<a href="https://www.revolvermaps.com/livestats/5ya0fd6u9bp/"><img src="https://rf.revolvermaps.com/h/m/a/7/ff0000/128/40/5ya0fd6u9bp.png" align="absmiddle" width="100%" height="auto" alt="Map" style="border:0;" /></a>
Elindult Koszovó felé a szerb hadsereg, a legmagasabb készültséget rendelték el
Elindult Koszovó felé a szerb hadsereg, a legmagasabb készültséget rendelték el

Elindult Koszovó felé a szerb hadsereg, a legmagasabb készültséget rendelték el
2023.05.26. Index.hu

Az április 23-i, előrehozott koszovói választások az ország északi részén óriási felháborodást keltettek a helyi, javarészt szerbek lakta részeken. A szerbek bojkottálták a választásokat, így eshetett meg, hogy Zvecsánnak albán polgármestere lett, aki ma kezdte volna meg munkáját, ezt azonban a helyi szerbek nem hagyták neki. Erre válaszul kivonultak a koszovói rendőrség különleges egységei, könnygázzal és sokkoló bombákkal megfékezve a tömeget. Ezt látva Szerbia elnöke és a fegyveres erők parancsnoka, Aleksandar Vucsics a legmagasabb készültségi szintet rendelte el a hadseregnél.

Az Index információi szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Szerbiába utazott, ahol részt vesz a kormányzó Szerb Haladó Párt és Aleksandar Vucsics köztársasági elnököt támogató nagygyűlésen Belgrádban. Lapunk úgy tudja, a miniszter jelenleg is Szerbiában tartózkodik, az este hét órakor kezdődő rendezvényen pedig elsőként szólal fel.

Ezt erősítette meg Szijjártó Péter Facebook-bejegyzése is, amelyben azt írja:

Állítólag minden idők legnagyobb szerbiai tömeggyűlése következik Belgrádban. Alekszandar Vucsics meghívott, hogy szólaljak fel én is!

Tovább a cikkhez
Lukasenko: Oroszországnak már 2014-ben meg kellett volna kezdenie a hadműveletet
Lukasenko: Oroszországnak már 2014-ben meg kellett volna kezdenie a hadműveletet
Az ukrajnai konfliktus évekkel ezelőtt kezdődött, és Oroszország és Belarusz "egyetlen hibája" az volt, hogy nem oldották meg hamarabb a kérdést - mondta csütörtökön Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök. A Független Államok Közössége (FÁK) biztonsági vezetőinek találkozóján Lukasenko kijelentette, hogy az ukrajnai konfliktus még a 2014-es kijevi Majdan-puccs előtt kezdődött, amely megbuktatta az ország demokratikusan megválasztott elnökét, Viktor Janukovicsot. "Teljes mértékben egyetértek [Vlagyimir] Putyin elnökkel, amikor azt mondja, hogy nem mi kezdtük ezt a háborút. Nem is 2014-ben kezdődött. Jóval 2014 előtt kezdődött. Láttuk mindazt, ami itt történt: a "barna" puccsot, ami történt, és azt, hogy mibe vezették Ukrajnát" - jelentette ki Lukasenko. Az ellenségeskedések előbb-utóbb ki kellett, hogy törjenek - állította a belarusz elnök, hozzátéve, hogy ha Moszkva nem indítja el egy évvel ezelőtt a katonai műveletet, akkor is elkerülhetetlen lett volna - de még rosszabb feltételekkel Oroszország és Belarusz számára. Az "egyetlen hiba", amelyet a két ország elkövetett, az volt, hogy folytatták a konfliktus diplomáciai úton történő megoldására irányuló erőfeszítéseiket, ahelyett, hogy hamarabb indítottak volna katonai akciót - hangsúlyozta Lukasenko. Minden ehhez vezetett. Valószínűleg az egyetlen hiba, amit elkövettünk, hogy nem 2014-2015-ben oldottuk meg ezt a kérdést, amikor Ukrajnának sem hadserege, sem határozottsága nem volt.

Tovább a cikkhez
Nem kerülhet napirendre egy háborúban álló ország csatlakozása a NATO vilniusi csúcstalálkozóján
Nem kerülhet napirendre egy háborúban álló ország csatlakozása a NATO vilniusi csúcstalálkozóján
Az észak-atlanti szövetség nem válhat az ukrajnai konfliktus részesévé, az ugyanis a harmadik világháború kockázatával járna - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Oslóban. A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a NATO informális külügyminiszteri ülését követően arról számolt be, hogy szomszédos államként hazánkban hatványozottan jelentkeznek a háború negatív hatásai, ezért a kormány mielőbb békét szeretne, azonban ez az álláspont továbbra is kisebbségben van a transzatlanti térségben. Emlékeztetett, hogy a katonai szervezet tavaly kimondta, hogy nem részese az ukrajnai konfliktusnak, s mindent megtesz az Oroszországgal való közvetlen konfrontáció elkerülése érdekében. "Számunkra a ragaszkodás ehhez a döntéshez életbevágóan fontos, (...) továbbra is ennek kell lennie az alapnak. Ez kell, hogy meghatározzon mindent, ami a NATO Ukrajnával kapcsolatos tevékenységét, benne a csúcstalálkozóra való felkészülést alakítja" - vélekedett.

Tovább a cikkhez
Zelenszkij és nagyhatalmú gazdái Új Afganisztánná változtatták Ukrajnát
Zelenszkij és nagyhatalmú gazdái Új Afganisztánná változtatták Ukrajnát
Mikola Azarov (lenti fotó) volt ukrán miniszterelnök szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök öröksége, hogy "új Afganisztánná" változtatja Ukrajnát. Azarov háromszor volt kormányfő, és Ukrajna poszt-szovjet történelmének legnagyobb gazdasági növekedését irányította, így Zelenszkij örökségéről alkotott véleménye nemcsak reális de valahol jogos is. "Az évek során Ukrajna elnökei mind ígéretet tettek arra, hogy az országot új Franciaországgá vagy új Svájccal alakítják. Zelenszkij azonban mindenkinél tovább ment, és az országot új Afganisztánná változtatta, az angolszászok és a védelmi cégek legnagyobb örömére" - írta Azarov a közösségi médiában. "Mit gondolsz? Van esély arra, hogy Washington belátható időn belül megunja "játékszerét"? Vagy az Oroszországgal való piszkos trükkök élvezete fontosabb, mint a kijevi rezsim túszainak élete? - kérdezte a politikus a Facebookon. Azarov egy május eleji interjúban kifejtette, hogy az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság milyen szerepet is játszott Ukrajna bukott állammá alakításában, felvázolva, hogy a 2014-es Euromaidan-puccs óta a felére csökkent az ország lakossága. A jelenlegi ukrán elnököt "üres köcsögnek" is nevezte, aki jobban törődik a nyereséggel és a külföldi népszerűséggel, mint az ukrán néppel, ami őt a nyugati hatalmak és oligarchikus érdekek eszközévé teszi.

