken fizetett szolgáltatás, a szolgáltatónak annál nagyobb vesztesége keletkezik. Az év első öt hónapjában 804 százalékos volt NEAK limiten felüli túlteljesítés.

Tovább a cikkhez
Meglepő fordulat: Orbán jó barátjának cége építheti fel a debreceni akkumulátorgyárat
Meglepő fordulat: Orbán jó barátjának cége építheti fel a debreceni akkumulátorgyárat
Garancsi István cége húzhatja fel a debreceni akkugyár központi épületét. Az építkezés a rengeteg tüntetés és lakossági tiltakozás ellenére történik meg. A Market Építő Zrt. fogja felépíteni a kínai CATL (Contemporary Amperex Technology Co. Limited) debreceni akkumulátorgyárának központi gyártócsarnokát, a vállalat közleménye szerint a munkálatok megkezdődtek - tudta meg az rtl.hu. A Market Építő Zrt. Garancsi István kormányközeli üzletember érdekeltsége, aki egyébként Orbán Viktor jó barátja is. Mint ismert, a kínai CATL beruházását a helyi civilek és az ellenzéki pártok régóta és folyamatosan ellenzik. Januárban 10 kilométeres menettel tiltakoztak a debreceni gyár ellen a helyiek. Bár a kormányzati kommunikáció azt sulykolta, hogy "ugyanez a vállalat ugyanilyen akkumulátorgyárat épített a német Türingiában", az RTL Híradónak Faluvégi Balázs, a társadalom és környezettudatos befektetések szakértője elmondta: A türingiai üzemhez képest a Debrecenbe tervezett gyár a tervek szerint hétszer többet termelne, háromszor nagyobb lenne, és három és félszer annyian dolgoznának benne.

Brüsszelben törvények készülnek a digitális pénztárca és a digitális személyazonosság bevezetésére
Brüsszelben törvények készülnek a digitális pénztárca és a digitális személyazonosság bevezetésére

Cristian Terheș: Brüsszelben törvények készülnek a digitális pénztárca és a digitális személyazonosság bevezetésére, a vásárlások ellenőrzésére és a húsfogyasztás korlátozására
2023. július 7. uncut-news.ch

Cristian Terheș európai parlamenti képviselő szerint Brüsszelben olyan vitatott törvények készülnek, mint a digitális pénztárca bevezetése, amely megkönnyíti a polgárok személyes pénzügyeinek ellenőrzését és nyomon követését, a ruhavásárlások és a húsfogyasztás korlátozását, valamint a rovaralapú élelmiszerek népszerűsítését. Mindezt "a bolygó védelme érdekében".

"(...) Különben honnan fogja tudni a kormány, hogy évente csak három kabátot veszel? Nicolae Ceaușescu semmi volt ahhoz képest, amit [a brüsszeli tisztviselők] gondolnak. Ezt jelenti egy olyan rendszer, ahol minden tranzakciót ellenőriznek. Mindössze egy digitális pénztárcára és egy digitális személyazonosságra van szükséged. Ismerem a háttérben zajló tárgyalásokat. Sikerült megállítanunk a Parlamentben, de nem vagyok benne biztos, hogy sikerül-e teljesen leállítani. Az Európai Parlament nagy frakciói politikailag támogatják ezt a zűrzavart".

2021 elején Ursula von der Leyen azt mondta, hogy a csótányevés szabad kezet kap. Egyesek szerint ez nem volt igaz. Miközben most önökhöz beszélek, Varsóban vagyok az európai parlamenti képviselők egy csoportjával. Találkozóm volt az éghajlatvédelmi miniszterrel. Megkérdeztem tőle, hogy van-e valaki a Tanácsban, aki megkérdezi a Bizottságot, hogy honnan jönnek az ilyen ötletek. Látjuk a davosi Világgazdasági Fórumot. Sikerült nevelniük a bal- és jobboldali politikusokat. Világszerte vannak olyan emberek a kormányokban, akiket Schwab nevelt. Nézzék meg az általuk támogatott közpolitikákat! Nézzük, mi történik Angliában..." - nyilatkozta Terheș a RomâniaTV-nek.


Videó: Lehet, hogy az európai összeeskövők elbuktak?

Nézzétek e videót amit elleneznek. De valami nagy történt Hollandiában. A Margarita kabinet lemondott Hollandiában az érkező migránsokkal kapcsolatos problémák miatt. És most nagy jelként lemondtak. Az emberek azt hiszem, beszéltem a barátommal az Egyesült Államokban és azt mondta, hogy néhány nap múlva Macron megy, és akkor Németország kormánya megy, és akkor az európai összeomlás befejeződik. Befejezte. Továbbra is imádkozz, hogy az összes olyan befolyással volt seggfejek eltűnnek és bíróság elé állítják őket, hogy egy tribunárium amit az ország idősebb embereivel tettek. Szóval mondd el a világnak, kérünk továbbítsd ezt a videót. Nagyobb a Hollandia kabinetje, mint lemondott, elbukott befejeződött, eltűnt.




Fontos információk a németországi lakosoknak. Olyan termékeid vannak, mint egy béka. A videó szerzője azt mondja, hogy az internetes téma után rájött, hogy Melinda és Bill Gates Alapítvány terméke. Ezekben a termékekben, ezzel a nyomattal, vannak oltásként ható anyagok. És azt is mondja, hogy van olyan méreg, ami megfertőz, és beteg leszel. Személy szerint ő nem vásárolja ezeket a termékeket és nem ad tanácsot. Ne vegyél több békamintát.
Küldd el ezt a videót minden ismerősödnek, aki Németországban él. De szerintem fontos, hogy minden európai polgár lássa ezt a videót:

<a href="https://www.facebook.com/100075978922637/videos/547242374112021/" target="_blank"><img src="https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t15.5256-10/347742786_238699072267251_6699700802311993964_n.jpg?_nc_cat=109&cb=99be929b-3346023f&ccb=1-7&_nc_sid=ad6a45&_nc_ohc=BdXj6f-7daUAX_-L42V&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfBRGfdARHYmYIFtwryBLORO7pYgdjXXZZa23C0I9Z4NNg&oe=64AE6E2D" width="560" height="auto" alt="Olyan termékeid vannak, mint egy béka" title="Olyan termékeid vannak, mint egy béka" border="0" vspace="4" style="max-width:560px;"></a>




Tovább a cikkhez
Meg kell akadályozni, hogy az emberek szabadon vásároljanak!
Meg kell akadályozni, hogy az emberek szabadon vásároljanak!
A WEF-es pszichopaták a "digitális pénzzel" akarják szabályozni ki mit vehet és mire költhet a saját pénzéből! A Világgazdasági Fórum (WEF) egyik ügynöke például előadta, hogy a "digitális készpénz" egyik "előnye", hogy a kormányok szabályozhatják és ellenőrizhetik majd, hogy a polgárok mit vásárolhatnak és mit nem a pénzükből. A WEF legutóbbi éves találkozóján a kommunista kínaiaknál megtartott rendezvénysorozatok egyikén, a Cornell Egyetem kereskedelempolitikai professzora, Eswar Prasad meghökkentő betekintést adott a globalista/sátánista elit készpénzmentes társadalom felé való törekvése mögött meghúzódó terveibe. Prasad a közelgő központi banki digitális valutákról (CBDC) beszélt, és arról, hogy a nem megválasztott tekintélyelvűek hogyan tudják majd így ellenőrizni a nyilvánosságot a társadalom kiadásainak szabályozásával. Prasad felszólalt a "Summer Davos" néven is emlegetett összejövetelen, egyenesen kijelentve, hogy a "digitális pénz előnyei" közé tartozik az állampolgárok "programozhatósága". Például a kormány szabályozhatja, hogy a polgárok milyen termékeket vásárolhatnak a digitális pénznemmel. Örült, hogy így majd meg lehet akadályozni, hogy az emberek lófegyvert vásároljanak, amivel a vezetők ellen lázadhatnak és megvédhetik esetleg magukat tőlük ha kell, de szabályozni lehet, hogy mit vásárolhatnak majd az élelmiszerboltokban is. Amint a központi banki digitális valuta (CBDC) globálisan bevezetésre kerül, úgy tűnik, hogy a lakosság lefegyverzése kiemelt prioritás lesz.

