<a href="https://www.revolvermaps.com/livestats/5ya0fd6u9bp/"><img src="https://rf.revolvermaps.com/h/m/a/7/ff0000/128/40/5ya0fd6u9bp.png" align="absmiddle" width="100%" height="auto" alt="Map" style="border:0;" /></a>
Kapcsolódó cikkek listája:

A fehérorosz elnök szerint nem habozna taktikai atomfegyvereket bevetni
William Burns, a CIA igazgatója közvetlenül a Wagner-lázadás előtt Zelenszkijnél járt
A CIA óriási lehetőséget lát az ukrajnai konfliktusban
Kína olyan fegyverek kifejlesztésén dolgozik, amelyek képesek áthatolni az amerikai védelmi hálózatoko
Atomrobbanástól tartanak az ukránok a zaporizzsjai atomerőműben
Ez a forgatókönyv lépne életbe a Zaporizzsjai Atomerőműben terrortámadás esetén
A Wagner-csoport vezetője bejelentette: visszatérnek a frontra
A sárga pöttyös placebo elmélet megcáfolása...
A német kormány megkezdi az RSV felügyeletét és "intézkedéseket fog hozni a terjedés megakadályozására"
A "mit mond a tudomány" vitát a legjobb módja annak, hogy egy közös kísérlettel oldjuk meg
Működik Karikó Katalin rák ellenszere? Vége a gyilkos betegség korának a Nobel-díj sem kizárt?
Egy bűnös szándék: A Covid-19 oltás az egész bolygó szintjén alkalmazva
Szakértők szerint a zárlatok "gigantikus méretű globális politikai kudarcot" jelentenek
Elhunyt Robert de Niro 19 éves unokája
A BRICS valuta megingathatja a dollár dominanciáját
Politico: megakadályozta Orbán és Morawiecki az Európai Tanács migrációs megállapodását
Belgium után Svájcra is átterjedtek a franciaországi zavargások
Szociológus: Ezek az emberek nem szeretik Franciaországot - Élhetnek itt, de kevesebb joggal! Új társadalmi szerződés kell!
A nagy terv szerint: Harcba száll a francia nép is?
A francia kormány leállítja az internetet "bizonyos" városrészekben
Csúcsfizetés a Parlamentben: jelentősen nőtt a képviselők bére márciustól
Jelentősen többet költött a Fidesz és a kormány a kampány során, mint az ellenzék
Vége, megszűnik a közmunkaprogram több ezer ember kerül az utcára Szeptembertől!
Elképesztő árak a Balaton Soundon, egy hamburger 5800, egy félliteres víz 990 forint
Egy társadalomnak az általános jólétet a józan ész szabadsága teremti meg
Egy társadalomnak az általános jólétet a józan ész szabadsága teremti meg

Egy társadalomnak az általános jólétet a józan ész szabadsága teremti meg

"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy 2+2=4" Orwel 1984 c. könyvből.

"A józan ész az a dolog amely a legjobban oszlik meg az emberek között,... az a képesség amelynél fogva helyesen ítélünk, és az igazat megkülönböztetjük a hamistól, természeténél fogva egyenlő minden emberben." Descartes

A politikusok árulása nélkül lenne saját iparunk, mezőgazdaságunk, lenne aktív gazdaságot gyarapító - és nem külföldiek által kizsákmányoló - gazdálkodásunk. Lenne szakmai alapon működő közigazgatási rendszerünk, törvényességi alapon működő bíróságunk. Jutna egészségügyre, oktatásügyre, szociális ellátásokra, nyugdíjra és igazi minőségi kultúrára. Lennének kvalifikált színvonalas munkát végző szakembereink minden területen, mert nem ment volna el 3 millió magyar, hogy idegenben kezdjen teljesen új életet.

Általános jólét lenne.

Az általános jólét nem a sznob vagyonosok léhűtő pótcselekvéseinek a majmolását jelenti, hanem szabadságot, nyugalmat, biztonságot, elégedettséget, tervezhetőséget, stresszmentes életkörülményeket, az alapvető emberi jogok tiszteletét, a közösség gyarapodását jelenti.

A politikusok árulását a társadalom hozzájárulása teszi lehetővé. Ha a társadalom a józan eszét felelősen használná, akkor csírájában fojtana el minden árulást, tehetetlen és bamba mozizás helyett. Ily módon a társadalom önmagát árulja el, ha megengedő a politikusokkal és önmagával szemben. Önmaga is spicli, ha kényelemből vagy a rövid távú haszon miatt lemond a kontrollról és inkább a haszonhúzás véget dörgölődzik az áruló bűnösökhöz.

A józan ész azt diktálná, hogy a társadalom - megengedve, elfogadva és tisztelve, hogy minden ember egyéniség - megoszthatatlan egységben egyként mozdulna meg és vetne véget a rémuralomnak, egyszer, s mindenkorra gátját vetné, hogy valaha politikus a legkisebb árulást is elkövethesse.

A társadalom felelős önmagáért akár mit is teremt magának.
Ha nyomorúságot, azért, ha jólétet akkor azért.

Vajon lesz-e a magyar társadalomban elég józan ész, vagy továbbra is lóg a szeren, míg teljesen el nem tűnik a varangykirály gyomrában. Vajon képes-e a magyar társadalom felhagyni a nyafogással és valóságosan felelősséggel tenni önmagáért, de leginkább a követő generációkért.

Ha ezt kell örökül hagyni, ami most van, akkor már most nagyon szégyenlem magam a jövő generáció előtt.

Éva Éva - Facebook

Ma okkal fizettem készpénzzel!


Videó: HA NINCS KÉSZPÉNZ NEM VAGY TE SEM
A bankszámlától való megfosztás - társadalmi gyilkosság áldozata



Nukleáris veszély
Hazai, vagy külföldi, de az ország területét érintő nukleáris, illetve radiológiai veszélyhelyzetek esetén a lakosság részére a következő sürgős óvintézkedések elrendelésére kerülhet sor a balest kezdeti szakaszában.

1. Elzárkózás

Az elzárkózás lényege, hogy a radioaktív felhő elhaladásának idejére a lakosság tagjainak fedett helyen, zárt ablakok és ajtók mögött kell tartózkodni, a napi életvitelből a nyílttéri tartózkodás kihagyásával ugyanis jelentősen lecsökkenthető az elszenvedett sugáradag.

Az elzárkózásra legalkalmasabb hely a házak, lakások belső szobái, a lehető legkevesebb nyílászáróval, illetve a jól zárható alagsorok, pincék. Elzárkózás idejére a legfontosabb szükségleti eszközök:

  • élelmiszer, elsősorban előre csomagolt termékek, konzervek;
  • ivóvíz, naponta fejenként 3-4 literrel számolva;
  • váltóruházat és cipő;
  • műanyag zsákok a szennyezett anyagok és a szemét gyűjtésére;
  • takarók;
  • szükséges gyógyszerek;
  • tisztító- és tisztálkodószerek
  • elemes rádió és tartalék elemek;
  • szükségvilágítás;
  • elsősegélycsomag;
  • ragasztószalag, ez felhasználható az ajtók és ablakok hermetizálására is.

Az elzárkózás előtt célszerű lezuhanyozni és az esetlegesen elszennyeződött ruházatot kicserélni tisztára. Hallgatni kell a Kossuth rádiót, ahol az óvintézkedések elrendelésére és feloldására vonatkozó információ hallható.

2. Jódprofilaxis - kálium-jodid

A kálium-jodid stabil jódizotópot tartalmazó só. A stabil jód a pajzsmirigy megfelelő működéséhez szükséges elem. A szervezetbe a szükséges jódmennyiség a táplálkozás során, az élelmiszerekkel jut be. A kálium-jodid gyógyszerként forgalomba hozott készítmény.

A nukleáris balesetek során a levegőbe radioaktív jód kerülhet, ami belégzés során, a tüdőn keresztül a szervezetbe juthat. A szervezetben lévő radioaktív jódot a pajzsmirigy veszi fel, ami ott feldúsulva különböző pajzsmirigy megbetegedéseket okoz.

A szervezet a stabil és a radioaktív jód között nem tud különbséget tenni. A kálium-jodidból, a szervezetben való felszívódás után, a stabil jód a pajzsmirigyben megkötődik, telíti azt, így a radioaktív jód ezután már nem tud megkötődni és a szervezetből kiürül.

FONTOS TUDNI! A kálium-jodid csak a pajzsmirigyet képes megvédeni és csakis a radioaktív jód megkötődése ellen. Amennyiben a levegőben nincs radioaktív jód, a kálium-jodid tabletta alkalmazása teljesen felesleges.

FONTOS TUDNI! A kálium-jodid sem nyújt 100%-os védettséget!

A védelem mértéke függ:

  • Mennyi idő telt el a radioaktív jód belélegzése és a kálium-jodid tabletta bevétele között (minél kevesebb, annál jobb a hatás);
  • Milyen gyorsan szívódik fel a kálium-jodid a vérből;
  • Mekkora mennyiségű radioaktív jódot lélegzett be az ember.
  • Mikor kell bevenni a kálium-jodid tablettát és hol lehet hozzájutni?

A kálium-jodid tablettát csak központi utasításra és csakis indokolt esetben szabad bevenni. Amennyiben központilag nem kerül elrendelésre a jódprofilaxis, a kálium-jodid tabletták bevétele nem javasolt, mivel indokolatlan esetben a kockázat nagyobb, m int a haszon.