Tovább a cikkhez
Károlyt az Egyesült Királyság és a többi 14 Nemzetközösségi birodalom királyává koronázták
Károlyt az Egyesült Királyság és a többi 14 Nemzetközösségi birodalom királyává koronázták
A Brit Nemzetközösség vezetője, az anglikán egyház feje és a "Globális Nagy-Britannia" elnevezésű program szóvivője is lett. 1833 óta a Globális Nagy-Britanniát a koronaügynökök ál-magánrendszere irányítja, amelyet ma "Crown Agents for Overseas Government and Administration" (Koronaügynökök a tengerentúli kormányzásért és igazgatásért) néven emlegetnek. Ez a hatalmas testület félhivatalos státuszban létezik, és magát "a korona emanációjaként" írja le. Az ügynökség partnere a Világbank, az ENSZ és a Bill és Melinda Gates Alapítvány. Óriási holdingként működik, amelynek egyetlen részvényese a londoni Southwarkban székelő Crown Agents Foundation (Koronaügynökök Alapítványa). A Globális Nagy-Britannia eszméjének középpontjában mindig is az integrált Brit Nemzetközösség koncepciója állt, amelynek az Öt Szem a hírszerzés élén, a City of London a pénzügyek élén és a korona köré összpontosuló örökletes hatalmi struktúrák, amelyeken keresztül a nemzetközi mély állam minden ága a hatalmát nyeri. Tény, hogy a Brit Birodalom továbbra is hatalmas felülről lefelé irányuló befolyást gyakorol a világ ügyeire.

Tovább a cikkhez
Közel 12 éve harcol Szíria legitim kormánya és hadserege, a Szíriai Arab Hadsereg a
Közel 12 éve harcol Szíria legitim kormánya és hadserege, a Szíriai Arab Hadsereg a "fél világ" ellen
A "nyugat" 12 évvel ezelőtt megtámadta Szíriát, felfegyverezte és pénzzel tömte ki a szélsőséges iszlamista terrorszervezeteket, akiket a "nyugat" a mai napig "demokratikus" ellenzéknek nevez. Ezekből a terrorhordákból nőtte ki magát az Iszlám Állam, ami a világtörténelem legnagyobb rémtetteit hajtotta végre a Közel-Keleten. Szíria romokban, a nyugati embargók miatt emberek ezrei halnak meg a szomjúságtól, az éhségtől és a betegségektől. Valahogy a világ nem akar ezekről a dolgokról tudomást venni. Azok, akik most ukrán zászlóba öltöztetik szívüket hol voltak az elmúlt 12 év alatt? A világ nem változik. Azok az erők, akik porig rombolták Szíriát, most Ukrajnát fegyverzik fel. Felfegyverzik a szélsőséges neonáci terror alakulatokat, hogy oroszokat öljenek. Ukrajna, hasonlóan az Iszlám Államhoz, egy terror állammá alakult át, amit a "nyugat" következetesen európainak és demokratikusnak nevez. Iszlám Állam demokratikus, az Ukrán állam európai és demokratikus addig, amíg az ellenségünk ellen van. Ez most a nyugat képlete és ez volt mindig is.

A Facebook elismeri, hogy a COVID vakcinák elpusztítják az immunrendszert és az AIDS új formáját okozzák
A Facebook elismeri, hogy a COVID vakcinák elpusztítják az immunrendszert és az AIDS új formáját okozzák

A Facebook elismeri, hogy a COVID vakcinák elpusztítják az immunrendszert és az AIDS új formáját okozzák
2023. május 30. Exposé

A Facebook megerősítette, hogy öt hónapnyi hivatalos kormányzati adat valóban bizonyítja, hogy a Covid-19 oltás valóban tönkreteszi az immunrendszert, ami a szerzett immunhiányos szindróma új formájaként leírható.

Még 2022 augusztusában a The Expose egy exkluzív, mélyreható vizsgálatot tett közzé az Egyesült Királyság Egészségbiztonsági Ügynökség által kiadott, öt hónapra visszamenő hivatalos brit kormányzati adatokról, amelyek megerősítették, hogy minden egyes Covid-19 "emlékeztető" adag nagyon rövid ideig tartó, átmeneti lökést ad az oltott lakosság immunrendszerének, mielőtt sokkal gyorsabban tizedelné az immunrendszerüket, mint ahogyan azt már korábban is megfigyelték azoknál az embereknél, akik két adag Covid-19 vakcinát kaptak.

Röviden, felfedeztük, hogy az Egyesült Királyság hivatalos kormányzati adatai erősen arra utalnak, hogy a Covid-19 oltott lakosság körében a Covid-19 vakcina által kiváltott szerzett immunhiányos szindróma valamilyen új formája alakul ki.

Forrás: Ezt a vizsgálatot egy olvasónk osztotta meg a Facebookon ugyanazon a napon, amikor a cikket közzétettük, és a Facebook magára vállalta, hogy azonnal eltávolítja a bejegyzést, és "félretájékoztatásnak" bélyegzi.

A cikkünket megosztó olvasó azonban vitatta a Facebook cenzúráját, és október 27-én végre válaszoltak, hogy megerősítsék, hogy valójában tévedtek, a vizsgálat teljesen helytálló volt, és hogy az olvasó Facebook-bejegyzése most már újra szerepel a rendkívül cenzúrázott közösségi médiaplatformon.

Most tehát, hogy a Facebook megerősítette azt, amit a The Expose már több mint egy éve próbál elmondani a szélesebb nyilvánosságnak, alább mellékeltük a teljes eredeti vizsgálatot, hogy Ön is megoszthassa ezt a cikket messzire és széles körben.

Az Egyesült Királyság Egészségbiztonsági Ügynöksége (UKHSA) korábban heti rendszerességgel oltásfelügyeleti jelentést tett közzé, amelyben minden egyes jelentés négy hétre szóló adatokat tartalmazott a Covid-19-es esetekről, kórházi kezelésekről és halálesetekről oltási státusz szerint. Vizsgálatunkhoz 5 ilyen közzétett Vaccine Surveillance Reportot elemeztünk, amelyek 2021. augusztus 16. és 2022. január 2. közötti adatokat tartalmaznak, hogy világos képet kapjunk arról, hogy a Covid-19 vakcinák milyen hatással vannak az oltott lakosság immunrendszerére, és ezt találtuk...