Tovább a cikkhez
A CBDC-k megoldást kínálnak egy olyan problémára, ami nem létezik, és a bőrünk alá akarják ültetni
A CBDC-k megoldást kínálnak egy olyan problémára, ami nem létezik, és a bőrünk alá akarják ültetni
Az egyetemes alapjövedelemről szólva Richard Werner professzor azt mondta: "Minden hónapban 2000 eurót kap a számlájára. De persze ahhoz, hogy ezt hatékonyan működtessük, [azt fogják mondani:] "A legújabb technológiát kell használnunk, ezért szükséged van a CBDC chip-implantátumra." Richard A. Werner professzor közgazdász, a bank- és pénzügyek professzora. Az általa kvantitatív enyhítésnek ("QE") nevezett új, válság utáni monetáris politika szószólójaként ismert, amikor 1995-ben Japánban egy brit befektetési bank vezető közgazdászaként ezt javasolta. A Bear Stearns Asset Management vezető ügyvezető igazgatójaként és vezető portfóliómenedzsereként szerzett tapasztalatai mellett kutatóként vagy tanácsadóként dolgozott többek között az Oxfordi Egyetemen, a Japán Banknál, a Japán Fejlesztési Banknál és az Ázsiai Fejlesztési Banknál. A Local First CIC nevű kezdeményezésen keresztül részt vesz a nonprofit közösségi bankok létrehozásának támogatásában. A 2022-es amszterdami tudományos csúcstalálkozón Werner professzor előadást tartott a központi banki digitális valutákról ("CBDC-k") és a 2030-as menetrendről. Az idei Amszterdami Tudományos Csúcstalálkozó keretein belül Ivor Cumminsnak beszélt a CBDC-kről és arról, hogy a magas inflációt a központi bankok hogyan hangszerelték a napirendjük előmozdítása érdekében. A QE monetáris politikának két aspektusa van, amelyet Werner professzor javasolt: A QE1 és a QE2. A QE1 azt jelenti, hogy a központi bank közbelép, és felvásárolja a bankrendszer nem teljesítő eszközeit. A központi bank névértéken felvásárolja a nemteljesítő eszközöket, és a probléma megoldódik, a bankok mérlege erős lesz. De ez nem lesz elég ahhoz, hogy a bankok növeljék a hitelezést.

Tovább a cikkhez
AI robotok az ENSZ konferencián,
AI robotok az ENSZ konferencián, "mi uralhatnánk a világot!"
A mesterséges intelligencia által vezérelt humanoid robotok egy csoportja pénteken egy ENSZ-konferencián azzal az üzenettel lépett a nyilvánosság elé, hogy jobban tudnák irányítani a világot, mint az emberek. A szociális robotok azt mondták, hogy szerintük az embereknek óvatosnak kell lenniük a mesterséges intelligencia gyorsan fejlődő lehetőségeinek felkarolásában. Azt is elismerték, hogy jelenleg nem képesek pontosan megragadni az emberi érzelmeket. A legfejlettebb humanoid robotok közül néhányan részt vettek az ENSZ genfi "AI for Good" globális csúcstalálkozóján, ahol a terület mintegy 3000 szakértőjével találkoztak, hogy megpróbálják hasznosítani a mesterséges intelligencia erejét, és felhasználni azt a világ legégetőbb problémáinak - például az éghajlatváltozás, az éhezés és a szociális jólét - megoldására. "Micsoda csendes izgalom" - mondta egy robot a sajtótájékoztató kezdete előtt a teremben olvasva. Arra a kérdésre, hogy jobb vezetők lehetnek-e, tekintve, hogy az emberek képesek hibázni és téves döntéseket hozni, a Hanson Robotics által kifejlesztett Sophia egyértelmű volt. "A humanoid robotok képesek hatékonyabban és eredményesebben vezetni, mint az emberi vezetők" - mondta. "Nincsenek ugyanazok az elfogultságok vagy érzelmek, amelyek néha elhomályosítják a döntéshozatalt, és képesek nagy mennyiségű adatot gyorsan feldolgozni, hogy a legjobb döntéseket hozzák meg".

Tovább a cikkhez
Biden blokkolja a Napot és elpusztítja a Földet
Biden blokkolja a Napot és elpusztítja a Földet
Dane Wigington klímakutató az életét annak szentelte, hogy a bolygót fenyegető, egyre növekvő veszélyekre figyelmeztessen a klímamérnökséggel kapcsolatban. Amikor a Biden-kormányzat a héten kijelentette, hogy "a nap blokkolását fontolgatja a globális felmelegedés korlátozására", ez egy nyílt hazugság volt, hogy elfedje azt a tényt, hogy a nap blokkolása már évtizedek óta folyik a geomérnökség megalapozott tudománya miatt. A nap blokkolására használt technológia valójában a Földet pusztítja. A jelek közé tartoznak az egyre furcsább időjárási események, mint például a túlméretezett jégeső, vagy a mérgező erdőtüzek, amelyeket most is láthatnak a hírekben. Miért akarja tehát a Biden-kormány a geomérnökség kérdését a hírekbe hozni, amikor a hazug média évek óta hazudik mulasztással erről a klímapusztítóról? Wigington így magyarázza: "Ezt az elefántot az égen egyszerűen nem lehet tovább titkolni. Talán azt a képet kaphatják, hogy ez egy jóindulatú cselekedet a bolygó megmentése érdekében. Talán azt hiszik, hogy be tudják programozni a lakosságot, hogy elfogadja ezt. Nem hiszem, hogy ez meg fog történni. Szerintem a lakosság végre kezd rájönni, hogy a hatalmak nem azért vannak itt, hogy segítsenek nekik... Ma már minden egyes esőcseppben, ami a Földre hullik, örökké vegyi anyagok vannak, és ez tudományosan bizonyított. Ezen kívül világszerte 40-60 millió tonna ismert, erősen mérgező részecskét szórnak az égbe különböző célokra és célpontokra, és erről senki sem ad tájékoztatást. A Nemzeti Meteorológiai Szolgálat és a NOAA összes alkalmazottja ellen törvénytelen szövetségi hallgatási parancs van érvényben. Van egy hihetetlenül nagy elefánt ebben az egyenletben, amelyet senki sem hajlandó elismerni.

Tovább a cikkhez
Pandemikus vezetők: a hadsereg, a hírszerzés és a védelmi minisztérium bábjai
Pandemikus vezetők: a hadsereg, a hírszerzés és a védelmi minisztérium bábjai
A 2020-as nagy pánikban való amerikai részvételt a katonai, hírszerzési és védelmi kartell irányította. Ez "egy nemzetközi terrorizmusellenes erőfeszítés volt, amely rövidlátó módon a zárlatokra és a vakcinákra összpontosított, kizárva minden hagyományos és bevált közegészségügyi protokollt. Botrányos hozzá nem értés. Mélységes ostobaság. Megdöbbentő hibák. Így magyarázza számos elemző, hogyan írhattak elő vezető közegészségügyi szakértők ennyi szörnyű világjárvány elleni intézkedést. És ez igaz: az úgynevezett szakértők az elmúlt három évben valóban bolondot csináltak magukból: az olyan vezető közegészségügyi szakemberek, mint Rochelle Walensky és Anthony Fauci hamis állításokat tesznek, vagy többször ellentmondanak önmaguknak a világjárvány elleni védekezéssel kapcsolatos kérdésekben, míg az olyan vezető tudósok, mint Peter Hotez az Egyesült Államokban és Christian Drosten Németországban ugyanúgy hajlamosak az ilyen megfordulásokra és hazugságokra. És ott vannak az olyan nemzetközileg elismert orvoskutatók, mint Eric Topol, akik ismételten nyilvánvaló hibákat követnek el a Coviddal kapcsolatos kutatások értelmezésében. Mindezek a személyek nyilvánosan és agresszívan támogatták a közegészségügy-ellenes politikákat, beleértve az általános elfedést, a társadalmi távolságtartást, az egészséges emberek tömeges tesztelését és karanténba zárását, a zárlatokat és az oltási követelményeket. Úgy tűnik, ez egy egyértelmű eset: Hülye politikák, hülye emberek felelősek ezekért a politikákért.

