HÍRHÁLÓ hírlevél
Népirtási panaszt nyújtottak be Hágában!
Népirtási panaszt nyújtottak be Hágában!

Corona intézkedések: Népirtási panaszt nyújtottak be Hágában!
21.02.2022 kla.tv

A világ közvéleménye által alig észrevehetően hamarosan megkezdődik az első nemzetközi büntetőper a Corona-járvány felelősei ellen. A Pfizer volt alelnöke, Dr. Michael Yeadon körül működő brit csoport feljelentést tett a hágai Nemzetközi Büntetőbíróságon magas rangú és ismert elitemberek ellen. Az Egyesült Királyságban és más országokban "emberiesség elleni bűncselekményekkel", a Nürnbergi Kódex megsértésével, háborús bűnökkel és "agresszióval kapcsolatos bűncselekményekkel" vádolják őket. A panasz 2021. december 6-án érkezett.

A felperesek "a lehető legsürgősebben" kérik a nemzetek közötti büntetőbíróságot, hogy "állítsa le a COVID oltások bevezetését, a törvénytelen oltási kártyák bevezetését és minden más típusú illegális hadviselést [...] az Egyesült Királyság lakossága ellen".

A csoport bizonyítékokat mutat be arra vonatkozóan, hogy a COVID-19 "vakcinák" valójában experimentális génterápiák. Azt állítják, hogy ezek a "vakcinák" tömeges mellékhatásokhoz és halálesetekhez vezettek.

A felperesek rámutattak, hogy "egyes tudományos folyóiratok blokkolják az olyan gyógyszerek, mint az ivermektin és a hidroxikloquin hatékonyságát bizonyító tanulmányok közzétételét".
Azt állítják, hogy "a Covid-19 biztonságos és hatékony alternatív gyógymódjainak elhallgatása gyilkossággal egyenértékű, és a bíróságnak teljes körű vizsgálatot kell lefolytatnia".

A felperesek szerint továbbá a "vakcinák" és a zárlatos intézkedések valamennyi káros hatása megfelel a népirtás, az emberiesség elleni bűncselekmények és az Egyesült Királyság lakossága elleni háborús bűncselekmények kritériumainak. Ennek oka, hogy a vádlottak "a brit kormány tagjai és a világ vezető politikusai [...] mind tudomással, mind szándékkal rendelkeznek e [...] bűncselekményekkel kapcsolatban".

A felperesek ezt "szándékos elnéptelenedési és társadalmi pusztítási kísérletnek" nevezik. Ez egy globálisan összehangolt terv része, amelynek célja, hogy a vagyon és a hatalom néhány ember kezében stabilizálódjon.
Vera Sharavot és más holokauszt-túlélőket is idéznek, akik "egyértelmű párhuzamot vontak a Covid-korlátozások és a holokauszt kezdete között". Nyílt levélben szólították fel az egészségügyi felügyeleti hatóságokat, hogy "azonnal állítsák le ezt az istentelen orvosi kísérletet az emberiségen", amely véleményük szerint sérti a Nürnbergi Kódexet. Még azt is állítják, hogy "egy újabb, nagyobb méretű holokauszt zajlik a szemünk előtt".

A következő személyek ellen emeltek vádat:

- Dr. Anthony Fauci, az NIAID (amerikai kutatóközpont) igazgatója.
- Dr. Peter Daszak, az EcoHealth Alliance elnöke
- Bill Gates
- Melinda Gates
- Albert Bourla, a Pfizer igazgatótanácsának elnöke
- Stéphane Bancel, a Moderna igazgatótanácsának elnöke
- Pascal Soriot, az AstraZeneca igazgatótanácsának elnöke
- Alex Gorsky, a Johnson & Johnson igazgatótanácsának elnöke
- Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO főigazgatója
- Boris Johnson, az Egyesült Királyság miniszterelnöke
- Christopher Whitty, az Egyesült Királyság orvosigazgatója
- Matthew Hancock, az Egyesült Királyság korábbi egészségügyi és szociális ellátásért felelős államtitkára
- June Raine, az Egyesült Királyság gyógyszer- és egészségügyi termékekért felelős vezérigazgatója
- Dr. Rajiv Shah, a Rockefeller Alapítvány elnöke
- Klaus Schwab, a Világgazdasági Fórum elnöke


Kapcsolódó:
Tovább a cikkhez
Szenzációs ítéletet hozott a Legfelsőbb Bíróság a Corona-ügyben: egészséges emberek nem fertőzhetnek meg senkit
Szenzációs ítéletet hozott a Legfelsőbb Bíróság a Corona-ügyben: egészséges emberek nem fertőzhetnek meg senkit
Az állítólagos Corona-járvány kezdete óta az osztrák hatóságok politikusok utasítására kínoznak embereket: Az egészséges embereket betegnek, potenciális veszélyforrásnak és járványok terjesztőjének nyilvánítják. Mindezt minden bizonyíték nélkül - csak azért, hogy félelmet és pánikot keltsenek, és hogy megosszák a lakosságot. A Legfelsőbb Bíróság most első körben gátat szabott ennek: Egy egészséges személyt nem lehet azzal vádolni, hogy képes vagy akar megfertőzni valakit egy betegséggel. Ahogy az gyakran előfordul, a döntésről szóló jelentés egy "fizetős fal" mögött van, hogy a lehető legkevesebb ember értesüljön róla - vagy hogy külön kelljen fizetnie érte.

Tovább a cikkhez
Januárban 495%-kal ugrott meg a háromszorosan beoltott halálesetek száma; az új kórházi esetek 80%-a teljesen beoltott
Januárban 495%-kal ugrott meg a háromszorosan beoltott halálesetek száma; az új kórházi esetek 80%-a teljesen beoltott
A háromszoros oltással beoltott halálesetek száma 495%-kal ugrott meg januárban; az összes új koviális eset 80%-a teljesen beoltott. A "teljesen beoltottak" járványa tovább tombol, mivel a legfrissebb adatok azt mutatják, hogy a Wuhan coronavírus (Covid-19) okozta kórházi kezelések és halálesetek túlnyomó többsége olyan embereknél fordul elő, akik beoltották magukat. A skóciai közegészségügyi hivatal (PHS) jelentése szerint minden öt covid okozta kórházi kezelésből és halálesetből megdöbbentő négy oltott, ami azt jelenti, hogy a covidnak tulajdonított kórházi kezelések és halálesetek mindössze 20 százaléka történik a be nem oltottakban.

Tovább a cikkhez
Csak a
Csak a "beoltottak" haltak meg az 1918-as spanyolnátha sorá
Minden, amit az 1918-as hírhedt "spanyolnátha" járványról tudni vélt, valószínűleg téves. Kiderült, hogy a közelmúlt történelmének egyik legismertebb járványát valójában azok a "vakcinák" okozták, amelyeket állítólag azért vezettek be, hogy megállítsák - hasonlóan ahhoz, ahogyan napjainkban a Wuhan koronavírus (Covid-19) "vakcinái" is egyre több kovidot terjesztenek. Dr. Sal Martingano, FICPA elmagyarázza, hogy a spanyolnátha idején a tömeges oltások voltak azok, amelyek valójában az emberek halálát okozták. Valójában csak azok haltak meg a megpróbáltatások során, akik beoltották magukat. Dr. Eleanor McBean, Ph.D., N.D., a Vaccination Condemned című könyvében elmagyarázza, hogy ő az 1918-as spanyolnátha "oltás nélküli túlélője". Az általa szolgáltatott bizonyítékok az oltóanyagokra mutatnak rá, és nem magára az influenzára (ha egyáltalán volt ilyen...), mint az igazi bűnösre, amely több tízmillió ember halálát okozta.