Tovább a cikkhez
Sürgősen meg kell vizsgálni, hogy a Covid vakcinák okozhatják-e az újszülöttek szívizomgyulladását
Sürgősen meg kell vizsgálni, hogy a Covid vakcinák okozhatják-e az újszülöttek szívizomgyulladását
Károsíthatja-e a gyermekét az a nő, aki a terhesség alatt vagy a szülés után kapja a covid mRNS injekciót? Igen. Az anya oltása beoltja a méhben lévő babát. A csecsemők pedig az anyatejjel jutnak hozzá az anya oltással kiváltott antitestjeihez. Ezenkívül az mRNS-tüskefehérje a méhlepényben és az anyatejben is megtalálható. Az Egészségügyi Világszervezet ("WHO") bejelentésére reagálva, miszerint az Egyesült Királyságban a hatóságok vizsgálják a szívizomgyulladás egy csoportos esetét, Dr. Paul Alexander éles figyelmeztetést adott ki a terhes nők és a szoptatós csecsemőket nevelő anyák számára. "A terhes nőknek nagyon komolyan kell venniük a dolgot" - mondta. Kedden a WHO riasztást adott ki, hogy Angliában és Walesben megnőtt a "súlyos szívizomgyulladás" előfordulása újszülöttek és csecsemők körében. A WHO azt állította, hogy a szívizomgyulladásos esetek enterovírus-fertőzéshez kapcsolódnak, amit a pozitív enterovírus PCR-tesztek is megerősítettek. "[Ha a WHO vagy bárki más] arra a következtetésre jutna, hogy ez valószínűleg enterovírusfertőzésnek tudható be, az meggondolatlanság lenne, és folytatná a covid géninjekció és különösen az mRNS technológián alapuló géninjekciós platform drámai káros hatásainak eltussolását. Ha az egészségügyi hatóságok bizalmat akarnak, akkor a covid vakcina szerepét az asztalra kell tenniük" - írta Dr. Alexander.

Tovább a cikkhez
MEREV SZEMÉLY SZINDRÓMA
MEREV SZEMÉLY SZINDRÓMA
A popszupersztár Céline Dion 2022 december 2-án lemondta 2024 áprilisáig tartó világkörüli turnéjának hátralévő részét, hogy egészségének megőrzésére összpontosítson. Bejelentette, hogy merev személy szindrómát (Stiff-Person Syndrome - SPS), egy ritka neurológiai állapotot diagnosztizáltak nála. Ez a betegség olyan ritka, hogy egymillió emberből csak egynél fordul elő. Csak ne lett volna szerencséje? Dehogy is, szerintünk beoltották. Mi a merev személy szindróma? A merev személy szindróma egy ritka autoimmun neurológiai állapot, amely a központi idegrendszert érinti, és az egész testben merevséget és fájdalmas izomgörcsöket okozhat. Először a spanyolnátha világjárványt kísérő, immunrendszert igazán romboló oltáskampányok után, az 1920-as években fedezték fel "merev ember szindrómaként", miután az orvosok úgy írták le a betegeket, hogy "faemberként" esnek el. Az állapot pontos oka nem világos, de "az immunrendszer biztosan érintett" - mondta Dr. Scott Newsome, a Johns Hopkins Medicine Stiff Person Syndrome Center igazgatója. Dr. Newsome szerint a szindrómát nehéz diagnosztizálni, és előfordulhat, hogy nem ismerik fel. A szindróma önmagában nem halálos, de jelentősen befolyásolhatja a beteg életminőségét. És mint sok krónikus betegség, a kapcsolódó szövődmények lerövidíthetik a várható élettartamot. A Pfizer Céline Dion vélhető beoltása előtt tudott erről a lehetséges mellékhatásról, de nem voltak ezt kötelesek nyilvánosságra hozni, mert termékük "egy biztonságos és hatékony vakcina, csak enyhe mellékhatásokkal". Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) egyszerűen a másik irányba nézett a biztonsági kérdésekben. Így működik a tudomány. A Pfizer 2021 februárjában tudott az SPS-ről, az FDA pedig 2021 áprilisában. Az FDA azonban nem figyelmeztetett senkit ezekre a mellékhatásokra, mert akkor oltással kapcsolatos tétovázást váltottak volna ki.

Tovább a cikkhez
Küldetés kúszik:
Küldetés kúszik: "X betegség"
Az X betegség, "azt a tudatot képviseli, hogy egy súlyos nemzetközi járványt egy olyan kórokozó okozhat, amely jelenleg ismeretlen az emberi megbetegedések okozójaként". A Covid vészhelyzet befejezetté nyilvánítása után a Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) örökös éberségre szólított fel a jövőbeli vírusinváziókkal szemben, azt jósolva, hogy "az 'Disease-X' jövőbeli kitörései elkerülhetetlenek". A WHO főigazgatója, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus a közelmúltban tartott 76. Egészségügyi Világközgyűlésen e Kasszandra-szerű kijelentéshez hasonlóan a Covid-19-nél "még halálosabb" kórokozókra figyelmeztetett. A fatalista előrejelzések e legutóbbi felhördülése közepette érdemes feltenni néhány kérdést: Ki az a CEPI, és mi ez az amorf "Disease-X"? A magát "innovatív globális partnerségként reklámozó, a járványok és világjárványok elleni vakcinák fejlesztésének felgyorsításán dolgozó" CEPI 2016 novemberében dolgozta ki eredeti üzleti tervét, és a 2017-es davosi Világgazdasági Fórumon indította el hivatalosan egy olyan konzorcium, amelynek tagjai a norvég, japán és német kormányok, a Wellcome Trust és a Gates Alapítvány voltak. A CEPI már korán utalt a Disease X-re, megjegyezve, hogy a Covid-19 volt az első ilyen jelölt: "Amikor a CEPI-t 2017-ben megalapították, az X betegséget a globális egészségügyi biztonságot fenyegető komoly kockázatnak minősítettük, amelyre a világnak fel kell készülnie. A COVID-19 világjárványt megelőzően a CEPI gyorsreagálási programot indított - beleértve az mRNS-vakcinákat is - az új kórokozók ellen. [Fold added] Célunk az volt, hogy egy új kórokozó genetikai szekvenálását követő hónapokon belül megkezdhessük a vakcinák biztonságossági tesztelését". A CEPI szerepe a biotechnológia, a nagy gyógyszergyártók, a kormányzati szervek és az egyetemi kutatási és fejlesztési részlegek szereplőinek összehozásában a globális immunizációra való összpontosítással párosul, mivel "az újonnan megjelenő fertőző betegségek elleni vakcinák kifejlesztésének felgyorsításán dolgozik". A CEPI másik kimondott célja, hogy "egy új kórokozó genetikai szekvenálását követő hónapokon belül megkezdhessük a biztonságossági tesztelést", innovatív "vakcinaplatform-technológiákat" alkalmazva, hogy gyorsan tudjunk vakcinákat gyártani számos különböző betegségtípus ellen". Ezekhez a csúszós ambíciókhoz szükség van egy potenciális ellenségre, aki ellen vakcinázni lehet - írja be az "X betegséget".