Az alkalmazás az életkortól és az egészségi állapottól is függ, a gyógyszerhez csatolt utasítást be kell tartani! A kálium-jodid tablettákat a Paksi Atomerőmű Zrt. 30 km-es körzetében lévő településeken a gyógyszertárakban, vagy a polgármesteri hivatalokban tartják lekészletezve. Az ország emellett rendelkezik szükség esetén kiosztható központi készletekkel is.

3. Kimenekítés, kitelepítés.

Ha az esemény vagy baleset jelentős radioaktív anyag kibocsátásával jár, akkor az illetékesek a MTV1, illetve a Kossuth rádió útján, illetve helyi eszközökön értesítik a lakosságot a kitelepítés helyéről és idejéről. A kimenekítésnél mindig meg kell várni a központi utasítást, illetve ismerni kell a kimenekítési irányokat azért, hogy a radioaktív felhő és a szennyezett területek elkerülhetők legyenek. Önállóan, utasítás nélkül ne kezdjük meg a menekülést.

Mit kell tenni, ha elrendelik a kitelepítést?

Követni kell a helyi védelmi bizottságok, illetve az általuk megbízott hivatalos személyek utasításait. A lakásból való távozáskor:

  • ki kell kapcsolni a villanyt, az elektromos készülékeket, a világítást,
  • el kell zárni a víz- és gázvezetéket, berendezéseket,
  • el kell oltani a kályhákban, tűzhelyekben az égő tüzeket,
  • be kell zárni az ablakokat, leereszteni a redőnyöket,
  • a lakásajtót kulcsra zárni,
  • a mozgásképtelen beteg családtagokat a gyülekezési helyen be kell jelenteni, egy visszamaradó családtag felügyelete mellett meg kell várni, amíg az elszállításuk központilag megtörténik.


A kitelepítés folyamatának megkönnyítésére és a befogadóhelyen való letelepedés megkönnyítése érdekében túlélő csomagot kell összeállítani. A csomag kialakításánál feltétlenül számolni kell azzal, hogy központilag biztosított szállítóeszközön, esetleg gyalog történik a lakóhely elhagyása. Fontos, hogy az összeállított csomag könnyen szállítható legyen, nem haladhatja meg a 20 kg-ot. A csomagon fel kell tüntetni a nevet, a címet, a gyermek ruházatára lehetőleg fel kell írni, vagy varrni a nevét, születési évét. Mellékelni kell az esetleges gyógyszerérzékenységéről szóló iratot. A csomag javasolt tartalma:

  • személyi okmányok, értéktárgyak, készpénz, betétkönyv, bankkártya,
  • két- három napi élelmiszer (konzerv, nem romlandó élelmiszer) egy liter ivóvíz, tea, üdítő (az élelmiszereket úgy célszerű összeválogatni, hogy a napi kalória érték a 3000-3600 kalória tápértéket elérje)
  • az évszaknak megfelelő lábbeli, felsőruházat, fehérnemű,
  • tisztálkodási eszközök,
  • rendszeresen használt gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök
  • egyéni védőeszköz (ha van) szükség szerint légzésvédő és bőrvédő eszközként - használható ruházat,
  • takaró (esetleg hálózsák, gumimatrac,),
  • ha van, hordozható rádió.




Tovább a cikkhez
A fehérorosz elnök szerint nem habozna taktikai atomfegyvereket bevetni
A fehérorosz elnök szerint nem habozna taktikai atomfegyvereket bevetni
Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök azt mondja, nem habozna taktikai atomfegyvereket bevetni, ha országa "agresszióval" szembesülne. Lukasenko kedden tette ezt a kijelentést. A kijelentés az Egyesült Államoknak és az európai országoknak szóló figyelmeztetésnek tűnt. Oroszország korábban bejelentette, hogy taktikai atomfegyverek telepítését tervezi Fehéroroszországban. Lukasenko hivatala azonban hangsúlyozta, hogy az elnök arra kérte Oroszországot, hogy Fehéroroszország biztonsága érdekében telepítse az "elrettentő fegyvereket". Az elnöki hivatal szerint Lukasenko hangsúlyozta, hogy ő kérte a telepítést. Állítólag azt mondta, hogy Oroszország nem kényszerítette rá. Lukasenko állítólag hozzátette, hogy "minden készen áll", és országa valószínűleg "néhány napon belül" megkapja mindazt, amit kért. Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken közölte, hogy a taktikai atomfegyverek telepítése Fehéroroszországban a tároló létesítmények elkészülte után, július 7-én vagy 8-án kezdődik.

Tovább a cikkhez
William Burns, a CIA igazgatója közvetlenül a Wagner-lázadás előtt Zelenszkijnél járt
William Burns, a CIA igazgatója közvetlenül a Wagner-lázadás előtt Zelenszkijnél járt
Az amerikai kémfőnök júniusban Kijevbe utazott, hogy találkozzon titkosszolgálati kollégáival és Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel - írja a The Washington Post. A megbeszélésen az ukrán tisztviselők megosztották az oroszok által megszállt területek visszaszerzésére és az év végére tűzszüneti tárgyalások megkezdésére vonatkozó terveket - tette hozzá a napilap. Az amerikai vezetés és a CIA is tagadja, hogy közük lett volna a 24 órás Wagner-show-hoz. Egy névtelenül nyilatkozó amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Burns Kijevbe utazott, hogy megerősítse "az Egyesült Államok elkötelezettségét a hírszerzési információk megosztása mellett, hogy segítsen Ukrajnának megvédeni magát az orosz agressziótól". A tisztviselő kifejtette, hogy a CIA igazgatója "ugyanúgy utazott Ukrajnába, ahogy az orosz agresszió több mint egy évvel ezelőtti kezdete óta ezt rendszeresen tette". A tisztviselő továbbá megjegyezte, hogy a legutóbbi útra Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér 24 órás lázadása előtt került sor, de hangsúlyozta, hogy a lázadás "nem képezte a megbeszélésük tárgyát". Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint az Egyesült Államok támogatja a puccsokat az el nem kötelezett országokban.

Tovább a cikkhez
A CIA óriási lehetőséget lát az ukrajnai konfliktusban
A CIA óriási lehetőséget lát az ukrajnai konfliktusban
Amerika legfőbb hírszerzési tisztviselője nyíltan örvendezett az állítólagos belső viszálykodásnak, amely szerinte az orosz-ukrán konfliktus miatt Moszkvában fokozódik, és azt mondta, hogy a CIA történelmi lehetőséget kapott arra, hogy kémeket toborozzon és aláássa Vlagyimir Putyin elnök kormányát. William Burns, a CIA igazgatója szombaton a Ditchley Alapítvány egyik előadásán azt állította, hogy "a háborúval szembeni elégedetlenség továbbra is emészti az orosz vezetést az állami propaganda és a gyakorolt elnyomás állandó étrendje alatt". "Ez az elégedetlenség egy nemzedékenként egyszeri lehetőséget teremt számunkra a CIA-nál, amely alapvetően egy emberi hírszerző szolgálat. Ezt nem hagyjuk veszni" - tette hozzá. Burns megjegyezte, hogy a CIA májusban elindított egy Telegram-csatornát, hogy olyan katonatiszteket, kormánytisztviselőket és tudósokat toborozzon, akik az orosz vezetésről és gazdaságról informálhatnak. "Az első héten 2,5 millióan nézték meg a csatornát, és nagyon is nyitottak vagyunk" - mondta. Washington arra fogad, hogy az ukrajnai válság elég megosztottságot gerjeszt ahhoz, hogy a potenciális orosz hírszerzési források Vlagyimir Putyin elnök ellen forduljanak. A CNN szerint a meghiúsult lázadás sokkal kevésbé volt "véres", mint amire az amerikai tisztviselők számítottak.

Tovább a cikkhez
Kína olyan fegyverek kifejlesztésén dolgozik, amelyek képesek áthatolni az amerikai védelmi hálózatoko
Kína olyan fegyverek kifejlesztésén dolgozik, amelyek képesek áthatolni az amerikai védelmi hálózatoko
Régóta a levegőben lóg, hogy valamilyen formában regionális konfliktus törhet ki a Dél-kínai-tengeren Kína és az Egyesült Államok között. Az ázsiai óriás hadserege ezúttal azonban azt az esetet vizsgálta meg, amikor a regionális konfliktus totális háborúvá eszkalálódik. Kína olyan fegyverek kifejlesztésén dolgozik, amelyek képesek áthatolni az amerikai védelmi hálózatokon, több kínai kutató ugyanis azon a véleményen van, hogy ha a háborút nem lehet elkerülni, akkor azt az Egyesült Államok területeire kell vinni. A kínai hadsereg nemrégiben új fegyvereket, valamint egy totális háborús forgatókönyvet tesztelt, mivel - a projektben részt vevő tudósok szerint - az elmúlt évtizedek legmagasabb szintjét érte el az Egyesült Államokkal a konfliktus kirobbanásának kockázata. Ezúttal azonban olyan esetet vettek górcső alá, amikor a regionális konfliktus totális háborúvá eszkalálódik, és amely "világvége szcenáriót" a haditengerészet tudósai a Z betűvel jelölték. A dolgozatban ugyan egyetlen ország sincs megnevezve ellenségként, bizonyára azonban nem véletlen, hogy a "kitalált" ellenséget kék szövetségnek nevezték a tanulmányban, feltételezett haderőnek pedig Arleigh Burke osztályú rombolói voltak, mint az amerikai haditengerészetnek és szövetségeseinek.