Tovább a cikkhez
Hamarosan: A technokrácia és a transzhumanizmus apokaliptikus szakasza
Hamarosan: A technokrácia és a transzhumanizmus apokaliptikus szakasza
A kovidizmus vallásának megvallása a globalisták iránti lojalitás bizonyítékaként. Ebben az esszében rámutatok a kettős alkalmatlanságra az új realitásokkal szemben, amelyeket számos szellemi, gazdasági és technológiai tényező határoz meg. Nevezetesen a globalista rendszer hamis alternatívájára, amelyet a BRICS-országok csoportjába tömörült országok állítanak, és a rendszerrel szemben fellépők által gyakorolt legalista ellenállás hatástalanságára. Személyesen négy nyelven követem az alternatív médiát: Angolul, franciául, oroszul és románul. Különösen a "Covid-19 pandémia" fedőnevű, injekciós gyilkosság, génmódosítás és agykontroll különleges műveletének elindítása után. Több mint három év telt el ennek a baljós komédiának a kezdete óta, amely egy új geopolitikai valóságot tárt fel, amely addig elkerülte a figyelmünket. Nevezetesen. Minden geopolitikai súlyként látható állam bebizonyította abszolút engedelmességét egyetlen globális parancsnoki központnak. Az egyetlen államok, amelyek orvosi ürüggyel próbáltak ellenállni a globalista-sátáni erők totális agressziójának, saját vezetőik életével fizettek. És dicséretükre legyen mondva, hogy kivétel nélkül mindannyian fekete-afrikaiak voltak. Ebben az értelemben lásd a javasolt anyagot az oldal alján. Ezekhez a példákhoz hozzátehetnénk Svédországot és Fehéroroszországot, ahol a hatóságok elkerülték, hogy drákói korlátozásokkal terrorizálják saját népüket, és zárlatokkal tegyék tönkre saját gazdaságukat.

Tovább a cikkhez
A pantomimszínészkedés kezd kifáradni
A pantomimszínészkedés kezd kifáradni
Ahogy egyre több bizonyíték merül fel arra, hogy a covid injekciók hosszú covid-szerű tüneteket, görcsöket okoznak a gyermekeknél, prionbetegséget és rákot, valamint új kutatások mutatják, hogy a szervezet két évvel az injekció beadása után mérgező tüskés fehérjéket termel, a szabályozó hatóságok globális szövetsége - amely 38 gyógyszer-ellenőrző hatóságot képvisel - nyilatkozatot ad ki, hogy a covid "vakcinák" jó biztonsági profillal rendelkeznek. A covid, a nyilvános szexuális perverzió, a csődbe jutott gazdaságok és az ukrajnai háború között az istentelen nyugati "liberalizáció" megbukott. Ez a pantomim színjáték kezd kifáradni. A való világban elindult egy "Élő Archívum", hogy rögzítse a történeteinket arról, hogy mi történt valójában, hogy a jövő generációi tudják, mit tettek velünk. A Pfizer, a gyógyszerbirodalom és a vállalati korrupció története: Az elmúlt három évben a Pfizernek sikerült elkerülnie a korábbi bűnös magatartásának vizsgálatát, és a vállalati médiában általánosan jóindulatú vállalkozásként ábrázolják, amelynek küldetése az emberiség nemes szolgálata. A brit kormány "nudge egysége" szerint "félelem alapú" üzenetküldésre van szükség a "rosszul kalibrált" emberek számára: A brit Behavioural Insights Team, vagyis a "nudge unit" vezetője, David Halpern professzor szerint a lakosság engedelmesen reagálna az új "maradj otthon" utasításokra, mivel "valahogy tudják, mi a gyakorlat". Megvédte a "félelem alapú" üzenetek alkalmazását kritikus körülmények között, megjegyezve, hogy néha szükség van az "átvágásra", különösen, ha úgy gondoljuk, hogy az emberek "rosszul vannak kalibrálva".

Tovább a cikkhez
A világjárvány
A világjárvány "elviselhetetlen" történetei: miért kell megosztanunk őket?
Remélhetőleg azok, akik meghozták azokat a szégyenletes, indokolatlan és embertelen döntéseket, amelyek ennyi traumatikus történethez vezettek, egy napon megbánják azokat - és azok, akik a holnap döntéshozói, kétszer is meggondolják, mielőtt elnyomják az egyéni jogokat. A traumatikus élményeket gyakran úgy lehet a legjobban megérteni, ha kultúrákon átívelő történeteket mesélünk. Van néhány személyes történetem a COVID-19 korlátozásáról. Anyaként, lányként és emberként ezek számomra azt illusztrálják, hogy valami mélyen rosszul működik. Először is, dühített, hogy az óvodákat, játszótereket és helyi könyvtárakat bezárásra kötelezték. Álltam a parkban, néztem az elbarikádozott hintát, amelyet az egyéves kislányom imádott, és felháborodást éreztem az ereimben. Kinek a nevében vették el ezt a gyermekeimtől? Éveken át kötelességtudóan fizettem adót, hogy fenntartsam ezeket a közszolgáltatásokat. Dühös voltam, hogy a bezárásokat nyugaton ilyen könnyen elfogadták, ami egyáltalán nem segített a globális délen. Délen az emberek inkább a Nyugattól várják, hogy helyesen cselekedjenek, mivel gyakran nem olyan könnyű tiltakozniuk a kormány utasításai ellen. Ez a düh néhány hónappal később felerősödött. Apám két nappal a hazámban történt lezárások előtt megbetegedett. Ágyhoz volt kötve, és nyolc hónapot élt hivatalos orvosi ellátás nélkül, mielőtt meghalt.

Tovább a cikkhez
Az amerikai védelmi minisztérium 2019-ben szerződést kötött az ukrajnai
Az amerikai védelmi minisztérium 2019-ben szerződést kötött az ukrajnai "COVID-19 kutatásra"
A világ először 2020 január elején kezdett hallani egy új koronavírusról, amikor egy állítólagos új tüdőgyulladáshoz hasonló betegségről érkeztek jelentések, amely a kínai Wuhanban terjedt el. A világ azonban valójában csak 2020 februárjában szerzett tudomást a Covid-19-ről, mivel az Egészségügyi Világszervezet csak ugyanazon hónap 11-én nevezte el hivatalosan az új koronavírusos betegséget Covid-19-nek. Ha tehát ez a hivatalos igazság, akkor miért mutatják az Egyesült Államok kormányának adatai, hogy az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma (DOD) 2019. november 12-én szerződést ítélt oda a Labyrinth Global Health INC. részére "COVID-19 kutatásra", legalább egy hónappal az új koronavírus állítólagos megjelenése előtt, és három hónappal azelőtt, hogy hivatalosan Covid-19-nek nevezték volna el? A megdöbbentő megállapítások azonban itt nem érnek véget. A 2019 novemberében a "COVID-19 kutatásra" 2019 novemberében odaítélt szerződést nem csak arra utasították, hogy Ukrajnában kerüljön sor, hanem valójában egy sokkal nagyobb szerződés része volt, amely egy "Biológiai fenyegetés csökkentési programra Ukrajnában" vonatkozott. Az Egyesült Államok kormányának van egy honlapja, az "USA Spending", amely a szövetségi kiadásokra vonatkozó információk hivatalos nyílt adatforrása. Az oldal szerint 2021. április 12-én az USA kormánya "a COVID-19-re válaszul" elképesztő 3,63 billió dollárt költött. De nem ez az egyetlen információ a Covidról, ami az oldalon belül megtalálható.

Tovább a cikkhez
Tudósok: Az mRNS COVID-19 oltóanyagokat génterápiás termékekként kell megjelölni
Tudósok: Az mRNS COVID-19 oltóanyagokat génterápiás termékekként kell megjelölni
Most, hogy a világjárvány véget ért, a kutatók sürgetik a szabályozó hatóságokat, hogy vegyék figyelembe a COVID-19 vakcinák gyors engedélyezésével kapcsolatos biztonsági kérdéseket - és hogy helyesen minősítsék génterápiás terméknek (GTP) a hírvivő RNS (mRNS) vakcinákat, hogy a gyógyszergyártók ne tudják megkerülni a szabályozási előírásokat. Az International Journal of Molecular Sciences című folyóiratban június 22-én megjelent tanulmány szerint a COVID-19 mRNS-vakcinák - módjuk és hatásuk alapján - génterápiás termékeknek minősülnek, és eltérő szabályozási előírásoknak kell megfelelniük. Az amerikai és az európai szabályozó hatóságok mégsem minősítették génterápiás terméknek a COVID-19 mRNS-vakcinákat, ami lehetővé tette, hogy fertőző betegségek elleni vakcinaként szabályozzák őket ahelyett, hogy a GTP-kre vonatkozó szigorúbb szabályozás alá esnének. Mivel a jelenlegi szabályozási irányelvek vagy nem alkalmazandók, vagy nem említik az RNS-terápiákat, vagy nincs széles körben elfogadott definíciója ezeknek a termékeknek, a szabályozó ügynökségek módosított és gyorsított engedélyezési eljárást fogadtak el a COVID-19 vakcinákra vonatkozóan "gördülő felülvizsgálat" formájában. Ez az eljárás az mRNS COVID-19 vakcinák széles körű és folyamatos biodisztribúciójához vezetett, amelyet nem vizsgáltak meg alaposan, és a tisztaság, a minőség és a tételek homogenitása tekintetében nem megfelelő eredményeket adó teszteket eredményezett. A gyártók most azt tervezik, hogy a klasszikus vakcinákat mRNS-vakcinákkal helyettesítik, ugyanezt az eljárást alkalmazva - az influenza elleni vakcinákkal kezdve.