Tovább a cikkhez
A vezető kínai tudós szerint nem zárható ki a laboratóriumi szivárgás
A vezető kínai tudós szerint nem zárható ki a laboratóriumi szivárgás
A kínai járványügyi központ (CDC) vezetőjeként George Gao professzor kulcsszerepet játszott a világjárványra adott válaszlépésekben és a vírus eredetének felderítésére tett erőfeszítésekben. A kínai kormány elutasít minden olyan feltételezést, hogy a betegség egy wuhani laboratóriumból származhat. Gao professzor azonban kevésbé nyíltan fogalmaz. A világ vezető virológusa és immunológusa, Gao professzor jelenleg a kínai Nemzetközi Oltóanyag Innovációs Intézet elnöke, miután tavaly nyugdíjba vonult a CDC-től. Egy lehetséges jeleként annak, hogy a kínai kormány komolyabban vette a laboratóriumi szivárgás elméletét, mint ahogy azt a hivatalos nyilatkozatok sugallják, Gao professzor azt is elmondta a BBC-nek, hogy a Wuhan Institute of Virology (WIV) ellen valamilyen hivatalos vizsgálatot folytattak. "A kormány szervezett valamit" - mondja, de hozzáteszi, hogy ez nem az ő saját osztályát, a Kínai Járványügyi Központot érintette. Megkértük, hogy tisztázza, hogy ez azt jelenti-e, hogy a kormány egy másik ága végzett hivatalos vizsgálatot a WIV-nél - Kína egyik legjobb nemzeti laboratóriumánál, amely köztudottan éveken át tanulmányozta a koronavírusokat. "Igen" - válaszolta - "azt a laboratóriumot a terület szakértői kétszeresen is ellenőrizték". Ez az első ilyen elismerés, hogy valamilyen hivatalos vizsgálatra került sor, de bár Gao professzor azt mondja, hogy nem látta az eredményt, "hallotta", hogy a laboratórium tiszta vizet öntött a pohárba. "Azt hiszem, a következtetésük az, hogy minden protokollt betartottak. Nem találtak [semmilyen] szabálytalanságot".

Tovább a cikkhez
Dr. Rashid Buttar: Van valami kritikus természetű dolog, amivel mindannyiunknak tisztában kell lennünk
Dr. Rashid Buttar: Van valami kritikus természetű dolog, amivel mindannyiunknak tisztában kell lennünk
2022 májusában Dr. Buttar készített egy videót arról, ami úgy tűnt, hogy jön a sorban. "Többszörösen megerősítették ezt és ezt, és valóban hallottam egy videót, és beszéltem az egyik féllel, aki ezt a videót közzétette. És finoman szólva is nyugtalanító" - mondta Dr. Buttar. A tüskés fehérje mellett a legtöbben hallottunk már a számos nem nyilvánosságra hozott és káros összetevőről: glifozát, grafén-oxid, grafén-hidroxid, nanotechnológia és még sok minden más, amit az injekciókban találtak, de nem kellene, hogy benne legyen semmilyen "vakcinában". Mindezek mellett Dr. Buttarnak az volt a gyanúja, hogy valamit belekerült a "vakcinákba", ami valahogyan egy általuk választott időpontban káros hatást vált ki - mintha alvó sejtek lennének az oltottak szervezetében, amelyek csak a kiváltó okra várnak, hogy felébredjenek. Dr. Buttar elmondta, hogy most, 2022 májusában megerősítést nyert, hogy ez az "összetevő" az injekciókban van. A komponens, magyarázta Dr. Buttar, egy hidrogél, amely három kórokozóból álló hasznos terhet tartalmaz. A hasznos teher felszabadulását az 5G tornyokból érkező három, egy percig tartó, 16-18 GHz-es frekvenciájú sorozat fogja aktiválni. Dr. Buttar nem tudta, hogy melyik három kórokozó van a hasznos teherben, de úgy hallotta, hogy a Marburg-vírus az egyik. Amikor tehát az 5G tornyok ezeket a jeleket küldik, "mindenki, aki megkapta ezeket az oltásokat és ezeket az emlékeztetőket, ezt a Marburg-vírust szabadítja fel" - mondta Dr. Buttar.

Tovább a cikkhez
Prof Sucharit Bhakdi:
Prof Sucharit Bhakdi: "Ha most nem ijedünk meg, az már a hülyeséggel határos!"
Prof Sucharit Bhakdi interjút adott az Elsa AUF1-en! A Legfőbb Ügyészség továbbra is küzd a felmentése ellen, de a bátor tudós nem hagyja magát eltántorítani vagy megállítani: Továbbra is fontos felvilágosító munkát végez. Jogi harcánál sokkal fontosabb számára, hogy végre az emberekhez eljuttassa az mRNS-oltásokról szóló szörnyű igazságot. Elsa Mittmannsgruberrel a Covid-oltásokkal kapcsolatos fontos aktuális eredményekről beszélget. Például arról, hogy az oltott embereket és utódaikat hogyan módosíthatták genetikailag a baktériumok. Világszerte elismert kutatók ugyanis idegen DNS-t találtak az oltóanyagokban. Ezek az idegen anyagok az oltóanyagok előállításához használt baktériumokból származnak. Ha ez a bakteriális DNS bejut a sejtbe, akkor egy horror forgatókönyv fenyeget, amelynek kimenetele tisztázatlan. Prof. Sucharit Bhakdi ezért még egyszer világossá teszi: az oltásokat azonnal le kell állítani! Megalkuvás nélkül.

Tovább a cikkhez
A COVID megfékezésére irányuló intézkedések a COVID okozta halálesetek 23-szoros növekedéséhez vezettek
A COVID megfékezésére irányuló intézkedések a COVID okozta halálesetek 23-szoros növekedéséhez vezettek
Az oltatlan amishok voltak a kontrollcsoport. Az ő COVID okozta halálozási arányuk 23-szor alacsonyabb volt, mint a környező közösségeké. Az ő titkuk? Figyelmen kívül hagyták a CDC MINDEN ajánlását. 2023. május 22-én 2500 dolláros jutalmat ajánlottam fel annak, aki megmondja a Pennsylvania állambeli Lancasterben (a világ legnagyobb amish közössége, több mint 45 000 lakossal) élő több mint öt olyan amish ember nevét, akik COVID-ben haltak meg. Senki sem tudta ezt megtenni. Nekem van néhány nevem. És senki sem tudott nekem mondani senkit, aki 50 év alatti volt, és akiről feltételezhető volt, hogy COVID-ben halt meg. A legjobb, amit bárki tudott mondani, az 5 név volt, akik 52 évesek és idősebbek voltak, többnyire nagyon idős emberek. Más szóval, az amisok semmit sem tettek a COVID elleni védekezés érdekében: sem lezárásokat, sem védőoltásokat, sem maszkokat, sem társadalmi távolságtartást, sem rendeleteket, sem iskolabezárásokat, semmit. Amikor megbetegedtek, ivermektint és más, a CDC vagy az FDA által nem ajánlott módszereket alkalmaztak. Az amishok 90%-a megfertőződött a COVID-ben, de az amishok közül csak 5-en haltak meg a COVID-ben. Ez azt jelenti, hogy a COVID fertőzés okozta halálozási arány (IFR) minden korcsoportban 0,011%, az 50 év alattiak esetében pedig az IFR 0%. A 60 év felettiek esetében az IFR 0,044%, ami 23-szor alacsonyabb, mint a környező közösségeké. Az Egyesült Államokban az IFR a <60 éves korcsoportban 0,09%, a <70 éves korcsoportban pedig 0,18% (lásd Ioannidis tanulmányát).