Tovább a cikkhez
Atomrobbanástól tartanak az ukránok a zaporizzsjai atomerőműben
Atomrobbanástól tartanak az ukránok a zaporizzsjai atomerőműben
Az ukrán hatóságok nukleáris robbanástól tartanak a zaporizzsjai atomerőműben Kira Rudik ukrán parlamenti képviselő szerint. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök korábban arra figyelmeztetett, hogy az erőműben továbbra is komoly fenyegetés áll fenn, és azt állította, hogy Oroszország "technikailag készen áll" arra, hogy robbanást idézzen elő a létesítményben. Nukleáris szakértők többször is aggodalmukat fejezték ki a zaporizzsjai erőmű biztonságával kapcsolatban azóta, hogy Oroszország tavaly márciusban átvette az irányítást a létesítmény felett - teszi hozzá az Independent. Moszkva azonban elutasította azokat a feltételezéseket, hogy támadást vagy szabotázst tervezne az erőmű ellen.

Tovább a cikkhez
Ez a forgatókönyv lépne életbe a Zaporizzsjai Atomerőműben terrortámadás esetén
Ez a forgatókönyv lépne életbe a Zaporizzsjai Atomerőműben terrortámadás esetén
Az oroszok nagy valószínűséggel nem fognak szándékosan balesetet okozni a Zaporizzsjai Atomerőműben, mert nem tudják majd ellenőrizni annak következményeit. A Kahovkai Vizerőmű felrobbantásának tapasztalatai azonban azt mutatják, hogy a megszállók folyamodhatnak egy ilyen terrortámadáshoz, számolt be a Háborús Tanulmányok Intézete (ISW). Elemzők véleménye szerint a Zaporizzsjai Atomerőmű elleni terrortámadás következményei az oroszokra nézve rosszabbak lehetnek, mint a fegyveres erők ellentámadásával kapcsolatos problémák, így az Oroszországi Föderáció valószínűleg folytatni fogja a nukleáris katasztrófával való fenyegetés politikáját. Az intézet elemzése szerint terrortámadás esetén az Oroszországi Föderáció három forgatókönyvhöz folyamodhat: a Zaporizzsjai Atomerőműből a sugárfertőzött vizet a Kahovszkai-tározóba öntik, hogy megakadályozzák az ukránok áthaladását a már nagyrészt kiürült tározón. Egy nagy területet lefedő radioaktív "folyosót" hoznak létre Dél-Ukrajnában, bár a reaktorokat úgy tervezték, hogy megnehezítsék ennek létrehozását. Kis hatósugarú balesetet okoznak, hogy megakadályozzák az ukrán fegyveres erők offenzíváját a Zaporizzsjai Atomerőmű közelében. "Ezen lehetőségek egyike sem nyújt hasznot az orosz csapatoknak, mint az általuk okozott lehetséges következmények".

Tovább a cikkhez
A Wagner-csoport vezetője bejelentette: visszatérnek a frontra
A Wagner-csoport vezetője bejelentette: visszatérnek a frontra
Jevgenyij Prigozsin, az orosz Wagner-csoport vezetője hangüzenetet tett közzé, amelyben bejelentette, visszatérnek a frontra. A Wagner-csoport másfél hete lázadt fel az orosz katonai vezetés ellen. A zsoldosok megmozdulásának végül egy paktum vetett véget, amelynek részletei még mindig nem ismertek, de az már biztosnak tűnik, hogy Prigozsin és a Wagner vezetése Belaruszba távozott, a zsoldosokat pedig átveszi az orosz védelmi minisztérium. Maga Prigozsin nem sokkal a paktum után, több mint egy hete adott életjelet magáról a nyilvánosság előtt, bár akkor is csak közvetítők útján. Eközben a múlt héten a magángépe legalább egyszer Oroszországba is visszarepült (hogy mi célból, és hogy ő maga is rajta volt-e, azt nem tudni). Prigozsin hétfő este hangfelvételt tett közzé, amelyet a Telegramon osztott meg egy Wagner-közeli csatorna, a Grey Zone. Ebben köszönetet mondott azoknak, akik eddig támogatták őket, majd közölte, hogy a Wagner-csoport visszatér a frontra. "Ma nagyobb szükségünk van a támogatásotokra, mint bármikor. Ezt köszönjük is. Szeretném, ha megértenétek, hogy az »igazságmenetünk« célja az árulókkal szembeni küzdelem, és a társadalmunk mozgósítása volt. Sok mindent sikerült elérnünk. Biztos vagyok benne, hogy a közeljövőben újabb győzelmeket láthattok tőlünk a fronton. Köszönöm, srácok!"

A túlhalálozás megállíthatatlanul emelkedik az oltóanyag bevezetése óta
A túlhalálozás megállíthatatlanul emelkedik az oltóanyag bevezetése óta

A túlhalálozás megállíthatatlanul emelkedik az oltóanyag bevezetése óta
Nick Bowler 2023 július 2. dailysceptic.org

Egy korábbi cikkemben kiemeltem, hogy a nem légzőszervi halálozás (NRM) alapvető trendjeinek tanulmányozása, amelyek az elmúlt körülbelül 10 évben nagyon stabilak voltak, hasznos mércét nyújthat bármilyen rendkívüli változás méréséhez.

A vakcina bevezetése óta valóban radikális változások történtek ebben a mérőszámban, ezért 2023 felé közeledve úgy gondoltam, hogy indokolt egy frissítés. Sajnos még mindig nincs bizonyíték arra, hogy ez a riasztó fejlődés valóban lelassulna.

Íme egy grafikon, amely bemutatja, hogy mi történt a nem légúti halálozási adatokkal a négy Covid-év alatt. Az egyes éveket 13 adatpontonként négyhetenkénti (havi) összesített adatokkal mutatjuk be.

A túlhalálozás megállíthatatlanul emelkedik az oltóanyag bevezetése óta

Úgy tűnik, hogy minden év rosszabb, mint az előző, és ha nem lenne a nem légzőszervi halálozásokban a világjárvány legelején bekövetkezett, még mindig megmagyarázhatatlan kiugrás, akkor 2020 nagyjából a 2015-2019-es átlaghoz hasonlóan alakult volna. Valami olyasmi történt tehát 2021-ben, ami gyökeresen megváltoztatta a képet.

Mivel mind a négy Covid-évben a 2015-2019-es átlaghoz képest némi többlet nem légzőszervi halálozást mutat, a kumulatív többlet NRM így jeleníthető meg.

A túlhalálozás megállíthatatlanul emelkedik az oltóanyag bevezetése óta

Ha folyamatos görbeként nézzük, és mind a négy évet egymás után mutatjuk, akkor a diagram így néz ki.

A túlhalálozás megállíthatatlanul emelkedik az oltóanyag bevezetése óta

Összefoglalva tehát, a nem légzőszervi halálozások becsült teljes többlethalálozási száma meghaladja a 100 000-et. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az előző cikkemmel ellentétben ezúttal már hozzáadtam a becsült halálozási elmozdulást (MD) a többlet NRM kumulatív adataihoz. Ez tükrözi azt a tényt, hogy a Covid-évek összesített többlethalálozása (a Covid előtti 2015-2019-es átlaghoz képest) jelenleg valamivel több mint 200 000 fő. A halandóság eltolódása csökkenti a halálozások várható számát (így növeli a többletet), mivel a halálozásokat a magasabb halálozási időszakokban előrehozzák.

Ez azért van így, mert bár a halálozási eltolódás hozzáadása nem változtatja meg a grafikonok általános alakját, pontosabban mutatja meg a valós képet arról, hogy milyen mértékű volt a többlethalálozás Angliában és Walesben. Azt, hogy a világ számos más országában is hasonló kép alakult ki, jól szemlélteti Eugyppius nemrégiben megjelent cikke, amely a németországi és japán többlethalálozást hasonlítja össze.

Ez az ábra azt mutatja, hogy a 2010 és 2020 közötti időszakban mennyire stabil a nem légzőszervi halálozás tendenciája. A piros vonal az 52 hetes mozgóátlagot jelöli, az adatok pedig az ONS heti halálozási jelentéseiből származnak Anglia és Wales számára.

A túlhalálozás megállíthatatlanul emelkedik az oltóanyag bevezetése óta

Jól látható, hogy a 2010 és 2020 közötti időszakban enyhe emelkedő tendencia figyelhető meg, ami összhangban van az Egyesült Királyság idősödő népességének növekedésével, majd 2021-től kezdődően sokkal hirtelenebb változás következik be.

Ha a többéves tendenciákat ilyen módon vizsgáljuk, nem pedig a közelmúltbeli átlagokat (mint például az ONS által a halálozási statisztikáiban kedvelt ötéves átlagot), akkor enyhíthetjük a magasabb halálozási arány amortizációjának hatásait, és ezáltal a nemkívánatos új tendenciák normalizálódását, amint arra Nick Rendell nemrégiben megjelent cikkében rámutatott.

Az ábra azt is mutatja, hogy a lakossági alaphalandóság jellemzően szezonális mintázatokat követ, télen emelkedik, nyáron pedig csökken, és így bizonyos mértékig utánozza a légzőszervi szezon hullámzásának és apadásának halálozási mintázatát.