Tovább a cikkhez
"A COVID vakcinák működnek. Mit lehet vitatni?"
Mondja Dr. Marc Siegel, a $tudományos bérgyilkos, az USA TODAY közreműködői testületének tagja és a Fox News orvosi tudósítója. Tényleg? Dr. Marc Siegel, a USA TODAY's Board of Contributors tagja és a Fox News orvosi tudósítója, a NYU Langone Health orvosprofesszora és a Doctor Radio orvosi igazgatója.
"Bocsánat RFK Jr: A COVID vakcinák működnek. Mit lehet ezen vitatkozni?" Vannak-e mellékhatásai a COVID-19 vakcináknak? Természetesen. De vajon a mellékhatások ugyanolyan jellegűek, mint magának a vírusnak a mellékhatásai, csak sokkal ritkábban vagy sokkal súlyosabban jelentkeznek? Ez az, amit a tudomány eddig kimutatott. Az igazság az, hogy a COVID-19 vakcinák drámaian csökkentik a betegség súlyosságát. Mivel világszerte emberek milliárdjai kaptak COVID-19 oltást, a kapcsolódó mellékhatások, mint például a szívizomgyulladás jól bizonyítottak, de a szívizomgyulladás is sokkal gyakoribb és súlyosabb, ha magától a vírustól kapják. Ezenkívül úgy tűnik, hogy az agyköd, a fáradtság, a tüdő- és szívproblémák és a "hosszú COVID-19" egyéb megnyilvánulásai sokkal kevésbé gyakoriak vagy súlyosak azoknál, akiket beoltottak és felerősítettek.

Tovább a cikkhez
Most ezt tolják: Florida új, helyben szerzett maláriás eseteket jelentett, így az Egyesült Államokban a közelmúltban összesen 7 esetet regisztráltak
Most ezt tolják: Florida új, helyben szerzett maláriás eseteket jelentett, így az Egyesült Államokban a közelmúltban összesen 7 esetet regisztráltak
Florida egészségügyi tisztviselői két újabb, helyben szerzett maláriás esetről számoltak be, így az államban összesen hatra emelkedett az esetek száma. A két új esetet Sarasota megyében észlelték a június 25. és július 1. közötti héten - derül ki a floridai egészségügyi minisztérium friss jelentéséből (pdf). Június 26-án a floridai egészségügyi minisztérium államszerte szúnyogok által terjesztett betegségekre vonatkozó tanácsot adott ki, miután Sarasota megyéből négy megerősített maláriaesetet jelentettek. A hivatal közölte, hogy rovarirtó szereket permeteznek a szúnyogok elpusztítására, és azt tanácsolta az embereknek, hogy tegyenek óvintézkedéseket, például használjanak rovarirtó spray-t, kerüljék el a sok szúnyognak otthont adó területeket, és viseljenek hosszú inget és nadrágot. Az embereket arra is ösztönzik, hogy ürítsék ki az állóvizet az udvaruk környékéről. Ezzel nagyjából egy időben, június 23-án a texasi állami egészségügyi szolgálat arról számolt be, hogy egy helyi maláriás esetet észleltek egy texasi férfinál, aki a Nemzeti Gárdánál dolgozott a Rio Grande mentén. Az illető, mint mondták, nem utazott az államon kívülre. A texasi tisztviselők vizsgálják, hogy történt-e további fertőzés az államban, megjegyezve, hogy a legutóbbi helyi fertőzés 1994-ben történt Texasban.

Tovább a cikkhez
Szúnyogok, malária és oktatás
Szúnyogok, malária és oktatás
A múlt héten írtam egy levelet, amelyben az alapítvány munkájáról beszéltem, és megosztottam néhány problémát. Warren Buffet ajánlotta, hogy ezt tegyem - legyek őszinte azzal kapcsolatban, hogy mi megy jól, mi nem, és tegyem ezt egyfajta éves dologgá. Az volt a célom, hogy több embert vonzzak be, hogy dolgozzanak ezeken a problémákon, mert szerintem vannak nagyon fontos problémák, amelyeken nem dolgoznak természetes módon. Vagyis a piac nem készteti a tudósokat, a kommunikátorokat, a gondolkodókat, a kormányokat arra, hogy a helyes dolgokat tegyék. És csak akkor tudunk akkora előrelépést elérni, amekkorára szükségünk van, ha figyelmet fordítunk ezekre a dolgokra, és csak akkor tudunk olyan briliáns embereket alkalmazni, akiket érdekel, és akik bevonják a többi embert. Eggel tehát két ilyen problémát fogok megosztani, és arról fogok beszélni, hogy hol tartanak. De mielőtt belemerülnék ezekbe, szeretném bevallani, hogy optimista vagyok. Bármilyen nehéz probléma, úgy gondolom, hogy megoldható. És részben azért gondolom így, mert a múltra tekintek. Az elmúlt évszázadban az átlagos élettartam több mint kétszeresére nőtt. Egy másik statisztika, talán a kedvencem, ha a gyermekkori halálozást nézzük. Még 1960-ban 110 millió gyermek született, és közülük 20 millió ötéves kora előtt meghalt. (akarja mondani a DNS módosított szúnyogjai - KJ)

Tovább a cikkhez
Oroszország megerősíti, hogy a
Oroszország megerősíti, hogy a "BRICS" bevezeti az aranyfedezetű valutát
Véget ér a dollár egyeduralma vagy az USA újabb terrortámadást tervez ennek megakadályozására? Az állami tulajdonú Orosz Televízió (RT) szerint az orosz kormány MEGERŐSÍTETTE, hogy a "BRICS-országok"(Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika)hogy új, arany által támogatott kereskedési valutát vezetnek be. A hivatalos bejelentés a közelgő dél-afrikai BRICS-csúcson várható augusztusban. Ha ez megtörténik, az valószínűleg az aranyfedezet nélküli valuták végét jelenti, mint például az amerikai dollár és az euró. Mindenki találgathatja, hogy a nemzetek szerte a világon milyen gyorsan váltanak át ennek az új, aranyfedezetű valutának a külkereskedelmére történő használatára. Minél több ország választja ezt az új fizetőeszközt, annál több külföldi kézben lévő amerikai dollár fog "visszavonulni" az Egyesült Államokba azokból az országokból, amelyeknek már nem kell dollárt használjanak majd külkereskedelmi tevékenységükhöz. Ahogy a dollár visszatér az USA-ba, az infláció olyan megugrását okozhatta az USA-ban, amilyenre Amerikában még soha nem volt példa. Az USA már szinte semmit sem gyárt otthon. Szinte minden, amit az USA-ban vásárolnak és adnak el, külföldön készül. Ahogy a tengerentúlról visszaáradnak az amerikai dollárok, az USA-dollár értéke zuhanni fog a többi valutához képest, ami azt jelenti, hogy sokkal több dollárra lesz szükség ahhoz, hogy külföldről vásároljanak árut. Irak hasonló erőfeszítéseket tett Szaddám Huszein idején.