Tovább a cikkhez
Majom DNS-t találtak a COVID-19 vakcinákban
Majom DNS-t találtak a COVID-19 vakcinákban
McKernan és Bhakti határozottan úgy véli, hogy minden mRNS "vakcinát" azonnal le kell állítani. A COVID-19 oltásokról kiderül, hogy nagyobb időzített bomba, mint bárki gondolta volna. Miért a COVID "mRNS" vakcinák valójában DNS génterápiák, amelyeket el kell távolítani a piacról. Kevin McKernan mikrobiológus - az MIT Human Genome Project korábbi kutatója és csoportvezetője - masszív DNS-szennyeződéseket fedezett fel az mRNS COVID felvételekben, köztük a Simian virus 40 (SV40) promótereit. Az SV40 vírus az emberekben rákos megbetegedésekkel, többek között mezoteliómával, limfómával, valamint agy- és csontrákkal hozható összefüggésbe. A Lancet folyóirat 2002-ben bizonyítékot tett közzé arra vonatkozóan, hogy az SV40 vírussal szennyezett gyermekbénulás elleni vakcinák összefüggésbe hozhatók a non-Hodgkin limfómával. A szerzők szerint az évente diagnosztizált 55 000 non-Hodgkin limfóma akár 50%-áért is a vakcina lehet a felelős. A szennyezettség mértéke a méréshez használt platformtól függően változik, de az alkalmazott módszertől függetlenül a DNS-szennyezettség mértéke jóval meghaladja az Európában és az USA-ban törvényileg megengedett határértékeket. A legmagasabb talált DNS-szennyezettségi szint 30% volt. A DNS kimutatása azt jelenti, hogy az mRNA-COVID fecskendők potenciálisan megváltoztathatják az emberi genomot. Még ha nem is történik genetikai változás, az a tény, hogy idegen DNS kerül a sejtjeibe, önmagában is kockázatot jelent. Lehet részleges expresszió, vagy befolyásolhat más, már a sejtben lévő transzkripciós fordításokat. A citoplazmatikus transzfekció szintén lehetővé teheti a genetikai manipulációt, mivel a sejtmag a sejtosztódás során feloldódik, és a sejtkomponenseket kicseréli a citoszollal.

Nem kellene démonizálnunk a teheneket, amiért böfögnek, meg kellene köszönnünk nekik
Nem kellene démonizálnunk a teheneket, amiért böfögnek, meg kellene köszönnünk nekik

Nem kellene démonizálnunk a teheneket, amiért böfögnek, meg kellene köszönnünk nekik
Rhoda Wilson 2023. június 2. Exposé

Az IPCC által az üvegházhatású gázok globális felmelegedést okozó hatásának becsléséhez használt számítás elméleti, és nem tükrözi a valóságot. Nem keletkezik új szén-dioxid. Újrahasznosításra kerül. A szarvasmarhákból és a vizes élőhelyekről származó metán pedig része ennek a természetes szénkörforgásnak.

A természetes újrahasznosítás figyelmen kívül hagyásával és az IPCC számításainak alkalmazásával Írország évi 12 millió tonna kibocsátást kap, ami olyan elméleti kibocsátás, amely nem tükrözi a valóságot.

Tegnap közöltünk egy cikket az ír kormány javaslatáról, miszerint 200 000 szarvasmarhát le kell vágni, mert az általuk termelt metán a "katasztrofális globális felmelegedés" egyik fő okozója. Akár hiszünk abban, hogy az "éghajlati válság" valós vagy kitalált, ez a cikk szégyent hoz az ír kormányra és az Európai Bizottságra.

Állítólag a szarvasmarhákról gyakran gondolják, hogy hozzájárulnak az éghajlatváltozáshoz, mert metánt (CH4) böfögnek, ami egy úgynevezett üvegházhatású gáz. Bár ez igaz, a szarvasmarhák valóban böfögnek metánt, ez valójában egy fontos természetes körfolyamat, az úgynevezett biogén szénciklus része.

Az alábbi videóban a Kaliforniai Egyetem CLEAR Központja elmagyarázza, hogy a biogén metán - a szarvasmarhákból és a vizes élőhelyekről származó metán - egyedülálló az éghajlatváltozást befolyásoló három fő üvegházhatású gáz között. Az éghajlatváltozásról szóló narratívával ellentétben a biogén metán élettartama rövid, és a természetes szénciklus része.
(...)

Tovább a cikkhez
Médiabomba: A
Médiabomba: A "klíma dezinformáció" sokkoló kitörése a médiában
Az újságírók kérdéseket tesznek fel a Net Zeróról a GB News és a Talk TV műsoraiban. A DeSmog klíma-"feketelista" oldalon dolgozó zöld agitátorok "több órányi online felvételt vizsgáltak át", és arra a következtetésre jutottak, hogy a GB Newsnál dolgozó számos újságíró és műsorvezető egy kicsit szkeptikusan állítja, hogy az "éghajlati vészhelyzet" gyorsan közeledik a vissza nem térés pontjához, és csak a kollektivista Net Zero projekt ad reményt a közelgő katasztrófa elhárítására. Mondanom sem kell, hogy a Guardian a szkeptikus újságírás eme botrányos kitörése felett áll. Caroline Lucas, a zöldek parlamenti képviselője megjegyzi, hogy a GB News "valóban mérgező félretájékoztatás", és hozzáteszi: "Az Ofcom nem hagyhatja, hogy ezek a kijelentések megkérdőjelezés és vizsgálat nélkül maradjanak". A DeSmog megállapította, hogy a csatorna 31 műsorvezetője közül 16 "támadta" tavaly az Egyesült Királyság éghajlat-politikáját, beleértve a "Net Zero 2050" célt. A Guardian megjegyezte, hogy a műsorvezetők közül 10 olyan nyilatkozatot tett, amely elutasította vagy megkérdőjelezte a "széles körben elfogadott tudományos eredményeket" azzal kapcsolatban, hogy az ember hogyan befolyásolja az éghajlatot, és hogy az éghajlati válság milyen szerepet játszik a szélsőséges időjárási eseményekben. Ez utóbbi megjegyzés érdekes. Az egyes rossz időjárási eseményeket az éghajlat hosszú távú változásainak tulajdonítani áltudomány, és az ilyen állítások mindig olyan számítógépes modelleken alapulnak, amelyek a mi légkörünket teljesen elképzelt légkörrel állítják szembe.