A túlhalálozás megállíthatatlanul emelkedik az oltóanyag bevezetése óta

Ezekben az időszakokban általában az influenzaszerű megbetegedések okozzák a legtöbb áldozatot, de egyre több bizonyíték van arra, hogy a rivális légúti kórokozók között kölcsönösen antagonisztikus verseny folyik. Így a Covid-évekről kiderült, hogy nem jelentenek kivételesen jelentős többletet az általános légúti halálozásban, mert bizonyos mértékig csak visszaszorították az influenza okozta halálozást, amely egyébként is bekövetkezett volna.

A légzőszervi halálozások és a nem légzőszervi halálozások időzítése között azonban szoros összefüggés van. Feltételezhetjük, hogy a légzőszervi halálozások, amelyek száma minden évben változik, előrehozzák a nem légzőszervi okokból bekövetkező halálozásokat, és így a nyári hónapokban természetes módon következik be az ilyen típusú halálozások megfelelő visszaesése.

Tehát a Covid olyan rendkívüli módon különbözik az összes többi légzőszervi betegségtől, amelyet általában minden évben megtapasztalunk, és valahogy megnövelte a téli nem légzőszervi halálozási csúcsok nagyságát, miközben csökkentette a szokásos nyári hullámvölgyek nagyságát? Vagy talán valami egészen másról van szó, amire még nincs magyarázat? Mivel a katasztrófa még mindig tart, sürgősen szükség van a válaszokra.

Az egyik reménysugár, hogy mindezt nem fogják a szőnyeg alá mosni, az, hogy a mainstream média elkezdett kifejezetten a szívhalálozási járványról beszámolni, bár ebben a szakaszban a nyugtalanítóan nagymértékű növekedést teljes mértékben olyan dolgoknak tulajdonították, mint a késedelmes diagnózisok, a szívgyógyszerek felírásának csökkenése és a mentők késése. A szobában lévő elefántot azonban még mindig nem említik udvarias társaságban.

Tovább a cikkhez
A sárga pöttyös placebo elmélet megcáfolása...
A sárga pöttyös placebo elmélet megcáfolása...
Egy tanulmányban felmerült az a feltételezés, hogy a nagyon kevés vagy semmilyen mellékhatással járó tételek valójában placebót jelentenek. Az alábbiakban a Schmeling et al. tanulmány grafikonja látható, amely a Pfizer által hozott vakcinatételek (BNT162b2) 3 markánsan különböző csoportját mutatja. A 2020. december 27. és 2022. január 11. között Dániában (5,8 millió lakos) beadott mellékhatási adatokat vizsgálták. A 3 csoport közötti különbséget az egyes tételekhez kapcsolódó nemkívánatos események száma határozza meg. Minden egyes tétel különböző számú adagot tartalmaz, és az elemzés szempontjából az egyes tételek összes adagját beadták a dán lakosságnak. Denis Rancourt rámutat arra, hogy a vizsgálati alanyokra vonatkozó információk hiánya receptet adhat arra, hogy leleteket lássunk, amelyek abból adódhatnak, hogy ki mikor mit kapott injekciót. Ez tetszett? És egyetértek. Például az időseket választották ki először, akiknek nagyobb a halálra való eleve hajlamuk, és más adagot kaptak, mint a később kiguruló áldozatok.

Tovább a cikkhez
A német kormány megkezdi az RSV felügyeletét és
A német kormány megkezdi az RSV felügyeletét és "intézkedéseket fog hozni a terjedés megakadályozására"
A Scholz-kormány azt tervezi, hogy utasítja a német közegészségügyi hatóságokat, hogy kezdjék meg az RSV, a légúti szinciális vírus szisztematikus megfigyelését, amely a kisgyermekeknél súlyos tüneteket okozhat, de az egészséges felnőtteknél alig több, mint megfázás: A légúti szinciális vírus (RSV) nagyon hamarosan kötelezően jelentési kötelezettség alá kerül. Az orvosoknak és a laboratóriumoknak név szerint kell majd jelenteniük a fertőzött betegeket az egészségügyi hatóságoknak. Eddig Németországban - Szászország szövetségi tartomány kivételével - nem volt RSV bejelentési kötelezettség. Ennek az az oka, hogy az RSV az elmúlt két szezonban magas megbetegedési arányt okozott a gyermekek körében, és országszerte komoly terhet rótt a gyermekklinikákra. A 2022 őszén kitört RSV-járvány világossá tette, hogy a korai felismerés és az egészségügyi rendszer túlterhelésének elkerülése érdekében javítani kell az adatgyűjtést. A tervezett jelentéstételi követelmények nemcsak a járványügyi adatok gyűjtését fogják javítani, hanem lehetővé teszik a közegészségügyi hatóságok számára, hogy "célzott korai vizsgálatokat végezzenek, és helyszíni intézkedéseket hajtsanak végre a járvány kitörésének korlátozására és a további terjedés megakadályozására".

Tovább a cikkhez
A
A "mit mond a tudomány" vitát a legjobb módja annak, hogy egy közös kísérlettel oldjuk meg
A viták nem döntenek el semmit. Ha olyan fontos tudományos kérdéseket akarunk eldönteni, mint például "kiválthatják-e az oltások az autizmust?", akkor mindkét félnek közösen kell megterveznie egy tudományos vizsgálatot a kérdés eldöntésére. Túl sok neves tudós van, aki nem ért egyet Sanjay Guptával. Ezt el kellett volna ismernie. Nem lenne itt az ideje, hogy együttműködjünk, és véget vessünk a vitának? Megjegyzés: ez a kép 2015-ből származik. Az olyan fontos tudományos kérdések, mint "okoznak-e a vakcinák autizmust?", már több mint 20 éve léteznek. A viták nem változtatnak semmin. Több tanulmány publikálása nem változtat semmin. A dolgok megváltoztatásának egyetlen módja van: kérjük fel mindkét felet, hogy közösen tervezzenek meg egy olyan kísérletsorozatot, amelyben előzetesen megállapodnak, és amely végül mindkét fél megelégedésére megoldja a kérdést. Az őszinteség érdekében minden nyilvános lesz, és a kísérleteket úgy kell megtervezni, hogy egyik fél se tudja kijátszani őket. Az egyszerű példa egy torta felosztása. Ha az egyik fél kettévágja a pitét, a másik fél választhat, hogy melyik szeletet eszi meg. A szabályok mindkét felet a becsületességre ösztönzik. Ha az ő oldaluk nem hajlandó részt venni az olyan őszinte erőfeszítésekben, mint ez, hogy tisztázzák az olyan fontos megoldatlan kérdéseket, mint ez, akkor nem tudósok. Sokan mások nem hisznek abban, hogy ez egy eldöntött tudomány. Az e-mailben szereplő lista nem tartalmazott minden tudóst. Sok más nagy tekintélyű orvos is van, aki nem veszi be a tudományos konszenzust, köztük Dr. Peter McCullough, Paul Marik és még sokan mások. Egyetlen becsületes tudósnak sem szabad visszautasítania ezt az ajánlatot. Hamarosan kiderül, hogy azok, akik úgy vélik, hogy "az oltások nem okoznak autizmust", hisznek-e a tudományban vagy sem.

Tovább a cikkhez
Működik Karikó Katalin rák ellenszere? Vége a gyilkos betegség korának a Nobel-díj sem kizárt?
Működik Karikó Katalin rák ellenszere? Vége a gyilkos betegség korának a Nobel-díj sem kizárt?
Óriási bejelentések várhatók. Lehet, hogy most tényleg és véglegesen megtalálhatta az emberiség a rák ellenszerét. Mindez ráadásul egy magyar tudósnőnek, Karikó Katalinnak lesz köszönhető. Egy vezető gyógyszeripari cég vezetője biztos abban, hogy 2030-ra elkészülnek a rák, a szív- és érrendszeri, autoimmun és egyéb betegségek elleni oltások - írta a The Guardian még áprilisban. Most úgy tűnik, hogy megtörtént an nagy áttörés embereken végzett klin ikai kísérletek során. A Moderna vezető orvosigazgatója optimista: úgy véli, cége az évtized végére képesek lesznek előállítani vakcinákat többféle daganattípusra, ami százezreket, ha nem milliókat fog megmenteni. Most egy kísérlet igazolta is ezen vakcinák hatékonyságát, vastagbélrákos betegeket gyógyított ugyanis meg, rendkívüli túlélési aránnyal. A tudósok a Nature folyóiratban közzétett kis tanulmányukban elmondták, hogy a vakcinát 16 New York-i páciensen tesztelték, és a betegek fele 18 hónap után is rákmentes maradt (???) - a kísérlet tehát sikerrel zárult. A New York-i Memorial Sloan Kettering Rákközpont 16 betegtől vett tumormintát, és elküldte őket Németországba. Ott a BioNTech - akik a pandémiás időszak során a COVID-19 vakcinát a Pfizerrel közösen fejlesztették ki - kutatói elemezték az egyes minták rákos sejtjeiben lévő fehérjéket. Új gyógyszer-kémiai fejlesztésükben - a COVID-vakcinákhoz hasonlóan - hírvivő RNS-t használtak arra, hogy utasítsák a beteg immunrendszerét a rákos sejtek elpusztítására. Legkésőbb éveken belül széles körben használható, de alapvetően költséges eljárás lesz.