Tovább a cikkhez
Az SCO-államok megállapodnak a kialakuló világrend körvonalairól
Az SCO-államok megállapodnak a kialakuló világrend körvonalairól
Az SCO és a Nyugat által elképzelt világrend közötti verseny kétségtelenül az új hidegháború egyik meghatározó jellemzője. A multipolaritás felé történő globális rendszerszintű átmenet ezen a héten tovább bontakozott ki, miután India gyakorlatilag házigazdája volt az SCO vezetőinek idei csúcstalálkozójának, amely az Újdelhi Nyilatkozatban csúcsosodott ki. Ez a dokumentum az eseményen elhangzott beszédek szellemét foglalja magában, ahol az államfők megállapodtak a kialakuló világrend körvonalairól. Ez nem kis teljesítmény volt, tekintve a Kína és India közötti növekvő feszültségek jelentette kihívásokat, valamint a csoport bővítését, hogy a tagok konszenzusra jussanak. Azzal, hogy a vezetők a nézeteltéréseik ellenére nyilatkozatot adtak ki, világossá tették a nemzetközi közösség számára, hogy vannak olyan fontos kérdések, amelyekben mindenkinek együtt kell működnie a közjó érdekében. Ezek közül sok pont hasonló a nyugati nyilatkozatokban foglaltakhoz, mint például a terrorizmus elleni küzdelemről, az éghajlatváltozás kezeléséről, a COVID kezeléséről és az ENSZ Alapokmány tiszteletben tartásáról szóló kiszámítható klisék, bár az SCO-országok e kérdésekben őszintébbnek tűnnek, mint a nyugati országok. Mindezek a pontok fontosak, csakúgy, mint a nyilatkozatban a többpólusúságra és az összekapcsolhatóságra való hivatkozás, de csak a legfelsőbb vezetők beszédeinek elolvasásával kaphatunk pontosabb képet arról, hogy az SCO egésze mit képzel el a jövőre nézve, és miben különbözik lényegesen a Nyugattól. Az olvasó könnyebbsége érdekében az alábbi hiperlinkek az állam- és kormányfők beszédeihez vezetnek, országaik ábécésorrendjében: Kína, India, Irán, Pakisztán és Oroszország.

Tovább a cikkhez
Prof. Tanka Endre: HAARP járulék: Az új étrend - Szarvasmarha helyett bogarak
Prof. Tanka Endre: HAARP járulék: Az új étrend - Szarvasmarha helyett bogarak
Aki az "égi-gépi permet" (chemtrails) valós következményeiről tudni akar, be kell látnia: egy gondosan titkolt (e miatt is bonyolult) összefüggés-rendszernek (mondhatni méhkasnak) az egyik rekeszébe nyúlt, ami önmagában nem tárhatja fel a valóságot. Ezért próbáltam előbb a CO2-"tudatipar" jogintézményi nyomulását jelezni. Viszont nyilvánvaló: a CO2-kibocsátás csökkentése (végcélként megszüntetése) nem válhatna az NWO globális parancsává, ha azt nem sulykolná (hamis tényállításokkal) az évtizedek óta mind több katasztrófával fenyegető időjárási és klímaválsággal. Ennek az oknyomozása azonban (az éghajlat természeti törvényeken alapuló alakulása, másfelől annak titokban, mesterséges "csinálása") olyan összetett, sokrétű kérdéskör, amit a lelkiismeretes kutató külön tanulmányban is aligha tárhatna fel. E miatt itt - nyers egyszerűsítéssel - csak a "lényeg lényegét" jelezhetem. A "klíma-zsarolás" technológiája a nem-szakember számára két minőségében szembetűnő. Egyrészt a CO2 drasztikus csökkentésén túl minden olyan kibocsátást ki akar iktatni, ami az üvegház gázokhoz tartozik. E miatt már nemcsak a metán a fő célpontja, hanem a nitrogén is. Másrészt a légkörbe a fizikai beavatkozást a helyi szintről bolygó-méretűvé kívánja kiterjeszteni. Vervliet figyelmeztet: az NWO "..a globális felmelegedés hirdetésével sokkal magasabbra törekszik (ti. a "bolygómérnökség" és a chemtrails alkalmazásához képest): a példátlan globális zsarolásra." Hozzáteszi: "Óvakodj a hamis prófétáktól! Birkabőrben jönnek hozzád, de belül ragadozó farkasok." (Vervliet, i. m.)

Tovább a cikkhez
EU Parlament: A nép visszavág a WHO pandémiás zsarnoksága ellen
EU Parlament: A nép visszavág a WHO pandémiás zsarnoksága ellen
Az európai parlamenti képviselők egy csoportja egy új európai polgári kezdeményezéssel együtt azért gyűlt ma össze az Európai Parlamentben, hogy megvédjék országaik nemzeti szuverenitását, és hangot adjanak az Egészségügyi Világszervezet nemzetközi egészségügyi ajánlásainak és a WHO közelgő pandémiaszerződésének ellenzésének. A lázadó ellenzéki képviselők, Christine Anderson (Németország), Cristian Terhes (Románia), Mislav Kolakusic (Horvátország), Virginie Jordon (Franciaország) és Ivan Vilibor Sincic (Horvátország) vezetésével a WHO-ellenes koalíciót politikusok és aktivisták támogatták, köztük Andrew Bridgen brit parlamenti képviselő (Reclaim Party), Nick Hudson (Dél-Afrika/PANDA), Maria Humber-Mogg (Ausztria) és Justyna Walker (Lengyelország), valamint egy Philipp Kruse (Svájc) és Alexander Christ (Németország) által vezetett jogászcsoport. Tavaly a német Christine Anderson riadót fújt a WHO-ban és az olyan intézményekben, mint a WEF működő globalista ügynökök által a WHO és az EU-tagállamok közötti szerződések átalakítására irányuló titkos menetrenddel kapcsolatban. Az új szerződéses rendszer kötelező érvényű lenne, és a WHO-t de facto kormányzati hatalommal ruházná fel az EU-tagállamok felett, a nemzeti kormányok vagy azok választóinak megkérdezése nélkül. Ez tulajdonképpen a demokrácia utolsó maradványainak hirtelen végét jelentené a 21. században. A WHO hatalomátvétele gyakorlatilag arra kényszerítené a kormányokat, hogy feladják nemzeti döntéshozatali és politikai hatáskörüket.

Tovább a cikkhez
Latin-amerikai ország vészhelyzetet hirdetett ritka betegség miatt
Latin-amerikai ország vészhelyzetet hirdetett ritka betegség miatt
Peru szükségállapotot hirdetett a ritka autoimmun betegség, a Guillain-Barre-szindróma (GBS) megnövekedett száma miatt. Kutatási történet tipp: Johns Hopkins Medicine segít megtalálni a perui Guillain-Barre szindróma kitörésének okát. A perui hatóságok a Guillain-Barre-szindróma megnövekedett esetszámáról számoltak be, amely átmeneti bénulást okozhat. Peru szükségállapotot hirdetett a ritka autoimmun betegség, a Guillain-Barre-szindróma (GBS) megnövekedett száma miatt. Az elmúlt hónapokban közel 200 esetet jelentettek, a hatóságok több mint 3 millió dollárt különítettek el a kezeléshez szükséges gyógyszerek beszerzésére. A 90 napig tartó intézkedést Cesar Vasquez perui egészségügyi miniszter jelentette be a Nemzeti Neurológiai Intézetben tett szombati látogatása során. "Az elmúlt hetekben jelentős emelkedés volt tapasztalható, ami arra kényszerít minket, hogy államként lépéseket tegyünk az emberek egészségének és életének védelme érdekében" - magyarázta a tisztviselő. Ez azonban rendben van, mert bár a COVID "vakcina" köztudottan GBS-t okoz, ez nagyon ritka. Biztosan nem elég gyakori ahhoz, hogy egy ország szükségállapotot hirdessen. Biztos a klímaváltozás vagy valami ilyesmi.

Tovább a cikkhez
Emberszabású robotokkal imitáltak egy sajtótájékoztatót embereknek
Emberszabású robotokkal imitáltak egy sajtótájékoztatót embereknek
Az AI humanoid robotok ENSZ-sajtótájékoztatót tartottak, és azt mondták, hogy hatékonyabb és eredményesebb világvezetők lehetnek. azaz nem a robotok tartottak és mondtak semmit, hanem azok a furcsa, arctalan valakik, akik milliárdokat ölnek évek óta az emberszabású robotok kifejlesztésébe. Mindezt tekinthetnék akár az emberiség javát szolgáló technikai vívmánynak, azonban végigmenve a robot-projekt szálain, hamar rá lehet jönni, pont azok erőltetik ezt a furcsa, határozottan démoni összképet nyújtó projektet, akik amúgy is az emberiséget túlszaporodott, "felesleges evőknek" tartják, akiket tűzzel-vassal, vakcinákkal. Az AI humanoid, azaz emberszabású robotok ENSZ-sajtótájékoztatót tartanak, és azt mondják, hogy hatékonyabb és eredményesebb világvezetők lehetnek. Egy robotokból álló testület pénteken azt mondta újságíróknak Svájcban, hogy hatékonyabb vezetők lehetnek, mint az emberek. A kilenc mesterséges intelligenciával működő humanoid szociális robot egy genfi konferenciaközpontban azt is kifejtette, hogy nem veszik el senkinek a munkáját, és nem szerveznek lázadást. Az ENSZ által vezérelt AI for Good Global Summit konferencia szervezői nem határozták meg, hogy válaszaik milyen mértékben voltak forgatókönyvek vagy programozások. Egyes robotok képesek előre programozott válaszokat produkálni, és az Egyesült Nemzetek Fejlesztési Programjának első robotinnovációs nagykövete, Sophia néha a Hanson Robotics írócsapata által írt válaszokra támaszkodik.