Tovább a cikkhez
Az ír kormány 200 000 tehén leölését javasolja az éghajlati célok elérése érdekében
Az ír kormány 200 000 tehén leölését javasolja az éghajlati célok elérése érdekében
Egy belső dokumentumból, a Mezőgazdasági Minisztérium tájékoztató dokumentumából kiderül, hogy 200 millió eurós költségvetésre van szükség ahhoz, hogy három éven keresztül évente 65 ezer tehenet leöljenek az éghajlati célok elérése érdekében - ez összesen 195 ezer tehenet jelent. 200 ezer ír tejelő tehén leölése a rossz módja annak, hogy Írország elérje az éghajlati célokat - mondta a Macra na Feirme elnöke, Elaine Houlihan. A Macra olyan platformot hoz létre, amely lehetővé teszi, hogy a fiatal gazdák hangja hallassa a hangját. Houlihan a javaslatot tartalmazó jelentést "teljes térdcsapás-jelentésnek" nevezte. Houlihan arra is rámutatott: "Tett-e valaki egy lépést hátra, és komolyan megvizsgálta-e, hogy ezek a selejtezésre összpontosító jelentések milyen jelzéseket küldenek az ágazatba való belépést fontolgató fiatal gazdáknak? Írország és Európa komolyan gondolja a nemzedéki megújulást?" Az írországi tejállomány selejtezésének bármilyen tervének önkéntesnek kell lennie, figyelmeztetett az Ír Tejszínes Tejszállítói Szövetség ("ICMSA"). Az ICMSA egy lobbicsoport, amely az összes írországi gazdálkodót képviseli, különösen a tejtermelőket és az állattenyésztőket. Pat McCormack, az ICMSA elnöke kedden a Newstalk Breakfastnek nyilatkozott: "Ha lesz egy rendszer, akkor annak önkéntes rendszernek kell lennie. Ez abszolút kritikus, mert semmi értelme, hogy olyan személytől vonják meg a számokat, aki hatalmas pénzügyi kötelezettségvállalás alapján vett fel kölcsönt egy bizonyos cél elérése miatt, amit aztán elvettek tőle."

Tovább a cikkhez
WEF Klaus Schwab 2016 Tervezett agyi chipek 2026-ig
WEF Klaus Schwab 2016 Tervezett agyi chipek 2026-ig
Ezek az őrült főbűnözők komolyan gondolják! Ha valaki azt gondolja, hogy néhányan túlreagáltuk, hogy mindent kockáztatunk, amink van, és éjjel-nappal dolgozunk, harcolva egy vélt háború ellen, amely mindannyiunkat és a jövő generációit fenyegeti; itt van 2 perc 2016-ban Klaus Schwabtól, a Világgazdasági Fórum vezetőjétől, Trudeau, Freeland és sok hozzájuk hasonló bábjátékosától, és a "Nagy Visszaállítás" tervezőjétől, amelyet jelenleg globálisan erőltetnek. Ezek az emberek őrültek, de nagyon gazdagok és komolyak is! 2022. június 2-án társszervezője leszek egy nemzetközi szakértői panelnek, hogy újragondoljuk és átirányítsuk a jövőnket a transzhumanizmustól és a digitális rabszolgaságtól. Az eseményre már minden jegy elkelt, de a virtuális részvétel nagyon megfizethető, és nézői partikat szervezünk, ahol az összes barátod egy áráért nézheti meg. A június 2-4. között megrendezésre kerülő Better Way konferencia részleteiért, beleértve a három globális szakértői panelt, amelyeknek társszervezője vagyok. A virtuális jegyek még mindig kaphatók, nagyon kedvező árúak, és azonnali hozzáférést biztosítanak a lejátszáshoz, így ez megfelelhet az Ön és csoportja időbeosztásának.

Tovább a cikkhez
A WHO közzéteszi a világjárványról szóló szerződéstervezetet a COP-kal a végrehajtás és a megfelelés biztosítása érdekében
A WHO közzéteszi a világjárványról szóló szerződéstervezetet a COP-kal a végrehajtás és a megfelelés biztosítása érdekében
Részes Felek Konferenciája (COP): A COP az Egyesült Nemzetek éghajlatváltozási keretegyezményének (UNFCCC) részes feleinek konferenciájára utal. A COP az UNFCCC legfelsőbb döntéshozó szerve, amely évente ülésezik, hogy megvitassa az éghajlatváltozás elleni küzdelemmel kapcsolatos intézkedéseket és döntéseket hozzon róluk. Egy héttel ezelőtt közzétették a pandémiáról szóló szerződés szövegtervezetét. A szöveget, amelynek címe "A WHO CA+ elnökségi szövege", a WHO Kormányközi Tárgyaló Testületének (INB) Elnöksége készítette. Mely kormányok tárgyalták a tervezetet? Az Egészségügyi Világszervezet azt akarja elhitetni velünk, hogy 194 ország vett részt benne. Ez azonban téves információ. Úgy tűnik, hogy egyetlen kormányunk sem vett részt a tárgyalásokban. A "pandémia" szó nem szerepel a megállapodás nevében. A végén lévő "+" betűvel együtt ez azt sugallhatja, hogy ez egy olyan szerződés, amely nem csak a világjárványokra vagy az egészségügyre vonatkozik. És ez így is van. Azáltal, hogy a szerződés szövegébe beágyazza az "Egy egészség" megközelítést, a szerződés egy mindenre kiterjedő globális diktatúrává válik minden élet és az azt támogató rendszerek felett. 2021 decemberében az Egészségügyi Világközgyűlés rendkívüli ülésszakán úgy döntött, hogy létrehoz egy, a világ valamennyi régióját képviselő kormányközi tárgyaló testületet ("INB"), amelynek feladata egy "a világjárvány megelőzéséről, felkészültségéről és kezeléséről szóló egyezmény, megállapodás vagy más nemzetközi eszköz" - a mai nevén WHO CA+ - kidolgozása és megtárgyalása.

Újabb adót vezet be a kormány, már meg is jelent a rendelet
Újabb adót vezet be a kormány, már meg is jelent a rendelet

Újabb adót vezet be a kormány, már meg is jelent a rendelet
2023-06-02 fuggetlennemzet.hu

A magyar kormány egy szerda esti rendelettel új adót vezetett be a megtakarításokra. Ennek értelmében a mostani 15 százalékos kamatadó mellett még egy 13 százalékos szociális hozzájárulást (szocho) is fizetni kell a megtakarításokból származó jövedelem után.