Tovább a cikkhez
A kanadai tisztviselők legutóbbi fenyegetései ellenére a
A kanadai tisztviselők legutóbbi fenyegetései ellenére a "valódi kripto" vagy decentralizált eszközök nem fagyaszthatók be
Az elmúlt héten sok szó esett arról, hogy Kanada "befagyasztja" a kanadai kamionos Freedom Convoy-hoz kapcsolódó digitális valutaszámlákat. Az aktuális beszélgetés közepette hangsúlyozni kell, hogy a decentralizált kriptovalutákat, mint a bitcoin és az ethereum, nem lehet közvetlenül a hálózaton belül befagyasztani. A kanadai kormány azonban megjelölhet bizonyos digitális valutacímeket, és még tovább mehet, ha olyan központosított entitásokat, mint a kriptotőzsdék és a fizetési processzorok, kérhet a pénzeszközök befagyasztására. A kanadai tisztviselők megjelölhetik a kripto címeket és megfenyegethetik a tőzsdéket, de nem tudják "befagyasztani a bitcoint". A múlt héten a kanadai kormány és Justin Trudeau miniszterelnök az ország vészhelyzeti törvényére hivatkozott, és hatályba léptette Kanada terrorizmusfinanszírozási politikáját, hogy a kriptovaluta-adományokat lefedje. Trudeau és a kormány azért tette ezt, hogy megfékezze az Ottawa utcáit elfoglaló tüntetőket.

Tovább a cikkhez
Az emberiséget támadó VALÓDI agresszorok az oltóanyag-nyomók és a covid propagandisták
Az emberiséget támadó VALÓDI agresszorok az oltóanyag-nyomók és a covid propagandisták
Nem látom, hogy Putyin azt követelné, hogy az amerikaiak és a kanadaiak kapjanak tüskés fehérje biofegyvereket, amelyek már közel egymillió amerikait öltek meg itthon. Ezek a követelések a saját korrupt kormányainktól, médiapropagandistáinktól, csaló tudományos intézményeinktől és a gyógyszeriparba beszivárgott Big Tech óriásoktól jöttek. Hasonlóképpen, amikor a hamis Biden elnök elítéli Putyin Ukrajna "szuverén határainak" megsértését, a vállalati média teljesen hallgat Amerika Jemen, Líbia, Irak, Szomália, Afganisztán, Szíria és tucatnyi más ország ellen elkövetett invázióiról, támadásairól és katonai erőszakról. A rakéták és a bombák nem az erőszak egyetlen olyan formái, amelyek embereket ölnek. Az oltásokkal kapcsolatos erőszak egy másik fogalom, amely manapság kristálytisztává vált, mivel szó szerint emberek milliói haltak meg a gyógyszerszedő oltóanyagok miatt, amelyeket a gyógyszergyártók által irányított kormányok és a cinkos vállalati médiaóriások nyomtak ártatlan emberekre az elmúlt 18 hónap során.

Tovább a cikkhez
Nagyon jó hírt közölt a koronavírusról a magyar muppet, nyunyóka
Nagyon jó hírt közölt a koronavírusról a magyar muppet, nyunyóka
A tisztifőorvos szerint az omikron alvariánsai hasonló jellemzőkkel bírnak, így az általuk okozott tünetek is hasonlóak. Müller Cecília közölte, az ötödik hullám csúcsára a negyedik héten ért el Magyarország, azóta folyamatosan javulnak a járványügyi adatok. Hozzátette, a javulás mértéke egyre fokozódik, és elég jó ütemben halad: az új fertőzöttek száma, a kórházban vagy lélegeztetőgépen lévők száma csökken és a szennyvízből vett minták is biztatóak. Szólt arról is, hogy Magyarországon is főként a koronavírus omikron variánsa fertőz (99 százalék), de a delta variáns is jelen van. Az omikron alvariánsai hasonló jellemzőkkel bírnak, így az általuk okozott tünetek is hasonlóak - mondta a tisztifőorvos.

Tovább a cikkhez
Hogyan lehet a vírusokat természetes módon megszüntetni, megelőzni
Hogyan lehet a vírusokat természetes módon megszüntetni, megelőzni
Több mint 2000 vírust azonosítottunk, bár csak 10% fertőz meg embert. A tudósok korábban azt hitték, hogy az emberi vírusok nem érintik az állatokat, az állati vírusok pedig nem érintik az embereket, de ma már tudjuk, hogy a vírusok nemcsak fajonként ugranak át, hanem néha egyesülve új törzseket hoznak létre. Az új törzsek egyértelmű veszélyt jelenthetnek az emberi túlélésre. 1918-ban a spanyolnátha világméretű gyilkos volt. A halálos áldozatok számát 20-100 millióra becsülik, ami a lakosság 5%-át jelentette - mindezt egy év alatt. A korábbi influenzajárványoktól és járványoktól eltérően ez az influenzatörzs egészséges felnőtteket ölt meg, míg a legtöbb influenzatörzs a gyermekeket, időseket és gyengélkedőket célozta meg. Több ember halt meg ebben az egyéves járványban, mint a bubópestis négy éve alatt.

Tovább a cikkhez
A CDC tűz alatt, mert nem tesz közzé minden COVID-19 adatot, amit összegyűjt - titkos, vajon miért?
A CDC tűz alatt, mert nem tesz közzé minden COVID-19 adatot, amit összegyűjt - titkos, vajon miért?
Egy vezető amerikai ügynökséget tűz alá vesznek, mert visszatartja az általa gyűjtött COVID-19 adatok egy részét. A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) megerősítette a The Epoch Timesnak, hogy nem tette közzé a COVID-19 újrafertőzésekről gyűjtött adatainak egy részét. A szóvivő elmondta, hogy "más válaszadási prioritásokra való tekintettel" elvetették az adatokon alapuló tanulmány közzétételének tervét, mivel ugyanezen adatok egy részét már bemutatták egy közzétett kéziratban. Az ügynökség képviselője a New York Timesnak elmondta, hogy más információkat is visszatartott, többek között részleteket arról, hogy az emlékeztető adagok hogyan hatottak a fiatalokra. Az adatokat azért nem, vagy csak lassan adták ki, mert időbe telik, amíg "pontosak és használhatóak" - mondta a képviselő, hozzátéve, hogy félő, hogy az információkat félreértelmezik.

Tovább a cikkhez
Létezik egy titkos magyar járványügyi jelentés
Létezik egy titkos magyar járványügyi jelentés
Hetek, sőt inkább hónapok óta kéri a szakmai közönség, hogy a kormány közöljön részletesebb adatokat a magyar járványról, nevezetesen, hogy hogyan oszlik meg az oltottak és oltatlanok között a koronavírus miatt kórházba kerültek száma. Ezzel is pontosabb képet kaphatnánk a negyedik hullámról és a vakcinák hatásosságáról. A kormány azonban ezt elutasítja, viszont a napokban Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere érdekes kijelentést tett. Hetekkel ezelőtt küldtünk kérdéseket a Nemzeti Népegészségügyi Központnak azzal kapcsolatban, hogy a koronavírus-járvány 4. hullámában, vagyis augusztus eleje óta az elhunytak között hogyan oszlik meg az oltottak és a nem oltottak aránya. Megkérdeztük azt is, hogy a kórházi ápolásra szoruló koronavírusos betegek esetében ugyanez az arány hogyan alakul. A kérdéseinkre azonban azóta sem kaptunk választ. Közben más szakértők is hiányolják a részletes adatokat.

Tovább a cikkhez
Létezik a titkos magyar járványügyi statisztika, amit hónapok óta követelnek a szakemberek
Létezik a titkos magyar járványügyi statisztika, amit hónapok óta követelnek a szakemberek
Hosszú ideje kérik a szakemberek a kormányt, hogy osszák meg velük a koronavírusos betegek részletes oltottsági adatait, ám ez eddig nem történt meg. Kásler Miklós azonban nemrégen különös kijelentést tett, ami azt sugallja, mégis létezik egy erről statisztika. Hogyan oszlik meg az oltottak és oltatlanok között a koronavírus miatt kórházba kerültek és az elhunytak száma. Néhány hete még Rusvai Miklós is erről beszélt egy interjúban. - Nekünk, szakembereknek, akik nem vagyunk bennfentesek az egyik nagy bánatunk, hogy sajnos nem lehet tudni, hogy a halottak, a lélegeztetőgépen lévők közül hány az oltott, hány a nem oltott. Mindenki azt mondja, hogy többségében az oltatlanok vannak súlyos állapotban, mondjuk kilenc az egy arányban, de nincs hivatalos adat. (talán fordítva igaz? - KJ)

Tovább a cikkhez
A CDC drasztikusan megváltoztatja a kötelező maszk használatot befolyásoló kulcsfontosságú intézkedést az Egyesült Államokban
A CDC drasztikusan megváltoztatja a kötelező maszk használatot befolyásoló kulcsfontosságú intézkedést az Egyesült Államokban
A szövetségi ügynökség mostantól azt mondja, hogy az amerikaiak közel háromnegyedének nem kell maszkot viselnie, mert olyan területen él, ahol a COVID-19 alacsony vagy közepes közösségi kockázata van. A drámai változásra azért került sor, mert a CDC nem csak a COVID-19-es eseteket veszi figyelembe, hanem más mutatókat is, köztük a kórházi kezeléseket. "Ez a frissített megközelítés arra összpontosít, hogy megelőzési erőfeszítéseinket a súlyos betegségek szempontjából magas kockázatú emberek védelmére irányítsuk, és megakadályozzuk a kórházak és az egészségügyi rendszerek túlterheltségét" - mondta Dr. Rochelle Walensky, a CDC igazgatója egy telefonhíváson az újságíróknak.