Tovább a cikkhez
Egy bűnös szándék: A Covid-19 oltás az egész bolygó szintjén alkalmazva
Egy bűnös szándék: A Covid-19 oltás az egész bolygó szintjén alkalmazva
Az életek megmentése érdekében fontos, hogy a Covid-19 vakcinát töröljék és megszüntessék. Most olvastam Dr. Emanuel Garcia fontos cikkét, amely arra összpontosít, hogy hány haláleset kapcsolódik a Covid mRNS vakcinához a vakcinaprogram 2020. december közepi kezdete óta. Emanuel Garcia joggal mondja, hogy a "bizonyítékok megvannak. Elsöprő". De ez a bizonyíték korántsem teljes. Töredékesek. Nem nyújt szélesebb képet arról, hogy mi történik az egész bolygó szintjén. Tudósok és orvosok dokumentálták a vakcinák okozta halálesetek tragikus körülményeit, amelyek számos ember halálát okozták az élet minden területén és korcsoportjában, beleértve a gyermekeket és újszülötteket is. Emanuel felveti a kérdést: "Tehát az igazság kiderül? Vagy mégsem?" A Covid-19 oltóanyaggal összefüggő halálesetek számos egyedi esetét naponta gondosan dokumentálják: Zenészek, énekesek, pilóták, sportolók, középiskolások, 5 és 12 év közötti gyermekek, újszülöttek, oltott terhes nők, a lista hosszú. 2023 májusában és júniusában hirtelen meghaló zenészek és énekesek. A tendencia felgyorsul. Ápolóhallgatók, gyógyszerészhallgatók, orvostanhallgatók halnak meg hirtelen. A COVID-19 mRNS-vakcinára vonatkozó kötelezettségek folyamatban lévő következményei. A fiatal (COVID-19 mRNS-vakcinált) sofőrök orvosi vészhelyzetben vannak és balesetet szenvednek vezetés közben. A tágabb képpel kell foglalkoznunk: Emberek milliói halnak meg szerte a világon. A Covid-19 vakcina az emberiség egészét érinti.

Tovább a cikkhez
Szakértők szerint a zárlatok
Szakértők szerint a zárlatok "gigantikus méretű globális politikai kudarcot" jelentenek
A lockdownok "gigantikus méretű globális politikai kudarcot" jelentettek, amelyet a kormány félelemkampányai és az ócska modellekből származó "fantázia számok" vezéreltek - állapította meg egy vezető nemzetközi kutatócsoport. Az Epoch Timesban olvasható bővebben. A Covid-zárlatok napjai egyelőre talán már mögöttünk vannak, de egy multinacionális tudományos kutatócsoport széles körű elemzést végzett a kormányzati járványügyi intézkedésekről, és megállapította, hogy azok "gigantikus méretű globális politikai kudarcot" jelentettek, amelyet gyakran az állam és a média által támogatott félelemkampányok vezéreltek. Megállapításaik, amelyeket egy könyvben tettek közzé "Did Lockdowns Work? The Verdict on Covid Restrictions" című könyvükben megjelent tanulmányok egy világméretű metaanalízisen alapulnak, amely közel 20 000 tanulmányt vizsgált át, hogy meghatározza az egészségügyi diktátumok - beleértve a zárlatokat, az iskolabezárásokat és a maszkmandátumokat - előnyeit és ártalmait. Steve Hanke közgazdász, az egyik társszerző szerint az egyik dolog, ami az országokat pánikba és drákói politikába kergette, az volt, hogy olyan forrásokból származó halálozási modellekre támaszkodtak, mint az Imperial College London (ICL), amelyek "fantázia számokat" generáltak, amelyek szerint több millió halálesetet lehetne elkerülni a társadalom egészére kiterjedő, bénító zárlatok bevezetésével.

Tovább a cikkhez
Elhunyt Robert de Niro 19 éves unokája
Elhunyt Robert de Niro 19 éves unokája
A COVID-vakcina továbbra is működik! Csak az ismert áldozatok eseteit közli a sajtó, de belegondolni is rossz, hány áldozat van a kisemberek között? Unokáját gyászolja Robert de Niro. Ez is a Hirtelen Halál szindróma, a COVID19-szérum valódi célját és "hatékonyságát" igazoló tragédia-sorozat a Földön, a kamu oltások bevetése utáni időszakban. Naponta érkeznek ismert személyekről a jelentések, s a történet mindig ugyanaz, az addig egészséges ember a COVID-oltás után vagy hirtelen megbetegszik, vagy egyszerűen hirtelen ás érthe4tetlen módon összeesik és meghal. A "vakcina" hatékony , a vakcina működik! Meghalt Leandro De Niro Rodriguez, Robert De Niro 19 éves unokája, aki a filmiparban éppen most kezdett karrierjének felépítéséhez. Hirtelen Halál ez is , melynek oka még, hivatalosan "nem ismert".

A Fehér Ház a napfény blokkolását fontolgatja az üvegházi felmelegedés megakadályozására
A Fehér Ház a napfény blokkolását fontolgatja az üvegházi felmelegedés megakadályozására

A Fehér Ház a napfény blokkolását fontolgatja az üvegházi felmelegedés megakadályozására
Naveen Athrappully 2023. július 2. theepochtimes.com

A Fehér Ház a radikális klímaváltozási technikák, például a napfény mesterséges blokkolásának "lehetséges bevetését" javasolja klímaváltozási programja részeként, annak ellenére, hogy szakértők arra figyelmeztetnek, hogy az ilyen kezdeményezéseknek pusztító hatásai lehetnek a bolygóra.

A napsugárzás-módosítás (Solar radiation modification, SRM), más néven szoláris geomérnökség célja, hogy megakadályozza, hogy a napfény felgyorsítsa a bolygó állítólagos felmelegedését.

"Az üvegházhatású gázok azáltal melegítik az éghajlatot, hogy blokkolják a kimenő hosszúhullámú sugárzás egy részét, amelyet egyébként az űrbe bocsátanának ki" - áll a jelentésben (pdf), amelyet a Fehér Ház Tudományos és Technológiai Politikai Hivatala június 30-án tett közzé. "Ezzel szemben az SRM hűti az éghajlatot azáltal, hogy a beérkező napfénysugárzás (rövidhullámú sugárzás) nagyobb részét visszaveri az űrbe... Az SRM lehetőséget kínál arra, hogy néhány éves időtávon jelentősen lehűtse a bolygót." A SRM a Földet.


Videó: ezt akarta elmondani Biden az exkluzív riportban


Bár az ilyen mesterséges hűtés "az éghajlatváltozás számos negatív következményét visszafordíthatná", a jelentés elismeri, hogy ezek a fejlesztések "olyan következményekkel járhatnak, amelyek jelenleg még kevéssé ismertek".

A dokumentum elismerte, hogy a kutatási program segíthet az Egyesült Államoknak felkészülni az SRM "lehetséges alkalmazására" állami vagy magánszereplők révén.

Az SRM nem fogja visszafordítani az üvegházhatású gázok kibocsátásának következményeit. Például "az SRM nem enyhítené az óceánok elsavasodásának legtöbb hatását... és nem szüntetné meg a fosszilis tüzelőanyagok égetésének a levegőminőséget rontó tendenciáját".

Ezen túlmenően "az SRM megállíthatja, de nem eredményezné az éghajlat felmelegedésének néhány fontos megnyilvánulásának gyors visszafordítását, mint például a szárazföldi jég elvesztése és a permafroszt felolvadásából származó üvegházhatású gázok kibocsátása".

A jelentés az SRM számos lehetséges negatív következményére is figyelmeztet. Az eljárás változásokat idézhet elő a sztratoszféra hőmérsékletében, a tengerszint emelkedését, az óceánok savasodását és a csapadékminták megváltozását. Emellett hatással lehet a szárazföldi növényzetre, a biológiai sokféleségre, az ökoszisztémákra, a növénytermesztésre és a korallzátonyokra is.

"A modellszimulációk azt mutatják, hogy a sztratoszféra kémiája megváltozhat, és a légköri keringés olyan módon fokozódhat, amely szezonális szintű hatásokhoz, például gyakoribb szélsőséges aszályokhoz vagy csapadékeseményekhez vezethet" - áll a jelentésben. "Továbbra is hiányosságok vannak annak megértésében, hogy a SRM telepítése hogyan változtathatja meg visszafordíthatatlanul a Föld éghajlati rendszerét."

Egy tavaly januárban közzétett nyílt levélben tudósok és tudósok egy csoportja a napenergia-technológiáról szóló nemzetközi megállapodás megkötésére szólított fel, azzal érvelve, hogy egy ilyen megállapodás "meggátolná egy olyan kockázatos és kevéssé ismert technológiák további normalizálását és fejlesztését, amelyek a beérkező napfény bolygószintű, szándékos kezelésére törekszenek".

Az aláírók között van Frank Biermann, a hollandiai Copernicus Fenntartható Fejlődési Intézet munkatársa, Melissa Leach, a brit Sussexi Egyetem Fejlesztési Tanulmányok Intézetének munkatársa, valamint David Schlosberg, az ausztráliai Sydney Egyetem munkatársa.

"Komoly aggályok merülnek fel a napelemes geomérnökség mint infrastrukturális és politikai lehetőség "rögzítésével", valamint a militarizálással és a biztonsággal kapcsolatban" - figyelmeztetett a levél.

"A napelemes geomérnökségre nincs szükség. Nem is kívánatos, etikus vagy politikailag kormányozható a jelenlegi helyzetben. Mivel a napelemes geomérnöki kutatások normalizálása gyors ütemben halad előre, határozott politikai üzenetre van szükség e technológiák blokkolása érdekében. És ennek az üzenetnek hamarosan meg kell érkeznie."