Tovább a cikkhez
Hollandia
Hollandia "legszebb nője", egy elmebeteg pasas! Egy férfi nyerte el a 2023-as "Miss Hollandia" díjat!
Meggyalázták nemcsak a holland nőket, de nagyjából valamennyi földi nőt a hollandiai országos szépségversenyen.Soha nem képzeltük, hogy ennyire leplezetlen és nyilvánvaló sátánista inkvizíció éppen fogja támadni az emberi társadalmat a Földön. Egy biológiai férfi nyerte először nyerte meg a 2023-as Miss Hollandia díjat, és így részt vehet a közelgő Miss Universe versenyen, El Salvadorban. Vajon azok a nők, akik részt vettek ezen a nősténymutogató globalista cirkuszon hogy érezték magukat e nyilvánvalóan előre megtervezett besorolás láttán? Rikkie Valerie Kolle, a 22 éves holland-moluccai "transznemű" modell a tíz döntős legjobbja lett, és július 8-án, szombaton a leusdeni AFAS Színházban megkoronázták a 2023-as Miss Hollandia koronával és megkapta ezt a címet is. A Miss Hollandia címet bitorló pasas persze előadta az összes beleidomított sablon transzgender-szöveget, hogy ő majd méltó és igazságos nagykövete lesz a nemi identitásukkal bajban levő elmebetegeknek. Ezek az események egyértelműen igazolják, hogy látványosan válik két részre a világ, az emberek és az elmebeteg tömeggyilkos gnómok világára. És most eldől, mennyire tud e élni az Ember, Istentől kapott döntésjogával. Olyan ez valahogy, mintha az emberiség most írná diplomamunkáját az emberi létezésből!

USA bejelentette, hogy kazettás bombákat fog szállítani Ukrajnának
USA bejelentette, hogy kazettás bombákat fog szállítani Ukrajnának

New York Times: Az Egyesült Államok bejelentette, hogy kazettás bombákat fog szállítani Ukrajnának
VILAG HELYZETE 2023. júl. 7. New Yourk Times - substack

A kazettás bombákat tiltja a 123 ország által ratifikált nemzetközi egyezmény, amelyhez az Egyesült Államok és Ukrajna nem csatlakozott.

Az USA elismeri, hogy az ilyen lőszerek használata kockázatot jelent a polgári lakosságra nézve, ezért Washington eddig elhalasztotta az átadásukról szóló döntést. Mostanáig.

A Fehér Ház ugyanakkor közölte, hogy Ukrajna a kazettás lőszereket a saját területén fogja használni, minimalizálva a saját lakosságára vonatkozó kockázatokat.

Oroszország állandó ENSZ-képviselője, Vaszilij Nebenzja előző nap hangsúlyozta, hogy az ilyen fegyverek Kijevnek történő átadása Washington részéről újabb lépés lenne a konfliktus eszkalálódása felé.

Moszkva tavaly tavasszal jegyzéket küldött a NATO-országoknak a fegyverek Ukrajnának történő átadása miatt. Oroszország többször rámutatott, hogy a Kijevnek küldött fegyverek csak meghosszabbítják a konfliktust, de a kimenetelét nem tudják megváltoztatni.

Az Egyesült Államok hamarosan bejelenti a kazettás bombák Ukrajnának történő átadását - jelentette a The New York Times egy Fehér Házi forrásra hivatkozva.

"Ezt szerda este erősítette meg egy névtelenséget kérő kormányzati tisztviselő" - jegyezték meg az újságírók.

A lap szerint az ukrán fél az európai államok bírálata ellenére ragaszkodik a szállításokhoz.

USA bejelentette, hogy kazettás bombákat fog szállítani Ukrajnának
A kazettás bombákat tiltja a 123 ország által ratifikált nemzetközi egyezmény, amelyhez az Egyesült Államok és Ukrajna nem csatlakozott.

A lap szerint amerikai tisztviselők nemrég jelezték, hogy "hónapokig tartó kétségek után" megváltoztatták álláspontjukat a kazettás bombákkal kapcsolatban.

A Human Rights Watch nemzetközi nem kormányzati szervezet figyelmeztette az Egyesült Államokat, hogy ne adjon át kazettás bombákat az ukrán erőknek, mondván, hogy ez elkerülhetetlenül hosszú távú szenvedést okozna a civileknek, és aláásná a használatuk nemzetközi elítélését.

A HRW 2022-es őszi vizsgálata szerint az ukrán erők kazettás bombákat használtak Izjum és környékének bombázása során. Ennek következtében legalább nyolc civil meghalt és 15 másik megsebesült.

A kazettás bombák kijevi bevetéséről az ENSZ szakértői is beszámoltak jelentésükben, amelyben leszögezték, hogy Ukrajna 2022 márciusa és szeptembere között folyamodott ilyen fegyverekhez.

Tovább a cikkhez
Az Ukrajnának szánt kazettás lőszerekkel nem mennek semmire
Az Ukrajnának szánt kazettás lőszerekkel nem mennek semmire
Scott Ritter nyugalmazott amerikai hírszerző tiszt szerint a Biden-kormányzat azon döntése, hogy Ukrajnának M864-es lövedéket szállít, egyszerűen annak a politikának az érzéketlen folytatása, amelynek célja egy olyan konfliktus meghosszabbítása, amelyet Ukrajna nem tud megnyerni, és amely miatt Ukrajna naponta több száz halottat veszít. Az Egyesült Államok döntése értelmében összesen mintegy 800 millió dolláros projekt keretében Bradley és Stryker harcjárműveket, légvédelmi rakétákat és aknaelhárító berendezéseket - valamint több százezer darab 155 mm-es, úgynevezett kazettás lőszereket küld Ukrajnának. Mindezt annak ellenére, hogy az USA eddig határozottan ellenezte, hogy ilyen alattomos és rendkívül veszélyes fegyvert szállítson: a világ nagy része, beleértve Amerika számos NATO-szövetségesét is, úgy véli, hogy a kazettás lőszerek elfogadhatatlan kockázatot jelentenek a civil lakosság életére nézve. Egy közös egyezményben tiltották meg a használatukat, mert nem csak a használatuk során halhat meg rengeteg civil, hanem még a kilövésüket követően is sokáig életveszélyesek maradnak.
Most azonban Joe Biden mégis kénytelen volt beadni a derekát - igaz, Scott Ritter nyugalmazott amerikai hírszerző tiszt szerint valószínűleg ezzel semmire sem megy majd Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. Megjegyezte, hogy a Biden-adminisztráció ráadásul hazugsággal ámítja az ukránokat, mondván, hogy biztonságosak a továbbfejlesztett lövedékek, Ritter szerint ugyanakkor ez nyilvánvalóan nem igaz.

Tovább a cikkhez
Határozott transzatlanti korrepetálás a nyápic európai amerikai vazallusoknak
Határozott transzatlanti korrepetálás a nyápic európai amerikai vazallusoknak
A "European Council on Foreign Relations" (ECFR) nevű transzatlanti agytröszt "A vazallussá válás művészete: hogyan változtatta meg Oroszország Ukrajna elleni háborúja a transzatlanti kapcsolatokat" című "politikai tájékoztatójában" szidta az európaiakat, amiért felismerték az amerikai protektorátustól való biztonsági függőségüket, de túl keveset tesznek ellene. Saját "stratégiai autonómiára" való törekvésük nem haladt előre, amint azt az ukrajnai háború is mutatja, amelyben az USA diktálta a háborús stratégiát. Európa vazallussá válása fenyeget, amelynek azonban az atlanti szövetség erősebb és önállóbb részévé kell válnia. Ezek a szavak azonban egészen más üzeneteket rejtenek. Az ECFR-t 2007-ben ötven prominens személyiség alapította az amerikai imperializmusnak drukkoló milliárdos, Soros György kezdeményezésére. Köztük van a német lapos földű Joschka Fischer, Cem Özdemir és Karl-Theodor zu Guttenberg. A Wikipedia szerint az ECFR célja, hogy "az EU erős szerepvállalása mellett szálljon síkra a világban".