Tovább a cikkhez
Szijjártó: tárgyalások kezdődtek a magyar-orosz vakcinagyártási stratégiai együttműködésről
Szijjártó: tárgyalások kezdődtek a magyar-orosz vakcinagyártási stratégiai együttműködésről
Tárgyalások kezdődtek a stratégiai együttműködésről a magyar nemzeti oltóanyagközpont és az orosz vakcinagyártásért felelős Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) között - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek, miután a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum alkalmából csütörtökön találkozott Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszterrel. Mint mondta, elvi megállapodás született arról, hogy az orosz fél technológiailag lehetővé teszi a Szputnyik V vagy a többi orosz oltóanyag gyártását, ha sikerül lezárni a stratégiai együttműködésről szóló tárgyalásokat, amelyek után a technológiai kérdések következnek. "A lényeg az, hogy mind orosz, mind magyar oldalról nyitottság és készség van arra, hogy a nemzeti oltóanyaggyárunk orosz licenc alapján is gyárthasson majd oltóanyagot" - mondta Szijjártó Péter. Rámutatott, hogy a magyar oltóanyaggyár 2022 végére működőképes lesz, most elvi megállapodást kötöttek. Felhívta a figyelmet arra, hogy az orosz oltóanyag a világ keleti felén kifejezetten népszerű, az iránta megnyilvánuló kereslet pedig növekedni fog, amihez megfelelő méretű gyártási kapacitásra lesz szükség.

AZ EGÉSZSÉGÜGYI VILÁGREND
Videó: AZ EGÉSZSÉGÜGYI VILÁGREND

Amerikai drónok, orosz oligarchák, rejtélyes ukrán repülő
Amerikai drónok, orosz oligarchák, rejtélyes ukrán repülő


Amerikai drónok, orosz oligarchák, rejtélyes ukrán repülő - ez történik a kiürült ukrán légtérben
Zimre Zsuzsa 2022. február 25. atlatszo.hu

Csütörtök reggel kitört az orosz-ukrán háború. Miközben egyre másra érkeznek a hírek a menekülőkről, a lelőtt gépekről, az orosz csapatok előre nyomulásáról, érdemes megnézni mi folyik a levegőben. A legismertebb repülőgép-követő oldal, a Flightradar24 annyira túlterhelt, hogy már a belépésre is várni kell 15-20 percet.

Az jól látszik, hogy számos Bombardier Global Express hagyta el február 24-én Moszkvát. A privát jetek végső tulajdonosai általában nem ismertek, igyekeznek olyan konstrukcióban működtetni, hogy véletlenül se derüljön ki, a valódi tulajdonos személye.

Eközben élőben lehet követni, éppen hol repülnek az USA hadseregének drónrepülői. A 220 millió dollárba kerülő RQ-4 Global Hawk típusú kémrepülők 30 órán át képesek repülni. Az sem véletlen, hogy bekapcsolva hagyták a transzpondereket, hogy élőben lehessen nézni az útjukat, így jól látszik, hol repkednek. A Forte11 cikkünk megírásakor jó ideje repked a Fekete-tenger felett.

Több mint 50.000 ember követte a Flightradaron, ahogy egy ismeretlen gép távozik Ukrajnából.

Légtérzár, büntetés

Az ukrán légteret lezárták, légi úton Ukrajnát elhagyni nem lehet.

Mindeközben bejelentették, hogy Angliába és az angol légtérbe nem repülhetnek be és nem haladhatnak át a légtér felett olyan menetrendszerinti járatok, melyek orosz tulajdonban, bérletben van, vagy olyan üzemelteti, aki Oroszországgal kapcsolatban van, vagy lajstromozva Oroszországban van. Ezzel szinte egyidőben az USA jelezte, hogy megtiltják az amerikai légitársaságoknak, hogy Ukrajnában, Fehéroroszországban és az orosz légtérben, az orosz-ukrán határtól 160 tengeri mérföldön belül üzemeljenek. Válaszul az oroszok kitiltották az Egyesült Királyág légitársaságait, a British Airways pénteki moszkvai járatát törölték, a légteret elkerülik az áthaladó gépek. Emiatt késésekre lehet számítani.

Honvédségi gépek a levegőben

A Magyar Honvédség által vásárolt, négy darab repülő az utóbbi időben számos helyre repült. Ez nyilván érthető is, válságtanácskozások sokasága zajlik jelenleg is. A hivatalosan nem kormánygépnek beszerzett, 2018 februárjában megvásárolt két Airbus309 és a két Dassault Falcon 7X business jet, melyen vélhetően kevés kiskatona fordult meg az utóbbi négy évben, az elmúlt napokban számos helyen felbukkant.

604 - Airbus 319

Az utasszállító vélhetően Szijjártó Péter külügyminisztert szállította Bahreinbe, február 23-án, aki élőben jelentkezett be a bahreini-magyar gazdasági bizottság üléséről.

605 - Airbus 319

A másik airbus többet repült az utóbbi napokban, 21-én Budapest-Brüsszel-Stockholm útvonalon szállította Szíjjártó Pétert egy találkozóra, ahol az Ericsson és az Elektrolux cégek vezetőivel egyezetett. A külügyminiszter a Facebookon osztotta meg, hogy megérkezett az igazi tél országába. Másnap Kecskemét-Gőteborg-Stockholm útvonalon repült a jármű. Febuár 23-án Bejrútba látogatott valaki, majd egy nappal később Brüsszelbe. Utóbbi feltehetően Orbán Viktor volt, aki az európai állam- és kormányfők rendkívüli csúcstalálkozójára érkezett. Ma pedig újra megjárta a repülő a Budapest-Brüsszel útvonalat.

606 - Falcon 7X

A kényelmes privát jet 23-án Berlinbe érkezett. Hogy, ki utazott rajta, nem tudni. Mindenesetre aznap nagy volt a forgalom a német városban, Márki-Zay Péter az ellenzék miniszterelnök-jelöltje és a Magyar Szocialista Párt delegációja egyeztetett az SPD politikusaival, valamint a külügyi bizottság elnökével, Michael Roth-tal is találkoztak. Talán nem tévedés azt feltételezni, hogy nem őket szállította a honvédségi gép.

607 - Falcon 7X

A másik honvédségi jármű az utóbbi napokban szintén járt Stockholmban, ugyanakkor, mikor Szijjártó Péter, így feltehetően a stábja utazott vele, bár egy A319-esen viszonylag sokan elférnek. Február 25-én, vagyis cikkünk megírásakor pedig Kecskemétről repült Párizsba a gép.

Na, és hol van az OE-LEM?

A NER kedvenc charterjárata február 20-án Dubajba távozott, hogy üzleti vagy vakációs célból, nem tudni.

Ukrán fegyveresek ukrán, NATO és náci zászlókkal

Magyar Békekör: Az ukrán rezsim végnapjai jönnek - Magyarország nem enged be NATO-csapatokat
Kijev, Brüsszel, Budapest, Moszkva, 2022. február 26. szombat (MB)

Utcai harcok folynak Kijevben, csak idő kérdése, mikor veszik be az orosz csapatok az ukrán fővárost. Zelenszkij elnök kész békéről és semlegességről tárgyalni Oroszországgal, a NATO elveszti Ukrajnát - összegezte a Magyar Békekör tudósítója a katonai és a diplomáciai fronton történteket szombaton.