Az SRM módszerei, amerikai megvalósítás

A Fehér Ház dokumentuma több módszert is részletez az SRM-kezdeményezések megvalósítására. Az egyik módszer a sztratoszférikus aeroszol befecskendezés (SAI), amely a sztratoszférában lévő aeroszolok mennyiségének növelésével a napsugarak Földtől való visszaverését célozza. A hatás hasonló ahhoz, ami a vulkánkitörések során történik, amit a bolygó lehűlése követ.

Egy másik módszer a tengeri felhőfényesedés, amely bizonyos felhők fényvisszaverő képességének növelésével jár, hogy a napfényt visszaverjék.

A dokumentum közzététele ellenére a Fehér Ház június 30-i közleményében azt írta, hogy a jelentés "nem jelent semmilyen változást a Biden-Harris-kormányzat politikájában vagy tevékenységében".

Ehelyett "ez a jelentés egy kongresszusi megbízást teljesít, és nincsenek folyamatban olyan tervek, amelyek a napsugárzás módosítására összpontosító átfogó kutatási program létrehozására irányulnak".

A jelentést a Fehér Ház Tudományos és Technológiai Politikai Hivatala adta ki, válaszul a 2022. évi konszolidált előirányzatról szóló törvényben foglalt, az SRM-mel kapcsolatos kongresszusi megbízásra.

A napelemes geomérnökség megvalósítására irányuló erőfeszítések már most is zajlanak. Tavaly a Make Sunsets nevű startup cég időjárási ballonokat bocsátott fel, amelyek képesek visszaverődő kénrészecskéket kibocsátani a Föld légkörébe, ami elméletileg potenciálisan lehűtheti a bolygót.

Az MIT Technology Review-nak adott interjújában a Make Sunsets vezérigazgatója, Luke Iseman elmondta, hogy számít arra, hogy "Bond-gonoszként" fogják jellemezni azért, amit a cég tesz, de ragaszkodik ahhoz, hogy az éghajlatváltozás fenyegetést jelent.

Más szakértők is figyelmeztetnek a napelemes geomérnökségi projektek önkényes bevetésére. David Keith, a téma egyik vezető szakértője egy 2018-as blogjában kifejtette, hogy "a napelemes geomérnökség nagyszabású klímamódosítás, amelynek természeténél fogva olyan globális következményei vannak, amelyeket még a telepítés után is nehéz számszerűsíteni".



Tovább a cikkhez
A BRICS valuta megingathatja a dollár dominanciáját
A BRICS valuta megingathatja a dollár dominanciáját
A dollármentesítés pillanata végre elérkezhetett. A dollármentesítésről beszélnek a levegőben. Múlt hónapban Újdelhiben Alekszandr Babakov, az orosz Állami Duma elnökhelyettese azt mondta, hogy Oroszország most egy új valuta kifejlesztésének élére áll. Ezt a BRICS-országok a határokon átnyúló kereskedelemben fogják használni: Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika. Hetekkel később Pekingben Luiz Inacio Lula da Silva, Brazília elnöke is megszólalt. "Minden este" - mondta - azt kérdezi magától, "miért kell minden országnak a dollárra alapoznia a kereskedelmet". Ezek a fejlemények megnehezítik azt a narratívát, amely szerint a dollár uralma azért stabil, mert ez a félszemű pénz az olyan vak egyéni versenytársak országában, mint az euró, a jen és a jüan. Ahogy egy közgazdász fogalmazott: "Európa egy múzeum, Japán egy idősek otthona, Kína pedig egy börtön". Nem téved. De egy BRICS által kibocsátott valuta más lenne. Olyan lenne, mint a feltörekvő elégedetlenek új szövetsége, akik a GDP mérlegén most együttesen meghaladják nemcsak az uralkodó hegemónt, az Egyesült Államokat, hanem az egész G-7 súlycsoportot együttvéve. A külföldi kormányok, amelyek meg akarják szabadulni az amerikai dollártól való függőségtől, minden más, csak nem újdonság. A külföldi fővárosokban a dollár trónfosztására irányuló törekvésekről szóló zúgolódások már az 1960-as évek óta szerepelnek a címlapokon. A beszéd azonban még nem változott eredményre. Egy mérés szerint a dollár jelenleg a határokon átnyúló kereskedelem 84,3 százalékát bonyolítja le - szemben a kínai jüan mindössze 4,5 százalékával. A Kreml pedig a hazugságoknak az államvezetés eszközeként való szokásos alkalmazása miatt szkeptikusan tekint mindenre, amit Oroszország mond.

Tovább a cikkhez
Politico: megakadályozta Orbán és Morawiecki az Európai Tanács migrációs megállapodását
Politico: megakadályozta Orbán és Morawiecki az Európai Tanács migrációs megállapodását
A Politico beszámolója szerint az EU-tagállamok állam- és kormányfőinek tanácskozásán a magyar és a lengyel miniszterelnök megakadályozta a migrációval kapcsolatos közös álláspont és közlemény kiadását, amíg nem foglalkoznak a két ország ezzel kapcsolatos aggodalmaival. A Politico úgy tudja, Macron francia elnök, Scholz német kancellár, valamint Charles Michel európai tanácsi elnök külön tanácskozott éjszakába nyúlóan Orbánnal és Morawieckivel, de nem jutottak dűlőre, és éjjel 1 óra után berekesztették a tanácskozást a pénteki folytatásig. Mint a Politico is írja, Lengyelország és Magyarország azért akadályozta meg a a közös közlemény kiadását, mert tiltakoznak a belügyminiszterek korábbi többségi elvű - a tiltakozó magyarok és lengyelek ellenkezésével szemben megszületett - megállapodása ellen, ami újra megpróbálkozna a migránsok európai szétosztásának korábban már elbukott kísérletével. Ugyanakkor akár lesz Európai Tanács-álláspont a migráció ügyében, akár nem, a belügyminiszterek megállapodása érvényben marad. A két tiltakozó ország a csúcson is kifejtette ellenkezését, de ennél több egyelőre nem történt.

Tovább a cikkhez
Belgium után Svájcra is átterjedtek a franciaországi zavargások
Belgium után Svájcra is átterjedtek a franciaországi zavargások
Egyelőre megfékezhetetlennek tűnik az utcákon tomboló csőcselék. A rendőri erőszak miatt kitört franciaországi zavargások elérték Svájcot is: a rendőrség vasárnapra virradóra hét embert tartóztatott le a francia határhoz közeli Lausanne városában - jelentette a Keystone-SDA hírügynökség a Magyar Távirati Iroda (MTI) összefoglalója szerint. Több mint száz fiatal gyűlt össze a város utcáin és okozott anyagi károkat az üzletekben. A hét letartóztatott közül egy 24 éves, a többi tizenéves. A rendőrség közleménye szerint a 24 éves férfi svájci állampolgárságú, a fiatalabbak - három fiú és három lány - portugál, szomáliai, boszniai, svájci, georgiai és szerb állampolgársággal rendelkeznek. Franciaországban több mint négyszáz embert tartóztattak le a vasárnap éjjel kiújult zavargások során. A tiltakozásokat az váltotta ki, hogy kedden egy motoros járőr Nanterre-ben lelőtt egy 17 éves fiút. A rendőr megállította az autót vezető fiút, és amikor az hirtelen elhajtott, egy rendőr szolgálati fegyverével lelőtte. A fiatalt szombaton temették el. A haláláért felelősnek tartott rendőrt előzetes letartóztatásba helyezték.

Tovább a cikkhez
Szociológus: Ezek az emberek nem szeretik Franciaországot - Élhetnek itt, de kevesebb joggal! Új társadalmi szerződés kell!
Szociológus: Ezek az emberek nem szeretik Franciaországot - Élhetnek itt, de kevesebb joggal! Új társadalmi szerződés kell!
Driss Ghali: "Vannak emberek, akik nem akarnak franciák lenni (...) ezért egy új társadalmi paktumra van szükség, meg kell adni nekik a jogot, hogy Franciaországban éljenek, de kevesebb joggal! (...) egy idegen népet importáltatok Franciaországba, most ezt kell kezelnetek. - "Létezik egy afrikai, egy maghreb migráció, aminek persze sokat köszönhet Franciaország, de ugyanakkor létrehozott egy olyan Franciaországot és helyzetet, amivel szembe kell nézni: olyan enklávék jöttek létre, akik nem akarnak franciák lenni - hogy ez most a migráció fele, vagy harmada, mindegy is. - Ez egyedi Franciaország esetében? Mert Spanyolországban, Olaszországban is vannak ilyenek. De Franciaországban egyedi, hogy akiket befogadtunk, ők nem szeretik, sőt gyűlölik Franciaországot. - Az én saját álláspontom, hogy a spanyoloknál és olaszoknál is csak idő kérdése mindez. Bár ott vannak román, bolgár, ukrán bevándorlók is, kicsit másabb a helyzet. A baloldal behozta ezt a rengeteg bevándorlót, hogy megváltoztassák a választások kimenetelét. A korábbi kormányok, de a második Macron kormány ugyanezt teszi.