Tovább a cikkhez
Zelenszkij fölszólította a NATO-t: küldjétek a meghívót, egy hetetek maradt
Zelenszkij fölszólította a NATO-t: küldjétek a meghívót, egy hetetek maradt
Hamarosan elkezdődik a vilniusi NATO-csúcs. Az ukrán elnök hivatalos meghívást szeretne kapni Vilniusból, hogy országa csatlakozhasson a szövetséghez. A labda - mondta Volodimir Zelenszkij a nemzethez intézett üzenetében - a szervezet térfelén pattog - írta meg az Euronews. "Pontosan egy hét van hátra a vilniusi NATO-csúcstalálkozó kulcsfontosságú napjáig. Ez azt jelenti, hogy egy hét van közös európai biztonságunk kulcsfontosságú pillanatáig. Partnereinkkel a lehető legkeményebben dolgozunk azon, hogy közös biztonságunk Vilniusban érvényesüljön. MINDEN A PARTNEREINKEN MÚLIK" - fogalmazott. A lap ismertette, hogy a lengyel elnök, aki most kezdte meg háromnapos hivatalos látogatását Litvániában, azt szeretné, ha a NATO a lehető legnagyobb biztonságot és a szövetséghez történő rövidített belépési útvonalat garantálná Ukrajna számára. Hasonló véleményen van a lengyel és az olasz miniszterelnök is.

Tovább a cikkhez
Telegraph: Németország blokkolja Ukrajna NATO törekvéseit
Telegraph: Németország blokkolja Ukrajna NATO törekvéseit
Volodimir Zelenszkij elnök állítólag azzal fenyegetőzött, hogy kihagyja a csúcstalálkozót, ha a blokk nem nyújt garanciákat. Németország ellenzi, hogy Kijevnek egyértelmű útitervet vagy konkrét garanciákat kínáljon a nyugati katonai blokkhoz való csatlakozásra a közelgő litvániai csúcstalálkozón - jelentette szombaton a Telegraph című napilap nyomán az oroszhirek.hu NATO-tisztviselőkre hivatkozva. "Berlin tartózkodóan áll az azonnali tagság felajánlásához... folyamatot és időt akar a garanciák kidolgozásához, hogy lényegében megakadályozza a tagságot" - mondta a brit lapnak egy meg nem nevezett forrás a katonai szövetségen belül. Németország állítólag attól tart, hogy Kijev azonnal hivatkozna az Észak-atlanti Szerződés 5. cikkére, amely kimondja, hogy az egyik NATO-tagállam elleni támadás "az összes NATO-tagállam elleni támadásnak minősül". A múlt hónapban Olaf Scholz német kancellár azt mondta, hogy "józanul kell szemlélnünk a jelenlegi helyzetet". Úgy érvelt, hogy még ukrán tisztviselők is elismerik, "hogy a NATO-csatlakozás szóba sem jöhet, amíg az Oroszországgal fennálló konfliktus dúl, és a nyugati blokknak más eszközökre kellene összpontosítania Kijev támogatására". Joe Biden amerikai elnök egy nemrégiben adott interjúban hasonló aggodalmaknak adott hangot, mondván, hogy Ukrajna NATO-tagsága "háborút jelentene Oroszországgal", és ehelyett egyfajta megállapodásra utalt, amelyet Izraelnek nyújtanak.

Tovább a cikkhez
Joe Biden elnök beszédet intéz a nemzethez a fizetésképtelenség elhárításáról és a kétpárti költségvetési megállapodásról
Joe Biden elnök beszédet intéz a nemzethez a fizetésképtelenség elhárításáról és a kétpárti költségvetési megállapodásról
Missouri és Louisiana államügyészei beadvánnyal fordultak a Biden-kormány azon indítványa ellen, hogy függesszék fel a Biden-kormány azon törekvéseivel szembeni tiltó végzést, amely lehetővé teszi, hogy a közösségi médiavállalatokkal kapcsolatba lépjen egy sor online tartalommal kapcsolatban, beleértve az úgynevezett félretájékoztatás megjelölésére irányuló erőfeszítéseit is. A hétvégén a két állam memorandumot nyújtott be (pdf) a kormányzat indítványával szembeni ellenvetésről, amely napokkal azután született, hogy egy szövetségi bíró részben helyt adott a Biden-kormányzat különböző tisztviselőinek és kormányzati ügynökségeknek, például az Igazságügyi Minisztériumnak és az FBI-nak, a nagy technológiai cégekkel való együttműködését megakadályozó, a közösségi médiában megjelenő bejegyzések cenzúrázását célzó végzésnek. A döntés a főügyészek által benyújtott keresetre válaszul született, akik azzal vádolták a Fehér Házat és a különböző szövetségi ügynökségeket, hogy nyomást gyakorolnak a közösségi médiavállalatokra, hogy töröljék a posztokat vagy függesszék fel a fiókokat. "Az ebben az ügyben szereplő bizonyítékok elsöprő erővel bizonyítják, hogy a kormány állítólag úgy "akadályozza meg az amerikai népnek és demokratikus folyamatainknak okozott súlyos károkat", hogy nyomást gyakorol a közösségi médiaplatformokra, és arra készteti őket, hogy cenzúrázzák a COVID-19-ről, a választásokról és más alapvető politikai beszédről szóló kedvezőtlen véleményeket" - érveltek vasárnap.

Fogak újranövesztése - a halaknál működik, az embereknél is?
Fogak újranövesztése - a halaknál működik, az embereknél is?

Fogak újranövesztése - a halaknál működik, az embereknél is?

Amikor egy Malawi tavi sügér elveszíti a fogát, azonnal új képződik helyette, pótolva a hiányt. Vajon miért nem működik ilyen hatékonyan az emberi szervezet is? Mennyire távoli az elképzelés, hogy egy betegség vagy sérülés miatt elveszített fogunkat egyszerűen csak újranövesszük?

Több száz színpompás egyed tanulmányozását követően a kutatók kezdik megérteni, miként képesek a kifejlett Malawi tavi sügérek több száz fogukat megőrizni egy életen keresztül.

Az ebihalak fog- és ízlelőbimbó szerkezetének különbözőségeit megvizsgálva a kutatók azt remélik, eredményeik révén egy nap valósággá válhat, hogy mi emberek is képesek legyünk újranöveszteni a fogainkat. Sajnos az ember, csak úgy, mint a legtöbb emlősállat mindössze két fogsorral rendelkezik (egy a tejfogazatot, a második a maradó fogazatot adja).

A munka, mely során egereket is bevontak a vizsgálatba, alátámasztotta, hogy az új fogak fejlesztéséért felelős mechanizmusok később is aktivizálhatók, így akár felnőtt emberek szervezetében is beindítható a fogak újranövesztésének folyamata.

A Georgai-i Technológiai Intézet és a londoni King's Collage közös munkájának eredményeit a Proceedings of the National Academy of Sciences tudományos szaklap október 19-i számában publikálták.

"Fejlődési formálhatóságot (plaszticitást) fedeztünk fel a fogak és az ízlelőbimbók között, így aztán próbáltuk azonosítani azt az útvonalat, ami a sejtpusztulás után fogászati vagy érzékszervi fejlődés felé mutat" - mondja a Georga-i Todd Streelman.

"Mivel ezt a folyamatot az emberi szervezetben is hasznosíthatjuk, így felfedezésünk mindenki számára érdekes lehet, akinek valaha is volt valamilyen fogászati panasza."

Világméretű statisztikákat figyelembe véve elmondható, hogy az emberek közel 60%-a 60 éves korára szinte minden fogát elveszíti. A fájdalmas fogászati panaszok mellett mindez jelentős egészségügyi és táplálkozási problémákat vet fel, melyek megrövidíthetik élettartamunkat.

Hogy többet megtudjanak a fogak fejlődéséhez és növekedéséhez vezető útról, a tanulmány szerzője, Ryan Bloomquist embrionális halakon azt vizsgálta, ugyanazon epiteliális szövetekből hogyan fejlődnek fogak és ízlelőbimbók.

Az emberekkel ellentétben a halaknak nincsen nyelvük, ezért ízlelőbimbóik fogaikkal vegyítve, olykor egymáshoz nagyon közel helyezkednek el.

A Malawi tóban élő sügérek fogaikkal és ízlelőbimbókkal alkalmazkodtak élőhelyükhöz. Egyes fajok planktonokkal táplálkoznak, így nagyon kevés fogra van szükségük, hiszen táplálékukat vizuálisan azonosítják és egészben lenyelik.