A péntek éjjeli rendkívüli NATO-csúcson úgy döntöttek, hogy a keleti tagországok védelmére küldik a szövetség reagáló erőinek egy részét. Nem közölték, hogy hány katonáról van szó, de azt mondták, hogy szárazföldi, tengeri és légi erőről van szó. Magyarország biztonságának elsődlegességére hivatkozva Orbán Viktor közölte NATO-szöveségeseinkkel, hogy hazánk nem engedi belesodródni magát egy konfliktusba. A miniszterelnök értésre adta, hogy Magyarországra nem engednek be idegen NATO-csapatokat.

Az ukrán elnök amerikai összekötő tisztje javasolta Zelenszkijnek, hogy hagyja el Kijevet és mentse magát. Zelenszkij megtagadta a kérés teljesítését, és a fegyveres ellenállás folytatására biztatta Kijev lakosságát. Egyidejűleg közölte, hogy kész tárgyalni az oroszokkal tűzszünetről, békéről, bizonyos feltételekkel pedig Ukrajna semlegességéről is. Moszkva jelezte, semmi akadályát sem látja a tárgyalásnak, amint az ukrán hadsereg letette a fegyvert. Nem fogják bántani a katonákat, hazamehetnek családjaikhoz. A Kreml szóvivője Minszk helyett Varsót ajánlotta a tárgyalás helyszínéül, közvetve értésre adva, hogy a minszki megállapodásokról többé már nem lehet szó, hiszen az események túlléptek rajtuk, mivel Kijev 2015 óta nem hajtotta őket végre, jóllehet aláírta.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pénteki sajtóértekezletén tudatta: Oroszország nem megszállni akarja Ukrajnát, hanem demilitarizálni és nácitlanítani. Függetlenséget akar az ukrán népnek, és olyan ukrán kormányt, amelyik képviseli a sokféleséget, nem pedig külső igazgatás alatt áll, s célja az oroszok kiirtása, nácizmus szítása, Oroszország megfékezése. "Mi és az ukrán nép túlságosan sokat szenvedtünk ahhoz, hogy szemet húnyjunk a nácizmus felett. Azt akarjuk, hogy a mai Ukrajna területén élő összes nép szabadon rendelkezhessen sorsáról, kiszabadulva a Bandera pszichológia és propaganda karmai közül" - mondta az orosz diplomácia vezetője.

Miközben Kijevben még ellenállás tapasztalható, Ukrajna több városában örömmel fogadták az orosz katonákat, zászlókat lengettek.

A hágai nemzetközi bíróság főügyésze pénteken bejelentette, hogy figyelemmel kísérik az ukrajnai fejleményeket, és vizsgálatot indíthatnak az ország területén elkövetett népirtás, emberiesség elleni háborús bűncselekmények ügyében. A Békekör tudósítója a bejelentéssel kapcsolatban megjegyezte: Oroszország dossziét terjesztett elő az ukrán fegyveres erők 2015-ben elkövetett donbászi vérengzéseiről, és többek között fényképfelvételeket tárt a német kancellár elé azokról a megcsonkított nőkről, letépett fejű gyermekekről, akiket a 2014-ben amerikai segédlettel puccsal hatalomra került kijevi rezsim 130 donyecki és luhánszki tömegsírban elhantolt. Moszkva nevükön nevezte a népirtást elrendelő és végrehajtó személyeket.Miért számít ennyire Ukrajna?

Vlagyimir Putyin a hétfői beszédében többször utalt arra, hogy Ukrajna a XX. század elejéig nem is létezett, és azt is a bolsevikeknek és Leninnek köszönheti, hogy ma létezik.
Erre reagálva posztolta az alábbi képet az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége:

Miért számít ennyire Ukrajna?

Azoknak, akik azt kérdezik: "Miért számít ennyire Ukrajna?"
(tiltotta a fb az eredeti posztot nálam, nem tudom, miért, így most magyarul teszem közzé)
Ez az, amiért Ukrajna számít:
Területét tekintve Európa legnagyobb országa, és több mint 40 millió lakosa van.
Ukrajna a rangsorban??:
Európában az 1. helyen áll a bizonyítottan kitermelhető uránérctartalékok tekintetében;
2. hely Európában és 10. hely a világon a titánérctartalékok tekintetében;
a világon a 2. helyen áll a feltárt mangánérctartalékok tekintetében (2,3 milliárd tonna, azaz a világ készleteinek 12%-a);
a világ 2. legnagyobb vasérctartaléka (30 milliárd tonna);
Európában a 2. hely a higanyérctartalékok tekintetében;
Európában a 3. hely (a világon a 13. hely) a palagázkészletek tekintetében (22 billió köbméter).
4. a világon a természeti erőforrások összértéke alapján;
7. hely a világon a széntartalékok tekintetében (33,9 milliárd tonna).
Ukrajna fontos mezőgazdasági ország??:
1. Európában a szántóterület tekintetében;
3. hely a világon a feketeföldek területe alapján (a világ mennyiségének 25%-a);
1. hely a világon a napraforgó és a napraforgóolaj exportjában;
2. hely a világon az árpatermelésben és 4. hely az árpaexportban;
a világ 3. legnagyobb kukoricatermelője és 4. legnagyobb exportőre;
a világ 4. legnagyobb burgonyatermelője;
a világ 5. legnagyobb rozstermelője;
5. hely a világon a méhtermelésben (75 000 tonna);
8. hely a világon a búzaexportban;
9. hely a világon a csirketojás-termelésben;
16. hely a világon a sajtkivitelben.
Ukrajna 600 millió ember élelmiszer-szükségletét tudja kielégíteni.
Ukrajna fontos iparosodott ország??:
Európában az 1. helyen áll az ammóniagyártásban;
Európa 2. és a világ 4. legnagyobb földgázvezeték-rendszere;
Európa 3. legnagyobb és a világ 8. legnagyobb atomerőművi kapacitása;
Európában a 3., a világon pedig a 11. helyen áll a vasúthálózat hossza tekintetében (21 700 km);
a világon a 3. hely (az USA és Franciaország után) a helymeghatározók és helymeghatározó berendezések gyártása terén;
a világ 3. legnagyobb vasexportőre
a világ 4. legnagyobb atomerőművi turbinaexportőre;
a világ 4. legnagyobb rakétavetők gyártója;
4. hely a világon az agyag exportjában
4. hely a világon a titániumexportban
a világon a 8. helyen áll ércek és koncentrátumok exportjában;
9. hely a világon a védelmi ipari termékek exportjában;
10. legnagyobb acélgyártó a világon (32,4 millió tonna).
Ukrajna számít
Ezért fontos a függetlensége a világ többi része számára!
Ilona Fehérné - Facebook


Videó: Putyin az ukrán hadseregnek: vegyétek át az irányítást!