Tovább a cikkhez
A nagy terv szerint: Harcba száll a francia nép is?
A nagy terv szerint: Harcba száll a francia nép is?
A francia hazafiak országszerte szervezkednek, hogy megvédjék hazájukat és önmagukat a migráns-felkeléstől. Hajszálon függ a valódi háború kitörése Franciaországban. Franciaország-szerte a polgárok hétfőn 13 órakor a városháza előtt gyülekeztek, hogy tiltakozzanak a zavargások és a párizsi L'Hay-les-Roses-i polgármester családja elleni támadás ellen. Lyonban hazafiak járőröznek az utcákon, és azt skandálták: "Kék, fehér, piros: Franciaország a franciáké!" A franciaországi pusztítást kommentálva a jobboldali francia Reconquete (Visszahódítás) párt vezetője, Eric Zemmour ezt nyilatkozta : "A polgárháború korai szakaszában járunk. Ez egy etnikai lázadás...ami az elmebeteg EU-s bevándorlási politika terméke". Franciaországban gyűjtést kezdtek a letartóztatott rendőr családjának megsegítésére, aki lelőtte a 17 éves arab fiút, mely eset kirobbantó ürügyévé vált a migráns-lázadásnak. A rendőr azt állítja azért lőtt, mert a fiú nem akart megállni és gázolással fenyegette meg, de a vizsgálatok még egyetlen állítást se igazoltak se pró se kontra. A sajtóhírek szerint a francia hazafiak országszerte szervezkednek, hogy nyíltszinen összecsapjanak a bevándorlók bandáival, sőt a francia példa alapján hírek érkeztek arról is, hogy németországi német hazafik is szervezkedni kezdtek arra, hogy megvédjék magukat a migráns-támadásoktól, mert attól tartanak a franciaországi zendülés elharapózhat egész Nyugat-Európában.

Tovább a cikkhez
A francia kormány leállítja az internetet
A francia kormány leállítja az internetet "bizonyos" városrészekben
Hogy megakadályozza a közösségi média erőszak-szervezésre való felhasználását. Hatodik napja tart a franciaországi migráns-lázadás. Az országban háborús állapoto9k uralkodtak el. Már halottakról is érkeznek jelentések, mind a támadók mind a francia rendvédelmi szervek részéről. A hírek szerint egy 24 éves francia tűzoltó, Dorian Damelincourt is életét vesztette az összecsapásokban Saint-Denis-ben, amikor oltani próbálták a migránsok által felgyújtott autókat, házakat. A francia belügyminiszter vasárnap bejelentette, hogy az ország korlátozza az internet-hozzáférést "bizonyos" negyedekben, mivel az erőszakos cselekmények országszerte folytatódnak. Fotó: Az Internet korlátozását kiadó nyilatkozat. A közösségi média által tervezett lakossági kontroll visszanyal, beigazolódott, hogy a Facebook és a többi megosztó portál alkalmas nemcsak az emberek megfigyelésére de lázadások szervezésére is. A Belügyminisztérium szerint a korlátozások célja, hogy megakadályozzák azt, hogy a bevándorló felkelők a közösségi médiát és más platformokat használják a gyülekezések, erőszakos tevékenységek megszervezésére. Ezzel azonban elzárják a kommunikáció lehetőségét valamennyi francia polgár elől is.

Július 1-től a munkáltatók felmondhatnak táppénz alatt!
Július 1-től a munkáltatók felmondhatnak táppénz alatt!

Július 1-től a munkáltatók felmondhatnak táppénz alatt!
Betegeknek, kismamáknak, most derült ki!
2023-06-05 hitelforum.hu

Július elsejétől a betegség ideje alatt is felmondhatnak a munkáltatók a keresőképtelenné váló munkavállalóiknak. Egyszerűbb lesz megszabadulni az eddig védett pozíciókban lévőktől, azaz a három éven aluliakat nevelőktől vagy nyugdíj előtt állóktól, bizonyos esetben a várandósoktól is. Aki pedig hosszabb munkanélküliség után vállal újra munkát, ám röviddel a munkakezdés után a betegszabadság idejét meghaladó időtartam erejéig lesz beteg, annak úgy mondhatnak fel, hogy közben táppénzre sem lesz feltétlenül jogosult.

A mostani, még hatályos Munka törvénykönyve szerint nem szüntetheti meg a munkáltató a táppénzen lévő dolgozók munkaviszonyát rendes felmondással. A felmondást a gyógyult munkavállaló ismételt munkába állásának napján lehet közölni. Ha a felmondási védelem időtartama a 15 napot meghaladta, akkor további 15 nap, ha a 30 napot meghaladta, akkor pedig csak 30 nap múlva kezdődik el a felmondási idő, amely alapesetben 30 nap, de a munkáltatónál eltöltött évekkel arányosan hosszabbodik, 20 év után már hatvannapos többlet jár.

A július 1-jén hatályba lépő új Munka törvénykönyve (Mt.) szerint azonban nem élveznek majd védettséget a táppénzen lévő dolgozók, és azok sem, akik a beteg gyermekük ápolása érdekében kérik táppénzes állományba helyezésüket, vagy hozzátartozójuk ápolása miatt keresőképtelenek. A gyermeküket ápolókat csak akkor illeti meg a védettség, ha erre az időszakra fizetés nélküli szabadságot kérnek. Akik viszont nem a gyermeküket, hanem más közeli hozzátartozójukat ápolják, fizetés nélküli szabadság esetén sem élveznek majd védelmet, ellentétben a jelenleg hatályos szabályokkal.

Júliustól tehát a saját, illetve a gyermekük betegsége miatt táppénzen lévőknek, a közeli hozzátartozójukat ápoló, fizetés nélküli szabadságon lévőknek keresőképtelenség miatti távollétük ideje alatt is fel lehet mondani, bár a felmondási idő csak a fenti időtartam lejáratát követően kezdődhet. Ezáltal az érintettek akár egyhavi fizetésüktől is eleshetnek a mostani szabályokhoz képest. Az új Mt. szerint szerint a munkáltató felmondása esetén a felmondási idő legkorábban a betegség miatti keresőképtelenség, legfeljebb azonban a betegszabadság lejártát követő egy év, a beteg gyermek ápolása címén fennálló keresőképtelenség, valamint a hozzátartozó otthoni gondozása céljából kapott fizetés nélküli szabadság lejártát követő napon kezdődik, írta a Pénzcentrum.hu. Aki pedig hosszabb kiesés után dolgozik újra, az egyéb hátrányokra is számíthat.

Tovább a cikkhez
Csúcsfizetés a Parlamentben: jelentősen nőtt a képviselők bére márciustól
Csúcsfizetés a Parlamentben: jelentősen nőtt a képviselők bére márciustól
A tavalyi bérstatisztikák nyomán jelentősen megemelkedett márciustól a parlamenti képviselők fizetése. Immár a honatyák alapbére havi bruttó 1,3 millió forint, de bizottsági, és egyéb tisztségekkel ez bőven 2 millió fölé is kúszhat. Emelkedett a vidéki képviselők albérlet-támogatása is. Márciustól több mint 100 ezer forinttal nő minden országgyűlési képviselő fizetése, miután a képviselői alapilletményt az előző évi bruttó átlagkereset háromszorosában állapítja meg a jogszabál, ez pedig 2021-ben 438,8 ezer forint volt. A parlamenti képviselők alapfizetése tehát 8,7 százalékkal, azaz 106 ezer forinttal emelkedett: így márciustól 1 millió 316 ezer forint a honatyák bére. A portál megjegyzi, hogy 2018-ban a képviselők havi fizetése még csak 750 ezer forint volt. Egy középiskolai tanár a garantált bérminimum 1,6-szorosát, egy törvényhozó, miniszter, államtitkár átlagosan több mint 5-szörösét kereste meg 2020-ban. Ha valaki benne van valamilyen bizottságban is, akkor 1 millió 580 ezer forintos fizetés jár neki, az a képviselő pedig, aki két bizottságnak is tagja, már 1,8 millió forintot kap havonta. A bizottsági alelnökök közel 2 millió forintot vihetnek haza, a bizottsági elnökök és frakcióvezető-helyettesek és a jegyzők pedig 2 millió 240 ezret. Nőtt a frakcióvezetők, a parlamenti alelnökök és a háznagy fizetése, és a házelnöké is, akinek a 254 ezer forintos emeléssel már bruttó 3,6 millió a havi fizetése. A bérrel párhuzamosan nő a vidéki képviselők albérlet-támogatása is, ami már havi 460 ezer forintot, irodabérlésre pedig a korábbinál 80 ezer forinttal többet, 920 ezer forintot fordíthatnak a politikusok az államkasszából.

Tovább a cikkhez
Jelentősen többet költött a Fidesz és a kormány a kampány során, mint az ellenzék
Jelentősen többet költött a Fidesz és a kormány a kampány során, mint az ellenzék
Gyakorlatilag nem volt olyan megjelenési forma, amelyet nem a kormánypártok uraltak, derül ki a Kantar listaáras becsléséből. A Kantar elkészítette a magyar politikai pártok és egyéb szervezetek a 2022. január-március hónapokra vonatkozó politikai hirdetési kimutatását - az eredményeket a G7 összesítette. A listaárak alapján elkészített becslés szerint összesen 5,4 milliárd forintot költöttek politikai hirdetésre a magyar médiában a pártok - ennek 72 százalékát a Fidesz és az ennek üzeneteit közvetítő szervezetek költötték el. A Fidesz messze a legnagyobb hirdetőnek számított a pártok közül: 1,3 milliárdot költöttek el március 31-ig bezárólag. Ebben a választásokig hátralévő 3 nap nem is szerepel. A CÖF költötte a legtöbbet! Mint a G7 fogalmazott, nem egy párt, hanem a Civil Összefogás Fóruma (CÖF) költötte a legtöbbet a hagyományos médiában politikai hirdetésre a 2022-es választási kampányban, egészen pontosan 1,7 milliárd forintot, ami 3,3 szorosa az ellenzéki pártok és szervezetek teljes költésének.