Az emelés azt jelenti, hogy csaknem a duplájára nő a megtakarításokra kiszabott adó mértéke. A Magyar Közlönyben megjelent rendelkezés mindenféle kamatból származó jövedelemre kiterjed. A napi.hu szerint mindössze két kivétel van a szabályozás alól: AZ INGATLANALAP BEFEKTETÉSI JEGYÉBŐL SZÁRMAZÓ KAMATJÖVEDELEM, VALAMINT AZ ÁLLAMPAPÍROK.

A rendelet 2023. július 1-jén lép életbe. Az, hogy a szochót mikortól kezdve kell megfizetni, a megtakarítás típusától függ.

A hitelintézeti betétek, fizetési számlák kamatjövedelmét nézve a szocho a rendelet hatálybalépését követő időszakra járó kamatra, lekötött betét esetében pedig a 2023. június 30. napja után lekötött betét kamatára vonatkozik.

Kötvények, befektetési jegyek esetén a hatálybalépés után megszerzett értékpapír kamata után kell fizetni az adót. A nyereménybetétre kisorsolt tárgynyeremény vagy értékpapír esetén szintén a hatálybalépés utáni időszakot kell figyelembe venni.

Megtakarítási célú életbiztosításoknál ugyancsak a hatálybalépés után kötött szerződéseknél kell fizetni a szochót. Foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatók esetén pedig a rendelet hatálybalépését követő időszakkal arányos rész után kell megfizetni az új adóterhet.

A lépés célja részben az állami bevételek növelése, részben pedig az lehet, hogy az állampapírokba való befektetésre ösztönözzék a lakosságot. Az előbbi cél érdekében szintén megjelent egy rendelet nemrég az extraprofitadók módosításáról, az utóbbit pedig egy másik új rendelet igyekszik elősegíteni.

További adóemelések jöhetnek?

Zsiday Viktor közgazdász a jövő évi költségvetésre reagálva a múlt héten rámutatott, hogy a jelenlegi gazdasági lassulás következtében az adóbevételek alacsonyak lesznek, ami további adóemelést vagy kiadáscsökkentést, esetleg eladósodást tesz szükségessé.

Bizonyosnak tűnik, hogy valahonnan pénzt kell szerezni, és a cégek terhelése nem feltétlenül elegendő ehhez, úgyhogy ha tippelnem kellene, azt gondolnám, hogy a magasabb jövedelműeknek kell majd beszállni valamilyen módon a finanszírozásba - fogalmazott Zsiday. A közgazdász szerint tehát valószínű, hogy az adóemelés lesz a következő lépés, amit a költségvetési hiány finanszírozására szánnak, ez felveti a társasági adókulcs 15 százalékra emelését is. Az elemző szerint a költségvetésnek bőven ezer milliárd forint feletti összegekre lenne szüksége, és az elmúlt hetek adatai alapján a 2024-es költségvetés felülvizsgálatára lesz szükség.

Tovább a cikkhez
Szigetszentmiklósi stadion: az esztelen pénzpazarlás mementója
Szigetszentmiklósi stadion: az esztelen pénzpazarlás mementója
Félkész, szétlopott épület, gaz és pusztulás fogadja az embert Szigetszentmiklóson, pedig ide egy teljes labdarugó komplexumot képzeltek el. Az építkezés során több mint 1,5 milliárd forintot költöttek el, amely tulajdonképpen ablakon kidobott pénz lett. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Facebook odalán mutatta be, mi is van most ott. Nagyot álmodtak Szigetszentmiklóson és egy grandiózus beruházás keretében 1700 néző befogadására alkalmas, a nemzetközi előírásoknak is megfelelő stadion és utánpótlásközpontot terveztek a városban. Az összesen 3,5 milliárd forintos beruházás azonban "lesre futott", a semmire elment közel 1,5 milliárd forint és a százéves klub sem bírta, megszűnt. A beruházás történetéről két éve az Átlátszó és a Telex is írt, részletesen bemutatva, hogyan is jutott el egy jól működő egyesület a felszámolásig, és miként áldozták fel az utánpótlást a megalomán tervek oltárán. Hadházy Ákos szerint sok stadion fog majd így kinézni, ha nem kapják számolatlanul az elképesztő mennyiségű adófizetői összegeket és saját bevételekből kell majd gazdálkodniuk.

Tovább a cikkhez
Nagyon bőkezű a kormány: 2 milliárddal támogatjuk nagyváradi püspöki palota felújítását
Nagyon bőkezű a kormány: 2 milliárddal támogatjuk nagyváradi püspöki palota felújítását
Csaknem kétmilliárd forinttal támogatja a kormány a nagyváradi püspöki palota felújítását. Három év alatt 1,948 milliárd forinttal támogatja a kormány a nagyváradi római katolikus püspöki palota felújítását - derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából. Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt kormányhatározat értelmében a felújítás első üteméhez az idei költségvetésből 772 millió forint támogatást kap a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség július 5-i határidővel a Bethlen Gábor Alap közreműködésével. A felújítás további költségeihez 2018-ban 908 millió, 2019-ben 268 millió forintot kap a püspökség a költségek felmerülésének ütemében.

Tovább a cikkhez
A magyarok leggazdagabb egy százaléka birtokolja a hazai összvagyon egyharmadát
A magyarok leggazdagabb egy százaléka birtokolja a hazai összvagyon egyharmadát
Világszinten jelentős vagyoni koncentráció figyelhető meg, a világ vagyonának közel felét a szupergazdagok birtokolják. Magyarországon ennél enyhébb a helyzet, azonban Európában Törökország után nálunk a legerősebb a vagyoni egyenlőtlenség. Továbbra is Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar, az ő becsült vagyona 660 milliárd forintot tesz ki. Infografikákon mutatjuk, hogy a teljes vagyon mekkora részét birtokolja a világban és Európa egyes országaiban a lakosság felső egy százaléka. A gazdasági egyenlőtlenség az elmúlt években fokozatosan, ám egyre szembetűnőbben nőtt a világban. A legtöbb európai országban a felső egy százalék vagyona növekszik, és növekvő vagyonkoncentráció tapasztalható. A kontinensen azonban messze kiemelkedik Magyarország. A vagyoni megoszlásban jelentős regionális eltérések is láthatók: a nyugat-európai országokban általában alacsonyabb a koncentráció, míg a közép- és kelet-európai országokban általában magasabb egyenlőtlenség mérhető.