A 2014 óta tartó, az ukrán kormány és külföldi szponzoraik által vezényelt és finanszírozott erőszaknak vége lesz!
Putyin üzent az ukrán hadsereg parancsnokainak: vegyétek át az irányítást!
A videó megtekintése előtt vagy után feltétlenül el kell olvasni Putyin a hadművelet kezdetének hajnalán mondott beszédének magyar fordítását, hogy érthető legyen, hogy mi is történik most. Az oroszok a 8 éve tartó ukrán hadműveletek megállítását tűzték ki célul. Íme a teljes szöveg
Eljött tehát a cselekvés ideje! Az ukrán hadsereg záros határidőn belül át fogja venni az ország vezetését, az oroszokkal közösen helyre fogják állítani a békét és a jogállamot, a gyilkosok, a megrendelők, a bűnözők előtt pedig két út áll:
- Felszállhatnak magánrepülőikre és elhagyhatják az országot. Elmehetnek boldogítani azokat, akik fizették a 2014-es puccsot és az azt követő vérontást.
- Bíróság elé fognak állni, és felelni fognak minden egyes halálesetért. Helyre fog állni a jogállam! Minden bűncselekmény elkövetőjét el kell ítélni.Karácsony Gergely  Márki-Zay Péter

Azoknak:
- akik most elkezdtek siránkozni Ukrajna miatt...
- akik most kiteszik az ukrán zászlós profilképüket...
- akik tüntetést szerveznek az Orosz nagykövetség elé...
Hol voltatok az elmúlt nyolc évben?
Nem sajnáltátok Donbass és Luhanszk lakosságát?
Nem hallottatok a népirtásról?
Nem hallottatok az ukrán nyelv törvényről?
Nem tiltakoztatok, amikor a Krímben elzárták (az egyébként orosz területről jövő) vizet?
Nem tudjátok hogy az ukránok betiltották az orosz és a magyar nyelv használatát?
Nem tudjátok, hogy Ukrajna szerint a kárpátaljai magyarok és a keleti részén lakó oroszok nem minősülnek őslakosnak?
Nem hallottatok az odesszai szakszervezetek székházában bent égett emberekről...?
Nem hallottatok azokról, akik kiugráltak a székház ablakán és túlélték - ott verték agyon őket?
És azt tudtad, hogy oda voltak készítve a molotov koktélok és az épületre rá lettek szorítva a civilek...?
Nem tudtad, hogy soha nem volt emiatt felelőségre vonás?
Emlékezetünk szerint a Szakszervezetek Házában a tűz 2014. május 2-án történt, amikor nacionalisták az Euromaidan ellenfeleit űzték be az épületbe. 42 ember halt meg.... - Nem hallottál róla????
Arról tudsz, hogy Donbaszra ráengedték a börtönből kiszabadított bűnözőket?
Hogy a börtönök előtt ott álltak a fegyverrel megrakott teherautók...?
Hogy három nap maga volt a pokol?
Esetleg az ukrán fasiszták fenyegetéséről hallottál? Hogy Kárpátalját kiirtják?
Hogy felrobbantják az ukrajnai atomerőműveket?
Hallottál a Minszki egyezményről?
Arról hallottál, hogy az Egyesült Államok irányítása alatt álló - Ukrajnában lévő - biológiai laboratóriumokból 16 Oroszországgal határos?
(Forrás: Ecsedi Péter)A biológiai fenyegetés csökkentésére
Forrás: ua.usembassy.gov


Ezeket a laboratóriumokat Fauci EcoHealth Alliance nevű szervezete működteti, és az a hír járja, hogy Oroszország egész katonai művelete most nem hivatalosan arra irányul, hogy biztosítsa és/vagy megsemmisítse ezeket a laboratóriumokat és bizonyítékokat gyűjtsön.

Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának Biológiai Fenyegetéscsökkentési Programja együttműködik a partnerországokkal a világ legveszélyesebb fertőző betegségeinek (szándékos, véletlen vagy természetes) kitörése jelentette fenyegetés elhárítása érdekében.? A program a biológiai fenyegetés csökkentésének küldetését a biológiai kockázatkezelési kultúra fejlesztése, nemzetközi kutatási partnerségek, valamint a fokozott biológiai biztonságot, biológiai védelmet és biofelügyeleti intézkedéseket szolgáló partnerkapacitások révén valósítja meg. A biológiai fenyegetés csökkentésére irányuló program ukrajnai prioritásai közé tartozik a biztonsági szempontból fontos kórokozók és toxinok konszolidálása és biztosítása, valamint annak biztosítása, hogy Ukrajna továbbra is képes legyen a veszélyes kórokozók által okozott járványok felderítésére és jelentésére, mielőtt azok biztonsági vagy stabilitási fenyegetést jelentenének.

A biológiai fenyegetés csökkentésére irányuló program jelenlegi végrehajtói Ukrajnában az Egészségügyi Minisztérium, az Ukrán Élelmiszerbiztonsági és Fogyasztóvédelmi Állami Szolgálat, a Nemzeti Agrártudományi Akadémia és a Védelmi Minisztérium.

Védelmi Minisztérium (MOD) COVID-19 reagálási segítségnyújtás

Az ukrán védelmi minisztérium egészségügyi parancsnokságának egészségügyi-járványügyi osztálya (SED) négy mobil laboratóriumot kapott a DTRA-tól azzal a céllal, hogy megerősítse az ukrán fegyveres erők járványügyi felügyeleti rendszerét. Az ukrán védelmi minisztérium hivatalos parancsot kapott az ukrán Miniszteri Kabinettől a mobil laboratóriumok Kijev, Lviv és Kelet-Ukrajna régióiba történő telepítéséről, hogy segítsék a COVID-19 elleni védekezést.

2020. április 11-én Zelenszkij elnök meglátogatta a SED egységét a Donyecki terület Pokrovszkoje városában, és megismerkedett a mobil laboratóriumok képességeivel, amelyek a COVID-19 járvány idején a katonai és polgári lakosság megsegítésére szolgálnak. (Hírcikk)

Laboratórium építése

A BTRP számos laboratóriumot korszerűsített az Egészségügyi Minisztérium és az Ukrán Állami Élelmiszerbiztonsági és Fogyasztóvédelmi Szolgálat számára, elérve a biológiai biztonsági 2. szintet. Ez utóbbi számára 2019-ben a BTRP két laboratóriumot épített, egyet Kijevben, egyet pedig Odesában.

Tudományos írói mentorprogram (www.SWMProgramUA.com)
A Science Writing Mentorship Program (SWMP) 2016 elején indult. Az SWMP általános célja, hogy a BTRP által támogatott laboratóriumokban a tudományos eredmények hatékony terjesztése révén előmozdítsa az "Egy egészség" kezdeményezéseket és a betegségek kockázatának csökkentését Ukrajnában. A program célja, hogy javítsa a résztvevők tudományos íráskészségét, hogy lehetőséget biztosítson számukra a publikálásra és a projektekre vonatkozó támogatások megszerzésére.

Ezenkívül évente megrendezésre kerül egy ukrajnai regionális One Health kutatási szimpózium, amelyen az SWMP résztvevői és sokan mások is részt vesznek. A szimpóziumon 2019-ben összesen 553 résztvevő és 446 előadás volt.

Aktív kutatási projektek

A BTRP számos közös kutatási projektet támogat, amelyeken keresztül ukrán és amerikai tudósok dolgoznak együtt.? Néhány közelmúltbeli példa:

"A vonuló madarak által Ukrajna felett potenciálisan szállított, kiválasztott madár eredetű EDP-k kockázatértékelése"
"A krími kongói vérzéses láz vírusának és a hantavírusoknak a prevalenciája Ukrajnában és a leptospirosis gyanús betegek differenciáldiagnózisának lehetséges követelménye".
"Az afrikai sertéspestis vírus (ASFV) terjedése házisertésekben és vaddisznókban Ukrajnában - Az ASFV terjedésének megismerése a vírusizolátumok genomszekvenálással és filogenetikai elemzéssel történő jellemzése révén".
"ASFB-biológiai felügyelet és ASP regionális kockázatértékelés: A Field to Plate Survey"
Konferenciák
A BTRP meghívja az ukrán tudósokat, hogy vegyenek részt tudományos konferenciákon világszerte, ahol lehetőségük nyílik munkájuk bemutatására és a nemzetközi tudományos közösségbe való beilleszkedésre.

A Selyemút Biológiai Felügyeleti Hálózata (BNSR)

2016-ban Ukrajna Egészségügyi Minisztériuma és Ukrajna Állami Élelmiszer-biztonsági és Fogyasztóvédelmi Szolgálata memorandumot írt alá egy többnemzeti munkacsoporthoz való csatlakozásról, amelynek célja a globális egészségügyi biztonság megerősítése és jól működő betegségfelügyeleti hálózatok létrehozása a kelet-európai régióban, amely magában foglalja Azerbajdzsánt, Grúziát, Kazahsztánt és Ukrajnát.