Tovább a cikkhez
Vége, megszűnik a közmunkaprogram több ezer ember kerül az utcára Szeptembertől!
Vége, megszűnik a közmunkaprogram több ezer ember kerül az utcára Szeptembertől!
Minimumra vágja a kormány a közmunkára adandó keretet, írja a Szabad Pécs. Erre a munkaügyi központoktól kapott hivatalos levélből lehet következtetni, amit ma több kistelepülési polgármester megkapott. Ötből kettő. Nyolcból egy. Hétből egy. Huszonnégyből öt. Tizenhat volt, de csak öt fő lesz, kettő volt, de a gyakorlatban egy sem lesz - ezeket a számokat mondták a lapnak a megkérdezett dél-dunántúli kistelepülési polgármesterek. A jelenlegi közmunkaprogram augusztus 31-éig tart, azokkal a létszámokkal, amelyeket az elmúlt években is megkaptak keretként. A programot folytathatják szeptember elsejétől, nem lesz kimaradt hónap, de a létszámok drasztikusan csökkennek, a jelenlegi közmunkások többségét nem fogják tudni foglalkoztatni a jövőben. A lap által megkérdezett polgármesterek azt mondták, hogy azért a legtöbb településen, különösen a kisfalvakban már eljutottak oda, hogy azok, vagy azok nagyon nagy többsége, akik még mindig részt vesznek a közmunkaprogramban, már nemigen mobilizálhatók, nem lehet egyik pillanatról a másikra piaci munkába állítani. Nem vagy csak nagyon nagyon nehezen lehet őket visszavezetni az elsődleges munkaerőpiacra. Szeptembertől nem vehetnek részt a programban azok, akiknek van szakképesítésük, szakmájuk. Kivételt a hátrányos helyzetű településen élők köre jelent, és azoké, akiknek a települése felzárkóztatási programban vesz részt.

Tovább a cikkhez
Elképesztő árak a Balaton Soundon, egy hamburger 5800, egy félliteres víz 990 forint
Elképesztő árak a Balaton Soundon, egy hamburger 5800, egy félliteres víz 990 forint
Aki Zamárdiban enni-inni is szeretne, annak alaposan megtömött pénztárcával érdemes érkeznie. Megnyitott az idei Balaton Sound, a látogatókat a sok színes program mellett vaskos árakkal várják. Zamárdiban is látszik az infláció, aki éhes-szomjas, készüljön vastag pénztárcával. A fesztivál árai korábban is magasabbak voltak a bolti áraknál, de ezek most még tovább emelkedtek. Egy hamburgerért például 5800 forintot is elkérhetnek, sőt, extra hússal még további 1500 forintot kell ráfizetni. Az italok közül például egy félliteres sör 1890-1990 forint, a víz 990, 1 dl bor pedig 790 forint.
Fotósunk is szétnézett és ilyen árakat látott:




Videók: Ügyvédek és kamarai jogtanácsosok, most jól figyeljetek! | CBDC - beszéljünk róla!

vargagyogygomba.hu
vargagyogygomba.hu

RENDKÍVÜLI ÉRTESÍTÉS AZ AGYREGENERÁLÓ FEHÉRJE AGYON KERESZTÜL KIFEJTETT ŐSSEJT AKTIVÁLÓ HATÁSÁRÓL

Nagyon sokan első kézből megismerhettük az agyregeneráló fehérje különböző meglepő, idegrendszeri regeneráló hatásait, saját magam traumatikus agysérülés utóhatásainak megszűnése miatt. Sok egészséges gyermek 1-2 jegyet javított a tanulmányi eredményén használatával, tehát hatásainak tapasztalatához nem kell még sem stroke-osnak lenni, sem mentálisan sérültnek.

Mint a legtöbben tudjátok, ezt a fehérjét eredetileg, a most 21 éves súlyos autista fiam állapotának stabilizálására hoztam létre abban a formában, amiben sokan megismerhettétek. A 22. kromoszóma hosszú karjának hatalmas darabja hiányzik nála. Ez degeneratív, gyulladásos agybetegséggel jár, beláthatatlan következményekkel. Állapota 16 éves kora óta stabilizálódott a fehérjének köszönhetően. Ezek a személyes érintettségeim.

Még az is könnyen, a szakirodalom segítségével belátható, hogy a paraszimpatikus idegrendszer aktiválásával rákellenes, áttét gátló, érelmeszesedés ellenes hatását tapasztalhattuk a fehérjének. Sok orvosi publikáció erősíti ezt meg, hogy a paraszimpatikus idegrendszer képes erre.

Azonban az utóbbi hónapokban olyan összefüggések csapódtak le a fehérje használatával kapcsolatban, amik minden eddigi elképzelésünket a gyógyászatról és az orvostudományról, az emberi szervezet működéséről felülírja. Az orvostudomány és minden bizonnyal, a fennálló emberi tudománytörténet legnagyobb jelentőségű felfedezése előtt állunk. Azért vagyok kénytelen ezt ilyen nyíltan leírni, mert ennek a jelentősége előtt, az én életem, vagy akár bármilyen anyagi büntetés, bírság, teljességgel jelentéktelen.

A FELFEDEZÉS

Többek között a következő empirikus, tapasztalati, jól-, orvosi leletekkel dokumentált jelenségek előtt eddig értetlenül álltam vagy álltunk az elmúlt több mint 5 évben:

Gyakorlatilag minden komás hozzátartozói arról számoltak be, hogy a neurológiai javulások mellett, az antibiotikum rezisztens baktériumok, sokszor többfélék egyszerre, a legnagyobb dózisú fehérje adagolása mellett, pár hónap alatt eltűntek a komások szervezetéből.

Előfordult születéskortól fennálló thrombocita hiány megszűnése egy komásnál, de más esetben is szűnt meg thrombocita hiány a fehérje használata során.

Meglepő sebgyógyulásokat tapasztaltak cukorbetegek és egészséges érintettek is, gyakran úgy, hogy sosem fújták a sebre, de ennél is fontosabb, hogy eltűnt már több évtizedes súlyos égési sérülésből fakadó hegesedés is a lábról egy érintettnek, aki történetesen epilepszia karbantartására használja a fehérjét és sosem fújta azt a hegesedésére.
Tüdő fibrózisban szenvedő betegek jelezték vissza jelentős állapotjavulásukat.
Veseelégtelenségben szenvedő betegek állapota javult.
Virális betegségektől szenvedők jelezték vissza jelentős állapotjavulásukat.
STB.

Ezeket a testi tüneti változásokat sokáig sorolhatnám, de van egy közös nevező, ami az esetek túlnyomó többségére magyarázatot ad. Az un. mesenchymal őssejtek, amik a csontvelőn keresztül is aktiválódhatnak, a testi tüneti javulásokra magyarázatot adnak. Nem csak gyulladáscsökekntőek, szövet regenerálóak, hanem un. exoszomáik, kibocsátott anyagaik segítségével, akár erős antibiotikus hatást is ki tudnak fejteni, felelősek, a születéskori thrombocita hiány kialakulásáért is. A mesenchymal őssejteket pedig az autonóm idegrendszer ill. az érzékelő idegrendszer is tudja aktiválni.

Az emberi tudomány történetében először tapasztalhatjuk, láthatjuk, hogy a központi idegrendszer regenerálásával, aktiválásával, egész testi őssejt terápiát tudunk végrehajtani. Ez nekem minden képzeletemet felülmúlja, mivel ez a felfedezés gyógyászati jelentőségében túlmutat mindenen, amit eddig az orvostudomány az emberi történelemben valaha felfedezett.

Eddig ezt azért nem fedezték fel, mert senki nem volt képes a központi idegrendszert aktiválva, azt regenerálni és senki nem látta ennek testi következményeit, azt, hogy ezzel egy egész testi őssejt terápiát indítunk el.

Az én életem itt nem számít semmit, az, hogy ezért az információért tönkretesznek engem, nem számít semmit. Vigyétek a hírt el mindenhova, mindenkinek, mert ez lesz az emberiség túlélésének egyik fontos eleme az elkövetkező viszontagságos, kórokozókkal és traumákkal terhelt időszakban. Nem én és nem valamilyen "termék" itt a lényeg, hanem maga a tudományos értéke és jelentősége a felfedezésnek. Ezt nektek kell eljuttatni minél több helyre akkor is, ha ezt az írást innen eltüntettetik és minden nyomot a regeneráló fehérje hatásáról a világhálóról töröltetnek. ENNEK A TUDÁSNAK MÁR SOHA NEM SZABAD ELVESZNI!

Az agyregeneráló fehérje neve, ami a vér agy gáton keresztül képtelen felszívódni hatékonyan az agyba, csak azt megkerülve más úton, az a proinsulin c peptide.

Köszönöm, hogy elolvastátok, szándékosan nem terheltem meg ezt az írást szakirodalmi hivatkozásokkal. Szakmai anyagokat a vázolt összefüggésről a következő hónapokban fogok közzétenni itt és tudományos fórumokon.

Varga Gábor - vargagyogygomba.hu

© Nemzeti Hírháló 2003 - 2023 Map Leiratkozás Leiratkozás