Tovább a cikkhez
A kormány kézivezérléssel irányítja a végrehajtást
A kormány kézivezérléssel irányítja a végrehajtást
Toroczkai László (Mi Hazánk) azt mondta ma napirend előtt: a kormány kézivezérléssel irányítja a végrehajtást. A végrehajtói kar új elnökét csak tavaly nevezték ki végrehajtónak, kérdés, hogy mindössze egyéves tapasztalattal alkalmas-e a pozíció betöltésére - mutatott rá. Hozzátette: nem jósol hosszú szakmai utat a kar élén az új elnöknek. Megjegyezte: kérdéses, hogy nem azért lett-e tavaly végrehajtó Lupkovics Beáta, hogy később megkapja ezt az elnöki posztot. Közölte: a kormány látja, hogy "ráégett ez az ügy", de ahelyett, hogy a közbizalomba vetett hitet próbálná meg visszaállítani, a kormányhoz több szállal kötődő elnökséget választ. A kormány ezzel azt üzeni, hogy nem akar változtatni ezen a rendszeren - értékelt. Répássy Róbert úgy válaszolt, a képviselő egy összeesküvés-elméletet adott elő, senki nem azért kerül végrehajtás alá, mert kiszemelték a végrehajtók, hanem azért, mert nem teljesítette a kötelességét. Felelőtlenség azt állítani, hogy ha más lesz a végrehajtási szervezet, nem kell megfizetni az adósságot - erősítette meg. Kitért rá: azt, hogy a végrehajtói kar új elnökséget válasszon, sokan egy éven át követelték. A végrehajtók maguk választották meg az elnökségüket, az új elnök pedig nem kötődik azokhoz, akik most büntetőeljárás alatt állnak - mondta. Hangsúlyozta: magára a végrehajtásra szükség van - írja az MTI.

Tovább a cikkhez
Bécsben szeptembertől ingyenes lesz az iskolai menza
Bécsben szeptembertől ingyenes lesz az iskolai menza
Idén ősztől Bécsben az egész napos kötelező iskolai ellátásban minden gyermeknek és fiatalnak ingyenes lesz az ebéd, írja a Stadt Wien a Facebook-oldalán. Számokkal szemléltetve: ez az intézkedés két iskolás korú gyereket nevelő családnak körülbelül 2000 euró megtakarítást jelent évente, azaz körülbelül 740 ezer forintot. Az oktatási tanács szerint fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a jelenlegi infláció a középosztályra is hatalmas terhet ró. "Ezért fontos, hogy konkrét könnyítéseket biztosítsunk azoknak, akiknek a gyerekei nappali tagozatos iskolába járnak. Ezek az iskolaformák rendkívül fontosak a munka és a családi élet összeegyeztetése szempontjából, és nagyobb esélyegyenlőséget biztosítanak az oktatási rendszerben" - olvasható a Stadt Wien honlapján. 2023-ban a város közel 38 millió eurót fordít a kötelező egész napos iskolákban működő ingyenes menzára. A következő évben valamivel több mint 44 millió eurós beruházást terveznek. Korábban több részben foglalkoztunk az iskolai menza problémáival, ennek a főbb tanulságait itt foglaltuk össze. A most Bécsben bevezetni tervezett ingyenes étkeztetés például Berlinben már pár éve működik.

Tovább a cikkhez
El Salvador: A régóta bezárt üzem még mindig sújtja a salvadori várost
El Salvador: A régóta bezárt üzem még mindig sújtja a salvadori várost
Az egykori BAES akkumulátorgyár belseje az augusztusi tűzvész után. Sitio del Nino, a San Salvadortól 34 kilométerre északnyugatra fekvő 8000 lakosú város a környezetszennyezés szinonimájává vált, mivel egy régóta bezárt járműakkumulátor-gyártó üzem folyamatosan veszélyezteti a közegészségügyet. A problémával kapcsolatos aggodalom augusztusban fokozódott, amikor a 2007-ben beszüntetett Baterías de El Salvador (BAES) üzem maradványait egy nagy tűzvész felemésztette. A telephelyen 33 000 tonna ólomsalak és hamu, valamint 50 000 tonna egyéb mérgező hulladék, például szelén, arzén és kénsav volt, amelyet a salvadori legfelsőbb bíróság 2015-ben hozott végzése értelmében el kellett volna távolítani. Az El Salvador Tűzoltó Testület megállapította, hogy "bűnös kéz" volt a tűzben, a polgári védelmi igazgatóság pedig helyi egészségügyi vészhelyzetet hirdetett, és evakuált 300 embert, akik a gyár közelében éltek.


Tudtad? Ezzel jár itthon egy akkumulátor gyár

ˇ Lítium és n-metil-pirrolidon nevű oldószer a levegőben és a környékbeli kutak vizében. (Megtörtént, bizonyított eset: Göd, Samsung gyár) A lítium nehézfém-mérgezést, az NMP oldószer, pedig magzatkárosodást okoz és bőrön keresztül felszívódik.
ˇ Napi 15 500 000 liter vízfelhasználás! "A telephely ivóvíz igénye max. 15500 m3 /nap és ~1500 m3 /h értékek közötti tartománnyal jellemezhető, a szolgáltató a Debreceni Vízmű Zrt." - ez szerepel a hivatalos biztonsági jelentésben. A CATL korábban kijelentette, hogy kizárólag kristálytiszta, ivóvíz minőségű rétegvizet hajlandó felhasználni a gyártáshoz. A gödi Samsung gyár jelenleg 27000 liter vizet használ fel naponta, ami egy Kecskemét méretű város vízfelhasználása!
ˇ A CATL kínai vállalat, a megtermelt profitot kivinné az országból.
"ˇ Az itthoni akkumulátor gyárakban a munkavállalók több, mint fele külföldi vendégmunkás. Jellemzően ők sem dolgoznak néhány hónapnál többet a gyárban uralkodó körülmények miatt. Az ott dolgozók vérében havonta ellenőrzik a nehézfém koncentrációt.
ˇ Az akkumulátor gyártás kiemelt veszélyességi fokú tevékenység, az itthoni akkumulátorgyárakban többször is volt mérgezés, vagy tűzeset, több tucat ember súlyosan megsérült. A tervezett CATL gyár baleseti hatásövezetébe Debrecen is beletartozik!
ˇ A Magyar Állam 250 milliárd forinttal támogatja a CATL-t az adófizetők pénzéből, hogy elindítsa a gyártást.
ˇ A CATL szén-dioxiddal terhelné a környezetet: "az évente kibocsátásra kerülő CO2 becsült mennyisége 288 000 t/év" írja a környezeti engedélyezési dokumentáció. Azaz 288 000 000 kg/év. Az akkumulátor gyártás Gödön több, mint 12 millió kg szén-dioxid kibocsájtásával járt 2020-ban. (pontosan 12 690 745 kg)
A CATL már évek óta próbálja ezt a gyárat elhelyezni Kelet-Európában, de a környékbeli országok mind visszautasították (nem véletlenül)...."
Facebook

© Nemzeti Hírháló 2003 - 2023 Map Leiratkozás Leiratkozás