Az afrikai sertéspestis megelőzésének tudatosítása (YouTube videó)
Védelmi Fenyegetéscsökkentő Ügynökség Biológiai Fenyegetéscsökkentő Programja: Ukrajna, Kaukázus és Közép-Ázsia (YouTube videó)

Kapcsolódó:
Tovább a cikkhez
Márki-Zay az orosz nagykövetség előtt: Megrendült egy világrend
Márki-Zay az orosz nagykövetség előtt: Megrendült egy világrend
Több ezren vettek részt az ellenzék által szervezett tüntetésen az orosz nagykövetség előtt, hogy az orosz agresszió ellen tiltakozzanak. A 444 élő közvetítésében is látni lehetett, hogy többen ukrán zászlóval érkeztek, és azt skandálták, "ruszkik, haza!", "Putyin, menj haza!" és "Stop Putin! Stop War!" Külföldi tüntetők is vannak. "Nincs pávatánc" - mondta tudósítónknak a DK-s Vadai Ágnes a tüntetés előtt. Kevesellte Orbán Viktor délelőtti fellépését, szerinte a miniszterelnök nem ítélte el az orosz agressziót, és határozottabban kellene fellépnie. (Orbán délelőtti videójában azt mondta: "elítéljük Oroszország katonai fellépését".) Ezután felszólalt: Osváth Zsolt, influenszer; Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció alelnöke; Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke; Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke; Józan László kárpátaljai származású színész; Lukács László György, a Jobbik alelnöke; Donáth Anna, a Momentum elnöke; Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, a Párbeszéd társelnöke és Márki-Zay Péter, miniszterelnök-jelölt.

Tovább a cikkhez
Európai hadsereg létrehozására van szükség
Európai hadsereg létrehozására van szükség
Európai hadsereg létrehozását szorgalmazta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Tusnádfürdőn. A magyar kormányfő a 27. Bálványosi Szabadegyetemen az előadása után tartott fórumon kérdésre azt mondta: a NATO-tagság fontos és jó dolog, a magyarok biztonságához hozzájárul, védernyője Közép-Európa biztonsága szempontjából létkérdés. Ugyanakkor megjegyezte: megváltoztatta korábbi fundamentális álláspontját, amely arról szólt, a NATO mostani formája elegendő ahhoz, hogy az európai kontinens békéjét garantálják. A britek unióból való kilépésével ugyanis a kontinens katonai ereje jelentősen lecsökkent, és nem maradhatunk katonapolitikailag ebben a védtelen helyzetben - magyarázta Orbán Viktor, aki szerint ezért létre kell hozni egy európai hadsereget, amely valódi közös haderő lenne, valódi közös ezredekkel, közös vezénylési nyelvvel és közös szerkezettel.

Tovább a cikkhez
A hamis
A hamis "környezetvédelem" szította az ukrajnai háborút
Kísértés lenne nevetni Biden klímacárján és elkötelezett magánrepülőgép-vásárlóján, John Kerryn, aki a BBC Arabicnak panaszkodott, hogy az ukrajnai háború "elterelheti a világ figyelmét a klímaváltozási válságról, és "hatalmas kibocsátást" eredményezhet, ami negatív hatással lesz a Földre". Csakhogy ez valójában tragikus - és nem a környezet szempontjából. Az igazság az, hogy az olyan emberek, mint Kerry és sok kollégája és elődje, akik már évtizedek óta szó szerint ugyanannak az állítólagosan küszöbön álló ökológiai katasztrófának a megszállottjai, ugyanúgy hibásak az ukrajnai vérengzésért, mint bárki más - természetesen Vlagyimir Putyin kivételével.

Tovább a cikkhez
Az USA a Pentagon kiszivárgott kézikönyve szerint dönt meg külföldi államokat! Ukrajna a célkeresztben
Az USA a Pentagon kiszivárgott kézikönyve szerint dönt meg külföldi államokat! Ukrajna a célkeresztben
Egy nyilvánosságra hozott, 68 országban készített közvélemény-kutatás szerint a világban a békére a legnagyobb fenyegetést ma az Egyesült Államok jelenti. Nem csak az Amerika-ellenes államokban, de olyan szövetséges partnereinél is így gondolják, mint Törökország vagy Görögország. Az RT News oknyomozó műsora hozzáférhetővé teszi a bizonyítékokat és a kiszivárgott amerikai rendszerváltási kézikönyv segítségével tárja fel az ukrajnai és más beavatkozásokat. A Pentagon borzalmas tervei demokráciák módszeres és erőszakos megbuktatására irányulnak. Az ukrán kormány Amerikából irányított mostani destabilizációja betű szerint követi a Fehér Ház rendszerváltási kézikönyvét. Pentagonból kiszivárgott új katonai kézikönyv szerint: "megsemmisíteni bármilyen módszerrel, hogy megakadályozható legyen a leleplezés".

Tovább a cikkhez
Oroszország és Kína
Oroszország és Kína "a színfalak mögött tervezget" az ukrajnai invázió előtt
Moszkva és Peking két törvényhozó szerint folyamatosan tájékoztatta egymást az ukrajnai támadást megelőző terveiről. "Úgy gondolom, hogy összehangolták, és úgy gondolom, hogy Kína jobb helyzetben van, ha hagyja, hogy Oroszország menjen előre, hogy kiértékelje" - mondta Ken Buck képviselő (R-Colo) az EpochTV "China Insider" című műsorában a Konzervatív Politikai Akciókonferencián (CPAC) február 25-én. Kína a világ Ukrajnával kapcsolatos reakcióit figyelve próbálja felmérni a következő lépéseit Tajvannal kapcsolatban, azzal az önállóan irányított szigettel kapcsolatban, amelyet a Kínai Kommunista Párt saját területének tekint, és régóta tervezi, hogy - ha kell, erőszakkal - ellenőrzése alá vonja. "Kínának tervei vannak Tajvannal kapcsolatban" - mondta a törvényhozó egy interjú során a floridai Orlandóban.

Tovább a cikkhez
Oroszország lezárja a légteret a brit gépek előtt
Oroszország lezárja a légteret a brit gépek előtt
Az Egyesült Királysággal bármilyen módon kapcsolatban álló repülőgépeknek megtiltották, hogy Oroszország felett repüljenek. Oroszország korlátozta a légteréhez való hozzáférést minden olyan repülőgép számára, amely "Nagy-Britanniával kapcsolatban álló vagy Nagy-Britanniában bejegyzett személy tulajdonában van, lízingelt vagy üzemeltet" - jelentették be pénteken az orosz légiközlekedés-szabályozók. Nagy-Britannia csütörtökön megtiltotta az Aeroflot orosz zászlóshajónak, hogy átrepüljön légterén. Ez része volt annak a szankciócsomagnak, amelyet Oroszország megbüntetésére hoztak az Ukrajnát ért korábbi katonai támadás miatt.

Tovább a cikkhez
Makizaj: Orbán robbantotta ki az orosz-ukrán háborút
Makizaj: Orbán robbantotta ki az orosz-ukrán háborút
"Orbán nem békemisszióra, háborút előkészíteni ment" - posztolta ki az ellenzék messiása az oldalára csütörtök délelőtt. A kép felső felén a miniszterelnök látható, ahogy Vlagyimir Putyinnal tárgyal a február 1-jén Moszkvában, alul pedig egy medvével díszített harckocsi dübörög. Márki-Zay, aki fegyveres konfliktusba sodorná hazánkat Márki-Zay egy másik posztban így összegezte az álláspontját a háborúról: "Ukrajna és a kárpátaljai magyarok mellett vagyunk. A NATO egységes álláspontját képviseljük. Csatlakozunk az Európai Unió szankcióihoz. Árulónak tartjuk Orbán Viktort, aki veszélybe sodorta Magyarország területi integritását és biztonságát."

Tovább a cikkhez
Velőtrázó üzenetet és figyelmeztetést küldött  Oroszország Finnországnak és Svédországnak a NATO-főtitkár üzenete miatt, mely meghívta a két országot a NATO-ba
Velőtrázó üzenetet és figyelmeztetést küldött Oroszország Finnországnak és Svédországnak a NATO-főtitkár üzenete miatt, mely meghívta a két országot a NATO-ba
Az Ukrajnában zajló orosz katonai műveletek közepette az ország külügyminisztériumi szóvivője, Marija Zakharova pénteken azt mondta, hogy Moszkvának válaszlépéseket kell tennie, ha Svédország és Finnország NATO-taggá válik. "Minden EBESZ-tagállam nemzeti minőségében, beleértve Finnországot és Svédországot is, megerősítette azt az elvet, hogy az egyik ország biztonságát nem lehet mások biztonságának rovására építeni. Nyilvánvaló, hogy Finnország és Svédország csatlakozása a NATO-hoz, amely elsősorban katonai szövetség, mint azt önök is jól tudják, komoly katonai és politikai következményekkel járna, ami válaszlépéseket követelne meg hazánktól" - mondta Zakharova egy tájékoztatón.