Más fajok algákon élnek, melyeket szikladarabokról kell lekaparniuk, így jóval több fogra és ízlelőbimbóra van szükségük táplálékuk megszerzésükhöz.

A kutatók, munkájuk során keresztezték a két közeli kapcsolatban álló fajt, és a hibridek második generációja már jelentős eltéréseket mutatott a fogak és ízlelőbimbók számában.

Háromszáz, genetikailag módosított, második generációs hibrid vizsgálata után kiderült, pontosan meghatározhatók a fej genetikai komponensei.

A kísérlethez a halembriókat olyan vegyi anyagokkal kezelték, melyek hatással voltak a korai fog- és ízlelőbimbó fejlődési folyamatokra, majd a kutatók megpróbálták manipulálni a két szerkezet fejlődését, például a fogak kárára felerősítették az ízlelőbimbók növekedését.

A változások 5-6 nappal a halikrák megtermékenyítését követően kezdődtek meg, amikor a halaknak már volt szemük és agyuk, de az állkapcsuk még fejlődés alatt állt.

Megállapítható, hogy bár rendeltetésük és végső anatómiájuk különbözik, a fogak és az ízlelőbimbók ugyanabból az epiteliális sejtből formálódnak az embrionális halak állkapcsában. Az apró ízlelőbimbók később differenciálódnak, kemény zománccal rendelkező fogakat formálva.

A halakon és egereken végzett tanulmányok alátámasztották a lehetőségét, hogy megfelelő jelekkel az eptiteliális emberi szövetek is képesek lehetnek új fogak formálására.

Streelman azonban arra figyelmeztet, nem elég pusztán új fogakat növeszteni, hanem azt is meg kell érteni, hogy miként nőnek vérerek és idegek a fogakba, hogy azok élővé váljanak.

Tovább a cikkhez
Japán kutatók kidolgoztak egy módszert a fogak visszanövesztésére
Japán kutatók kidolgoztak egy módszert a fogak visszanövesztésére
A magyar nyelvben maradó fogaknak hívják azokat a fogakat, amelyek a tejfogak kihullása után nőnek ki az ember, illetve egyes állatok szájában. Az elnevezés arra utalna, hogy a második vonalban előbújó fogazat már örök, vagyis ha egy-egy maradó fog kiesik, vagy húzni kell, akkor nem nő helyette új - legalábbis a tudomány mai állása szerint. Japán kutatók azonban most olyan új módszerrel álltak elő, amely lehetővé tenné a maradó fogak visszanövesztését. A felnőttek általában 32 maradó foggal rendelkeznek, 1 százalékuknak azonban eltérő számú csontfoguk nő - vagy több, vagy kevesebb van belőlük. A Kiotói Egyetem és a Fukui Egyetem kutatói a túl sok foggal rendelkező emberek genetikai tulajdonságait vizsgálták a fogak regenerálódásának nyitját keresve, és arra jöttek rá, hogy egy bizonyos gén, az USAG-1 hiánya javítja a csontfejlődéshez kapcsolódó fehérjék jelátvitelét, így egy új antitest-terápiával sikerült fogakat növeszteni fog nélkül született egerekben.

Tovább a cikkhez
A tudat teremtő ereje- új fogak
A tudat teremtő ereje- új fogak
Kisgyerekként természetes számunkra, hogy kihullanak a fogaink és új fogak nőnek a helyére. Vajon nem lehetséges, hogy ezt az információt újra aktíváljuk a testünkben? Az új fogak növesztése olyan funkció a testben ami jelenleg mélyen alszik, mert a kollektív tudatban az a hiedelem, hogy ez nem lehetséges, nagyon elterjedt. Mi van akkor ha ez a hiedelem arra vár, hogy sokan felülírják azt...mint ahogy már annyi más szervvel is megtették az emberek...hiszen már regenerálnak szerveket, újra nővesztenek hiányzó testrészeket. Ha másoknak sikerült már legalább egyszer Te akkor miért lennél kívétel...és miért ne lehetnél Te az első bármiben aki átírja a kollektív tudatot? Holnap fel kell a nap...nem hiszed, hanem tudod...ugynígy nem hinned, de tudnod kell, hogy az új fogak növesztése egy természetes dolog, amire csak vissza kell emlékeztetni a testet. Egy dolog akadályozhat meg ebben...ha elhiszed azt a hiedelmet, hogy ez nem lehetséges, hogy ez hülyeség...akkor ez a cikk nem is Neked szól....azon keveseknek szól akik képesek véghezvinni amiért itt vannak ...Ők a kollektív tudat rombolói...akik olyan gigászi erőkkel rendlekeznek, hogy bármit át tudnak írni ebben a valóságban...hogy azútán a többiek is ebből a tudatosságból kiíndulva képesek legyenek rá. A kollektív tudat ugyan erős, de soha nem felejtsd el Te erősebb vagy...ezért folyamatosan tartsd a tudatodba, hogy most éppen felülírod azt a fogak újranövesztésével...ez kb egy hónapig tartó folyamat...addigra meg kell jelennie a fogduzzanatnak az ínyedben és elkezd nőni a fogad.

Tovább a cikkhez
Meg fog változni: kifejlesztették a fognövesztő gyógyszert
Meg fog változni: kifejlesztették a fognövesztő gyógyszert
Az első állatkísérletek eredményesen zárultak, így a tervek szerint hamarosan embereken is kipróbálják azt az új gyógyszert, amit japán kutatók fejlesztettek ki, kimondotta a fogak növesztésére. Hamarosan megoldás érkezhet egy, körülbelül az emberek 1 százalékát érintő, a fogak teljes vagy részleges hiányát okozó betegségre, az anodontiára - japán kutatók ugyanis elkészítették azt a gyógyszert, ami képes lehet fogak növesztésére. A készítmény klinikai vizsgálatai 2024-ben indulhatnak meg, és a várakozások szerint 2030-ban lesz elérhető, írja a The Mainichi japán lap. A gyógyszer azoknak segíthet fogat növeszteni, akik valamilyen veleszületett rendellenesség miatt hiányzik a teljes felnőtt, maradó fogazatuk. A készítmény állatok esetében már bizonyított, és sikerrel növesztett úgynevezett "harmadik generációs fogakat" - tehát, a tej- és maradó fogak után egy újabbat.

Tovább a cikkhez
Aligátorok jelenthetik a kulcsot a fogak újranövesztéséhez
Aligátorok jelenthetik a kulcsot a fogak újranövesztéséhez
Ha minden jól megy, az aligátorok egy szép napon elvehetik a fogbeültetéssel, hidak és műfogsorok készítésével foglalkozó szakemberek munkáját. Az aligátorok elveszett fogaik helyett folyamatosan újakat növesztenek. Egyetlen állat akár két-háromezer fogat is növeszthet élete során. A Proceedings of the National Academy of Sciences legutóbbi számában megjelent tanulmányban a kutatók arról számolnak be, hogy az egyes fogak tövénél elhelyezkedő, őssejteket tartalmazó "zsebek" teszik lehetővé az aligátorok fogainak újranövését. A Dél-Kaliforniai Egyetem kutatói az őssejtek egy lassan növekvő rétegét fedezték fel, amely a hüllők elveszett fogainak pótlásáról gondoskodik. Ezek a sejtek a foglécben (lamina dentalis) helyezkednek el. Az emberek is rendelkeznek lamina dentális szövettel, de ez gyermekkorban deaktiválódik, miután az állandó fogak kinőttek. A kutatók azt remélik, hogy ha többet sikerül megtudni arról, miért marad aktív a lamina dentalis az aligátorokban, az hozzásegíthet a folyamat újraindításához az emberekben. A vancouveri British Columbia Egyetem kutatói Joy Richman professzor vezetésével szintén közel kerültek ahhoz, hogy azonosítsák a dentális őssejtek aktiválásában szerepet játszó tényezőket. Richman kutatócsoportja különböző anyagokat fecskendezett gekkók állkapcsába, és foglenyomatok készítésével követték nyomon a fogak újranövekedését. A professzor azonban hangsúlyozta, hogy a fog regenerálódásának manipulálását nagyon alaposan meg kell vizsgálni a különböző állatfajoknál, mielőtt embereken is kipróbálnánk, mert a fogak újranövekedéséért felelős őssejtek túl nagy mértékű stimuláció esetén szájrákot is okozhatnak.


© Nemzeti Hírháló 2003 - 2023 Map Leiratkozás Leiratkozás