Tovább a cikkhez
Kínai katonai repülőgépek belépnek Tajvan légvédelmi övezetébe Ukrajna inváziója után
Kínai katonai repülőgépek belépnek Tajvan légvédelmi övezetébe Ukrajna inváziója után
Kilenc kínai repülőgép lépett be Tajvan légvédelmi azonosító övezetébe (ADIZ) az Oroszország ukrajnai invázióját követő órákban. A tajvani védelmi minisztérium szerint válaszul tajvani légi eszközöket vetettek be. A Kínai Kommunista Párt (KKP) az elmúlt két évben folyamatosan küldött ilyen behatolásokat Tajvan légterébe, nyilvánvalóan a tajvani hadsereg megfélemlítésére és kimerítésére tett kísérletként. Az ADIZ nem a közvetlenül a szigetország feletti légtér, hanem a közvetlen környező terület, ahol biztonsági okokból szükséges a repülőgépek azonosítása, helymeghatározása és kormányzati ellenőrzése. A tajvani katonai repülőgépek minden ilyen behatolásra válaszul felkérést kapnak. A KKP azt állítja, hogy Tajvan, amely 1949 óta önkormányzott, egy szakadár tartomány. Hszi Csin-ping kínai vezető megfogadta, hogy "újraegyesíti" a szigetet az anyaországgal, és ennek érdekében nem zárta ki az erő alkalmazását sem.

Tovább a cikkhez
Ukrajna szerint orosz csapatok vonultak be Kijevbe, miközben Hszi Csin-ping kínai elnök azt mondta Vlagyimir Putyinnak, hogy a válságot tárgyalások útján kell megoldani
Ukrajna szerint orosz csapatok vonultak be Kijevbe, miközben Hszi Csin-ping kínai elnök azt mondta Vlagyimir Putyinnak, hogy a válságot tárgyalások útján kell megoldani
Volodimir Zelenszkij elnök azzal vádolja az orosz erőket, hogy polgári területeket támadnak, és az európai válaszlépéseket "egy Európa elleni háború kezdetének" minősíti. Moszkva azt állítja, hogy elfoglalt egy kulcsfontosságú repülőteret az ukrán főváros közelében, és tárgyalásokat ajánl - de csak a saját feltételei szerint. Orosz csapatok hatoltak be pénteken az ukrán fővárosba, Kijevbe - közölte az ukrán védelmi minisztérium, miközben Moszkva gyors ütemű inváziója egyre gyorsabb ütemben halad szomszédja ellen. Légicsapások és heves harcok bombázták a fővárost és más nagyvárosokat, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pedig azzal vádolta Oroszországot, hogy polgári területeket vesz célba. Később nekiment az EU vezetőinek az orosz invázióra adott, szerinte gyenge válaszlépés miatt, és arra figyelmeztetett, hogy az inváziót "az Európa elleni háború kezdetének" kell tekinteni.

Tovább a cikkhez
Kárpátaljai magyar portálunknak: egyre súlyosabbá vált az ukrán sovinizmus
Kárpátaljai magyar portálunknak: egyre súlyosabbá vált az ukrán sovinizmus
A jelenlegi háború súlyosan érinti az ottani magyarokat is gazdaságilag és politikailag. - Magyarként éreztük az ukrán sovinizmus hatását még a Szovjetunió idejében is. Sajnos ez mára csak súlyosbodott (pl. nyelvtörvény). Szerinte a kijevi kormány nyugatbarát és diszkriminatív politikája miatt robbant ki a háború. Ő jelenleg Budapesten él, de Kárpátalján még maradtak rokonai, volt iskolatársai. - A jelenlegi háború súlyosan érinti az ottani magyarokat is gazdaságilag és politikailag. Oroszország már 2014 óta próbálta békés úton megoldani a súlyos politikai és gazdasági gondokat (Ukrajnában legalább 11 milliós az orosz ajkú népesség él, nem beszélve a többi nemzetiségről). A jelenlegi politika nem ismeri el az ottlévő nemzetiségeket a tatár kisebbségen kívül. Az ottani magyarok sajnos nem tudnak semmit sem tenni, amíg nincs teljes autonómiájuk.

Tovább a cikkhez
Putyint igazolja a Der Spiegel
Putyint igazolja a Der Spiegel
Miközben a világ a Donbasszban végsőkig feszülő helyzetre figyel, a német Der Spiegel újabb bizonyítékot közölt arra vonatkozóan, hogy az 1990-es évek elején a nyugati politikusok megígérték a szovjet vezetőknek a NATO keleti bővítésének blokkolását. Igaza van hát Vlagyimir Putyinnak, hogy a Nyugat átverte Oroszországot, és ebből tanulva írásos biztonsági garanciákat követel. Helmuth Kohl és Mihail Gorbacsov 1989-ben. "a 2+4-es és más tárgyalásokon is ígéretet tettek a Szovjetuniónak, hogy a szovjet csapatok kelet-európai kivonulásából nem akarnak előnyt kovácsolni, és a NATO nem terjeszkedik kelet felé sem hivatalosan, sem pedig informálisan" Az idei év egyik fő kérdése, hogy sikerül-e az új erőegyensúlyt, és az orosz érdekeket is figyelembe vevő európai biztonsági rendszert kialakítani, avagy elszabadulnak az indulatok, a háborús hisztériával beköszöntő új hidegháború pedig akár forró szembenállásba is átcsap.

Tovább a cikkhez
Fricz Tamás szerint az a vád, hogy a Fidesz el akarná csalni a választásokat, éppolyan abszurd, mint hogy Oroszország meg akarná támadni Ukrajnát.
Fricz Tamás szerint az a vád, hogy a Fidesz el akarná csalni a választásokat, éppolyan abszurd, mint hogy Oroszország meg akarná támadni Ukrajnát.
Zelenszkij: A csapataink harcban állnak. Az ukrán elnök azt mondta, hogy az oroszok máris súlyos veszteségeket szenvedtek, és az ukrán hadsereg továbbra is ellenáll az inváziónak. Északon, keleten és délen is komoly harcok vannak, Zelenszkij szerint mindenütt tartja magát az ukrán hadsereg. Felszólította az ország összes lakosát, hogy ha képes rá, akkor álljon be harcolni. Közleménye szerint minden ukrán állampolgár kaphat kézifegyvert, és várják az emberek jelentkezését a katonai bázisokon. Elég ukrán útlevelet vagy személyit felmutatni ahhoz, hogy fegyvert adjanak. Ukrajna megszakította a diplomáciai kapcsolatait Oroszországgal, ezt Zelenszkij ukrán elnök jelentette be.

Tovább a cikkhez
Átlátszó: Tisztelet és hála Putyinnak! – nyílt Kreml-propaganda fideszes csatornákon
Átlátszó: Tisztelet és hála Putyinnak! – nyílt Kreml-propaganda fideszes csatornákon
Miközben a magyar kormány hivatalosan az uniós közös álláspontot követve Ukrajna területi egységét támogatta, a fideszes médiagépezet jelentős része nyíltan Putyin pártján áll. Több orosz forrásból származó, Ukrajnát agresszorként bemutató álhírt terjesztenek, sőt, az az igény is felmerült, hogy Magyarország szálljon be Ukrajna felosztásába. Ukrajna és a Nyugat támadt agresszorként Oroszországra, ukrán katonák kelet-ukrajnai civileket mészároltak, egyébként ukrán nép és államiság nem is létezik, a mai ukrán államot jobb lenne feloszlatni – ilyen és hasonló állítások nemcsak az orosz állami propagandában, hanem a Fideszt támogató, közpénzből is működő csatornákon keresztül jelentek meg. Miközben az Orbán-kormány politikusai nagyon diplomatikusan fogalmaznak az egyre súlyosabb orosz-ukrán válsággal kapcsolatban, addig a fideszes kommunikációs gépezet több eszköze is pont ugyanazokat az álhíreket és narratívákat közvetíti, amelyeket a Kreml is hangsúlyoz, hogy ürügyet keressen Kelet-Ukrajna megszállásához és – ahogy a későbbi eseményekből kivehető – egész Ukrajna lerohanásához.

EXclusive US biolabs in Ukraine
Kizárólagos amerikai biolaborok Ukrajnában, és ezeket az USA védelmi minisztériumának költségén finanszírozzák

A Nyugat
A Nyugat "honvédelmi" miniszterei..

Ő harcolna


Videó: Laár András beszél a háborúról, a tüntetésekről és a választásról!

Lázár János szerint Orbán Viktor képes megfékezni a korrupciót
Lázár János szerint Orbán Viktor képes megfékezni a korrupciót

Lázár János szerint Orbán Viktor képes megfékezni a korrupciót
Komócsin Sándor, 2022. február 25. napi.hu

Lázár János volt kancelláriaminiszter szerint biztosan befolyásolja a magyarországi parlamenti választások eredményét az ukrán-orosz háború, de hogy milyen irányba, azt nem lehet megmondani.

Az orosz-ukrán háború várható pusztító gazdasági hatásokról Lázár János volt kancelláriaminiszter az Mforon folytatott beszélgetésen elmondta, egyetért Joe Biden amerikai elnökkel abban, hogy a szabadságnak ára van, amit meg kell fizetni, és nem lesz olyan ember Európában, akinek az életét gazdasági értelemben ne befolyásolná a háború. "Minden ágazatot és a mezőgazdaságot is hátrányosan fogja a háború érinteni, bele fog remegni mindenki."

A hírportál kérdésére, hogy számoltak-e a Fideszben ezzel a forgatókönyvvel, és mire számítanak, hogyan befolyásolhatja a választási esélyeket a háború kitörése, a képviselő elmondta, azzal mindenképpen számoltak, hogy az előttünk álló években nem lesz olyan stabilitás, mint az elmúlt 10-15 évben. "Covid, infláció, energiaárak, háború, ezek mind kockázatokat jelentenek. Megváltozott a világpolitikai, világgazdasági helyzet."

Azt a választókerületében az emberekkel beszélve is tapasztalja, hogy "aggasztja, foglalkoztatja" az embereket a helyzet, ezért szerinte is biztosan befolyásolni fogja a választási eredményeket a háború, de hogy milyen irányba, azt még nem lehet megmondani.

Szőrmentén érintette a politikus a Fidesz-közeli korrupciós botrányokat is. Úgy vélte, "természetes dolog", hogy egy ilyen régóta hatalmon lévő, és ilyen jelentős számú politikai közösséghez csapódnak haszonlesők, akiket saját anyagi érdekeik vezérelnek. "Körültekintőbbnek kell lenni, jobban, határozottabban kell ezeket az ügyeket kezelni. Erre egyetlen ember lehet képes: Orbán Viktor."

Fricz Tamás szerint az a vád, hogy a Fidesz el akarná csalni a választásokat, éppolyan abszurd, mint hogy Oroszország meg akarná támadni Ukrajnát.
Fricz Tamás szerint az a vád, hogy a Fidesz el akarná csalni a választásokat, éppolyan abszurd, mint hogy Oroszország meg akarná támadni Ukrajnát

Kapcsolódó:
Tovább a cikkhez
Megtaláltuk Mártha Imre strómanját - az ügyvéd menekül és bujkál a nyilvánosság elől
Megtaláltuk Mártha Imre strómanját - az ügyvéd menekül és bujkál a nyilvánosság elől
A Metropol eljutott az ügyvédhez, aki egy strómanszerződéssel segít Mártha Imrének, a fővárosi közműcégek csúcsvezetőjének elrejteni óriási vagyonát. Mártha így bármikor, potom összegért visszaveheti milliárdos ingatlanokat rejtő cégét... Időközben már rendőrségi feljelentés is született az ügyben. Az ügyvéd kicsit olyan, mint Colombo felesége: tudjuk, hogy létezik, de nem látható soha... Menekül a nyilvánosság elől dr. SZ.SZ.L. ügyvéd, aki a Metropol által megszerzett dokumentumok szerint egyértelműen Mártha Imre strómanja. Végül a XII. kerületben megtaláltuk és megpróbáltunk beszélni vele.

Tovább a cikkhez
Fidesz: Magyarország ma Európa egyik legbiztonságosabb országa
Fidesz: Magyarország ma Európa egyik legbiztonságosabb országa
A baloldal valódi programját miniszterelnök-jelöltjük már elkotyogta: a migránsok befogadására készülnek. Szerinte a migránsok nem bántanak senkit és rövid időn belül úgy is magyarrá válnának. Ahol a baloldal hatalomra kerül, ott migránsbetelepítés van, nem biztonság. A magyar baloldal is szó nélkül végrehajtaná Brüsszel és a Soros-hálózat megrendeléseit a migránsok betelepítéséről, Gyurcsányék már hat éve is a migránskvóta teljesítése mellett kampányoltak. A baloldal bevándorláspárti politikája és összevissza beszélő miniszterelnök-jelöltjük beláthatatlan veszélyt jelentenek Magyarország biztonságára. A baloldal bevándorlóországot csinálna hazánkból. Ahol a migránsok megjelennek, ott megszűnik a biztonság, drasztikusan nő az erőszakos bűncselekmények és terrorcselekmények száma.

Tovább a cikkhez
Bige László 1 milliárdért ünnepelhette meg a születésnapját Rod Stewart társaságában - NA ÉS?!
Bige László 1 milliárdért ünnepelhette meg a születésnapját Rod Stewart társaságában - NA ÉS?!
Tavaly a sajtó arról számolt be, hogy szeptemberben Magyarországon adott egy privát koncertet Rod Stewart. A Bors megtudta, hogy Bige László születésnapján lépett fel és ő maga köszöntötte az ünnepeltet a budapesti Corinthia szállóban. A Bors információi szerint a világsztár ilyen fellépésért 100 ezer dollárt kérhetett el, ami körülbelül 30 millió forintnak felel meg. Vokalistákat és profi zenészeket is szállított Magyarországra a Bige László által fizetett magánrepülő, akár egy nagyszabású stadionkoncertre. A lap szerint összességében csak ez a fellépés 700 milliójába kerülhetett Bigének, a születésnap költségei a helyiségbérleti díjjal együtt könnyen elérhették a 300 millió forintot, így összességében legalább 1 milliárdot költhettek el.

Tovább a cikkhez
"Tudatosság-gránát" robban a bolygón, ahogy a tömeges ébredés felgyorsul
Az egyik legfontosabb felismerés, ami a hamis ottawai "rendőrség" (akik közül sokan kiderült, hogy ENSZ-csapatok voltak, amelyeknek semmilyen jogi felhatalmazásuk nincs) kapcsán felszínre került, az, hogy a globalista összeesküvésnek nincs elég embere ahhoz, hogy végrehajtsa zsarnokságát. Más régiókból kell zsoldosokat toborozniuk, és fizetniük kell nekik, hogy zsarnoki önkényuralom alatt brutalizálják a helyi embereket. Bizonyos értelemben ez tulajdonképpen jó hír, mivel ez megmutatja, hogy a globalisták sorai mennyire vékonyak, amikor olyan csatlósokat találnak, akik végrehajtják aljas terveiket a másként gondolkodók eltiprására és az emberiség leigázására. Kiderült, hogy a legtöbb ember nem fog belemenni a tiszta gonoszságba, ha végre felismeri azt. Amint az ébredés kritikus tömegét elérjük, a globalista összeesküvés 1000 az 1-hez arányban túlerőben lesz a világ tájékozott, bátor, szabadságpárti polgárai által, akik szét fogják bontani a globális börtönbolygó hálózatát és eltávolítják a zsarnokokat a

Fejlesztés alatt! Leiratkozás Leiratkozás Minden jog fenntartva! © 2022 Map